Friday, July 29, 2011

tega...



Menjelang hari bahagiamu
Kau tak pernah tahu aku bersedih
Kau lupakan semua kenangan lalu
Lalu kau campakkan begitu saja

Tega…
Aku tahu dirimu kini telah ada yang memiliki
Tapi bagaimanakah dengan diriku
Tak mungkin ku sanggup untuk kehilangan dirimu

Aku tahu bukan saatnya
Tuk mengharap cintamu lagi
Tapi bagaimanakah dengan hatiku
Tak mungkin ku sanggup hidup begini
Tanpa cintamu

Tak ingatkah kau dulu pernah berjanji
Bahagiakan diriku selamanya
Tak berarti kah cinta kita yang lalu
Hingga kau bersama dengan dirinya


cinta dan benci...



bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

sungguh aku tak bisa, 
sampai kapanpun tak bisa membenci dirimu, 
sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, 
sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi
tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu
 
woo ooo ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, 
sampai kapanpun tak bisa membenci dirimu, 
sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, 
sangat sulit ku tak bisa 
memisahkan segala cinta dan benci
sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, 
sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa



Monday, July 18, 2011

Beribu Sesalan...




Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku…

Thursday, July 14, 2011

Disaat Aku Mencintaimu...




Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,

Berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............


nothing much to say...

Emm nothing much to say. Tu la topik kita pada hari ni. Huhu. Memang takde benda nak ckp. Cuma nak ceritakan tentang kesengalan diriku 2, 3 ari ni. Kelmarin ade one of my fren cal. Tgh bercakap2 ni tetiba die kasi dialog kat bawah ni:

Kawan: Kat putrajaya ade fireworks. Awk kan suka. Pegi laa..
Saya: Ehh, ade ke? Saya taktau pon. Bila?
Kawan: Sampai 17hb ni. Pegi la nanti..
Saya: Oooo, yeke. Ok, insyaAllah. Emm die buat malam kan??
Kawan: Mestila malam. Takkan fireworks tu siang kot!

Dalam hati ---- Aah ek, mesti la malam. Ape jadahnye fireworks org nak buat siang! Kang tak nampak ape lak.  Huhu. *malu*

Semalam pulak:

Konon nak bangun pagi nak sahur la. Nak pose la kononnye. Tapi tak sedar. Ok fine. Tu ok lagi. Tapi sampaikan nak g keje pon tak sedar ok? Sampaikan sorg housemate ni ketuk pintu sebab nak pinjam charger. Masa terjaga tgk luar dh terang. Hahh?? Dah siang! Kul bape ni?? Takpe2, trus meluru bukak pintu dulu. Tgk housemate dh siap mandi. Awak baru nak bangun. Trus tanya housemate:

Saya: Ehh. dah kul bape ni?? (dengan muka cuak)
Housemate: Dah kul 7.20.. (housemate muka dh mcm terkejut kiter baru bangun)
Saya: Hahh?? (mcm blur2..yela, baru bgn kan..)
Housemate: Emm, kiter sebenarnya nak pinjam charger bb. Awk pakai tak?
Saya: Ooo, tak.. (sambil amik charger)

Pas bagi charger tu nak tutup pintu dah. Pastu panggil housemate balik tanya,

Saya: Arini ari ape ek?? (ngan muka sengal)
Housemate: (muka terkejut n nak gelak) Arini ari Rabu Mala...Keje arini...
Saya: Ooo, ye?? Ok2, kite nak siap..

*trus tutup pintu n g siap*

Pikir2 balik rasa kelakar. Gila blur ok?? Hahaha. Adoii.. Awak niat baik nak puasa. Last2 tak bgn sahur. N tambah lagi Subuh Gajah. Ishhh ni bukan Gajah lagi ni. Harimau dah kot! Astaghfirullah. Lagho.. Lagho..

Tak abis lagi. Then sampai kat opis teringat ari rabu ade meeting kat Tingkat 3, kul 9.00 pagi. Sampai2 terus la prepare pape yang patut. Actually semalam before balik keje pon dh stat prepare utk meeting tu. Balik umah dalam kul 7.15 malam. Then pagi ni tinggal sikit2 la.. Pastu dalam kul 8.55 pagi gerak ke tempat meeting. Punya la jauh nak jalan kaki. Sebab wing lain. Same building but different wing. Dah sampai situ nampak ade Chief Clerk (CC) kat depan bilik meeting. Ngan lagi sorg tu ape tah nama akak tu. CC ajak makan dulu. Memang ramai kat belakang la, tgh makan. Saya pon g la cop tempat dulu before g makan. Pas taruk buku tu tgk la dulu agenda mesyuarat yang ade atas meja tu. Ehh, asal lain macam je agenda die? Macam takde kena mengena je. Pelik. Ehh conpius2. Amik surat meeting tu n tunjuk kat CC sambil kata,

Saya: CC, sekarang ni meeting ni kan? (sambil refer to surat panggilan meeting)
CC: Ehh, bukan Cik. Ni meeting lain ni Cik.. (buat muka pelik)
Saya: Ehh, abis tu meeting saya ni kat mane ye? (tgk bilik mesyuarat dah betul. Hari pun dah betul. Rabu)
CC: Oooo, meeting Cik ni 20hb. Minggu depan Cik. (CC dah senyum2)
Saya: (setelah tgk betul2 tarikh tu) A'ah la CC! Saya tak perasannnn!! Hahahaha.
*malu nye!!*

Haiii.. Ape la nak jadi ngan ko ni Anne! CC dah gelak2 dah. Awk pon gelak la. Malu! Ade sorg mamat tu yang baru sampai meeting tadi pon tergelak. Cet! Kuang asam!

Dulu2 pon penah salah meeting. Masa tu baru beberapa bulan kat sini la. Freshy lagi. Lagi horror.

Masa tu meeting kat Tingkat 19. Sampai awal 10 minit kot. Tgk2 meeting dah start. Pelik. Awalnye stat. Kul bape sebenarnya ni? Takpela, masuk je. Wat muka selamba. Then terus duduk. Yang chair meeting time tu Dato' T. Duduk belakang sekali la. Dah lambat. Cnfrm sume org pandang. Buat muka tak malu. Pastu datang urusetia nak bagi folder meeting. Sambil die berbisik slow,

Urusetia: Emm Cik nak masuk meeting xxxx ye?
Saya: (saya pon jwb la dgn polite nye) A'ah.. (sambil senyum buat muka manis)
Urusetia: Oooo.. Em, sekarang ni meeting zzzz. Meeting xxxx tu kejap lagi lepas meeting ni. (sambil senyum)
Saya: Hahh?? Yeke?? (muka terkejut n malu yang amat!)
Urusetia: Takpe, sekarang ni Cik duduk je kat sini. Kejap lagi meeting ni abis la. Cik amik je folder ni dulu.. (senyum)

*die tolong cover ok? muka saya ni dah merah kot??*

Saya pon duduk la dalam meeting tu sambil buat2 paham ape yang dorg bincangkan. Angguk2 geleng2 je la dalam meeting tu. Tetiba datang Datin ni duk sebelah saya. Salah meeting jugak agaknye. Saya pon tegur n tanya. Die pon salah meeting. Bile die tau dengan selambanye die keluar dr bilik meeting tu. Die takpe, die datin. Saya ni sape? Ingat ade la geng salah meeting. Emm lambat pulak abis meeting ni.

Ok, dah nak abis. Biasa la, abis meeting mesti Dato' Pengerusi akan tanya sorang2 ade nak ckp pape tak? Belum sempat die tanya sorang2, die dah tegur,

Dato' T: Ehh, kejap. Yang hujung sana tu sape ye?

Sudah! Dato' pegi tanya pulak saya ni sape?? Blm sempat saya bersuara, sape tah sebelah die masa tu kata, "Ooo, die salah masuk meeting Dato'. Die nak masuk xxxx jap lagi." Sume org dah tersenyum2 ok?? Termasuk la saya yang senyum macam kerang busuk ni!

Sunday, July 10, 2011

Kerana Terluka


Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
Tetapi apakan daya aku terpaksa
Buat kali terakhir inginku mengucapkan
Semoga dirimu berbahagia selalu
Tentang diriku ini
Terserah padaMu Tuhan menentukan...

Tak perlu kau bertanya ke mana ku pergi
Pandailah aku menjaga diriku ini
Sekali ku melangkah oh biarlah ku teruskan
Perjalanan ini walaupun sendirian
Hanya Tuhan yang tahu duka lara hidupku ini
Tak terkata, aduhai sayang...

Ku masih lagi teringat
Bicaramu yang terakhir
Pedihnya hingga menikam kalbu
Bisanya...

Selamat tinggal sayangku
Selamat tinggal kasihku
Aku terpaksa pergi dahulu
Kerana terluka hati ini...

Kiranya tempias membasahi jendelamu
Itulah airmata yang jatuh di pipiku
Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
Oh itulah rinduku yang menyebut namamu
Setelah sekian lama tak jumpa...

Sayang Bukan Rahsia

Ini kisah benar. Kisah diriku 8 tahun lepas. Kali pertama aku jatuh hati pada seorang gadis. Dia tidaklah secantik model. Tak setinggi mana & chubby sikit. Orangnya boleh tahan comel. Senyumnya manis, punya lesung pipit di pipi kirinya. Perwatakan lembut & manja. Dengan suaranya saja aku boleh tergoda. Pada org lain, dia hampir perfect. Matanya redup tapi wajahnya selalu kurang bermaya. Bila berjumpa dia nampak lesu saja. Pandai orangnya, kewangan stabil.. Full package lah kiranya.

Aku? Aku menarik orangnya, begitu kata gadis-gadis. Tapi kawan-kawan melabel aku sebagai lalaki biasa tapi body boleh tahan. Aku punya ketinggian yang cukup, dada yang bidang (gadis-gadis suka, boleh buat bantal kalau nangis). Kewangan? Tu tak tentu. Kadang-kadang ada kadang-kadang entah la... Otak? Boleh tahan la, cuma aku malas sikit. So aku belajar slow2 (faham-faham la..extend 3 sem!)

Ok, gadis tu aku kenal melalui internet. Dunia tak sebesar mana, dah lama berchatting, baru aku tahu dia satu kolej dengan aku. Seronok lah aku, boleh aku intai dia selalu. Mula lah aku korek2 rahsia pasal gadis tu. Haihh, lagi2 lepas tu aku dapat tahu, gadis tu memang dah faymes kat kelas aku. Ramai member2 aku kenal dia. Room mate aku? Pernah kena gossip ngan gadis tu. Sebab? Gadis tu baik sangat. Apa2 hal dia ringan je nak tolong orang. Sebab dia tolong room mate aku, kena gossip la. Tapi tu sebelum dia kenal aku. Aku pulak tak tentu pasal dengki. Room mate aku tu aku buat jadi musuh. Padahal aku belum ada apa2 dengan gadis tu. Saja nak dengki... Ngehngehngeh....

Aku sebenanrnya dah mula suka kat gadis tu. Tapi tak nak kantoi. Kenapa? aku pun tak faham ngan diri sendiri masa tu. So, aku pun makin hari makin rapat ngan gadis tu. Gadis tu? Alah, dia anggap aku member biasa je. Geram betul! Pastu aku pun menjalankan strategi mengayat tapi tak nak kantoi. Macam mana? Hahaha.... Rahsia. Lama-lama gadis tu pun dah macam respond je. Aku apa lagi, suka la! Tapi banyak masalah sikit, ramai betul orang nak masuk line. Sakit hati betul aku. Tapi sebab daya tarikan aku (perasan lagi), gadis tu tak terpikat lah ngan orang lain. Hebat betul aku!

Birthday aku, gadis tu tiba-tiba je ajak keluar. Tapi dia ajak room mate aku sekali, dengan member aku lagi sorang. Menyampah betul, aku nak keluar 2 org je.Tapi kami keluar 4 org. Gadis tu punya baik, belanja kami semua makan. Siap belikan aku kek. Wah terharu lah! Aku tak tahu nak balas macam mana, aku just cakap thank you. Tak lama lepas tu, member aku ajak gadis tu tengok wayang. EH?? Sedap2 je nak potong line aku? Aku dengan tak malu cakap aku nak join. Lah, aku ingat diorang keluar 2 org je. Rupanya satu geng. 7 8 orang, aku ingat lagi. Masa tu gadis tu belanja lagi. Semua yang ada. Wah banyak betul duit dia. Dalam kepala, aku dah terbayang-bayang seronok kalau keluar dengan dia, dia bayar semua! Duit aku bole buat pegi futsal, beli rokok, modify motosikal. Yahoo!

Tak lama lepas tu, aku baru dapat tahu, dia belanja masa birthday tu sebagai member je (dia memang selalu belanja kalau member birthday). HAHA aku perasan lagi. Apa pasal la gadis tu baik sangat? Entah la. Aku tak mengaku kalah. Terus tackle dan tackle. Lama jugak baru tersangkut. Rupanya dia ada sejarah lama, patut lah susah betul nak dapat. Dia pernah kena tinggal dengan ex-boyfriend. Bukan sekali dua. Empat kali. Kesian gak. Tapi apa boleh buat..

Aku mula berazam nak ikhlas lah ngn gadis tu. Tak nak mainkan perasaan dia. Tapi aku pantang satu benda. Aku tak nak ada girlfriend. Nanti terkongkong. Tapi dalam masa yang sama aku tak nak gadis tu rapat dengan jantan lain. Nanti mula lah aku naik angin. Lama jugak gadis tu bertahan dengan aku. Tapi aku masih macam dulu, tak nak kantoi. Tak nak member2 aku tahu hal kitorg. Hal-hal kewangan aku dah mula bertolak ansur, ada waktunya aku yang bayar. Ada waktunya dia yang bayar. Tapi selalu dia yang bayar (aku selalu pokai). Dekat FRIENDSTER, aku tak nak letak in relationship. Aku letak single. Kenapa? Tak nak kantoi. Lagipun aku tak pernah ajak dia jadi girlfriend aku. Tapi aku control dia dah lebih dari girlfriend. Tak boleh keluar dengan jantan lain, tak boleh tolong jantan lain, tak boleh itu, tak boleh ini. Kesian gadis tu, ikut je cakap aku. Dia memang respect kat aku. Aku? Ada masa sempat lagi chat ngan awek lain. Dia tak tahu, tak apa lah. Jahat betul aku ni.

Lama kami berkawan. Kawan je tapi control lebih. Jealous tak payah cakap. Masing2 kuat jealous. Problem cuma aku yang tak ajak dia jadi girlfriend aku. Tak kan dia nak ajak aku jadi boyfriend dia kan? Lama2 kantoi jugak dengan member2 rapat masing2. Tapi aku mcm biasa, no comment. Dia? Bila org tanya, dia cakap dia tak ada boyfriend. Aku bukan main sakit hati lagi. Dah tahu ramai peminat nak cakap macam tu pulak. Tapi fikir2 balik mmg betul. Aku bukan boyfriend dia. Aku sebenarnya tahu, dia nak aku yang cakap dulu. Tapi aku buat tak tahu je. Wah aku ni, dulu masa tak dapat bukan main lagi aku mengayat, sekarang dah dapat tak nak ada hubungan pulak. Tapi nak control. Pelik betul aku ni. Kadang2 kesian tengok dia. Dia mcmserba salah kalau nak cakap apa2. Ye lah, aku bukan boyfriend dia, bukan tunang, bukan suami. Kawan je.

Kami berkawan dari alam kolej sampai lah masing2 dah bekerja. Dia dapat jawatan bukan main tinggi lagi. Dia kan rajin & baik, semua org suka. Aku, biasa je. Gaji pun boleh la kalau nak buat makan. Masa dah kerja lagi banyak dia yang keluar duit, tapi dia memang tak merungut. Cuma kadang2 bila dia tak mampu, dia diam je. Tak ada gedik2 ajak aku keluar. Lagi satu, sepanjang kenal dia, tak pernah minta aku belikan apa2. Cukup sekadar aku berbual2 dengan dia dlm phone sebelum dia tidur. Gadis itu, baik sungguh. Member2 aku ramai yang kedana, awek mintak yang bukan2. Aku, senang je.

Birthday dia? Aku wish je. Lepas tu aku call dia 2 3 jam. Tak ajak pegi mana2. Tak bagi apa2. Kesian dia. Aku tak lah kedekut sangat. Cuma aku ni kayu sikit. Tak reti lah nak bagi apa2. Gadis tu, tak merungut langsung. Beruntung aku masa tu.

Usia dia menjejak 27 tahun. Dia masih melekat dengan aku, bukan sebagai girlfriend, bukan sebagai tunang. Masih lagi kawan je. Dia ada cakap pasal nak kahwin. Tapi dia tak cakap pun nak kahwin dengan aku. Aku buat tak tahu je lah. Kewangan tak stabil. Lagipun aku nak enjoy dulu. Tak faham2 aku ni, perempuan kalau dah 27 tu dah lambat la kalau tak kahwin,  tak tunang. Kesian dia. Mak dia dah bising2 kat dia suruh kahwin. Tapi balik2 dia terpaksa cakap kat mak dia, tak ada calon lagi. Aku pulak masih dengan perangai lama. Family aku tak tahu pasal dia. Family dia tahu tapi ye lah, kalau aku tak gerak takkan diorg yang nak gerak.

Last2 gadis tu tanya jugak dekat aku. Lepas 6 tahun berkawan.

"Awak, awak dah lama kawan dengan saya. Awak nak buat saya jadi apa nanti? Awak nak kahwin ngan saya ke?"

Aku tahu dia malu nak tanya macam tu. Tapi aku saja buat dia tak keruan.

"Eh, mana ada saya cakap nak kahwin dengan awak kan?"

Aku hanya bergurau tapi aku tak faham hati perempuan. Dia menangis depan aku time tu jugak. Aku buat tak tahu. Siap gelak lagi bergurau2. Pastu pujuk jugak tapi pujuk biasa je lah. Tak sentuh langsung hal-hal kahwin tu. Lepas peristiwa tu. 4 bulan kami tak berjumpa. Aku sibuk dengan kerja, tak tanya pulak bila lagi nak jumpa. Call pun  ada sekali dua je rasanya. Tiba-tiba bila aku buka e-mail, dapat e-mail dari dia.

"Awak, family saya asyik tanya saya tentang kahwin. Saya dah tak tahu nak cakap apa. Kalau awak sayangkan saya, sekurang-kurangnya kita bertunang dulu. Saya faham kewangan awak tak stabil. Saya boleh keluarkan belanja. Dengan duit simpanan saya sendiri. Saya segan nak tanya awak. Saya takut awak jawab macam hari tu. Tapi kalau awak tak sudi, saya boleh berundur. Ibu saya dah banyak kali cakap, kalau saya tak ada calon, dia dah ada calon untuk saya. Ada yang masuk meminang. Dalam masa sebulan lagi ibu saya akan bagi jawapan. saya harap awak faham. Saya mengaku saya sangat sayangkan awak."

Aku tak ada perasaan masa tu. Aku ingatkan dia saja nak buat cerita, buat point supaya aku gerak. Lepas tu aku tengok tarikh e-mail tu, 3 bulan lepas. Bila aku check balik, ada e-mail yang masuk folder spam. Dari gadis tu.

"Awak, saya tunggu jawapan awak. Saya cuba call awak banyak kali. Tak dapat. Ibu dah buat keputusan. Saya dah tak boleh undur lagi. Minggu depan saya akan kahwin. Saya minta maaf. Kalau sudi datang lah ke majlis saya."

E-mail tu tarikhnya sebulan lebih selepas e-mail yang sebelumnya. Baru aku ingat sebelum tu ada lebih 20 missed call dari dia. Tapi aku tak call balik sebab aku sambung tidur. Bila bangun aku dah tak ingat nak call. Kalau diikutkan, dia memang sepatutnya dah berkahwin. Aku beranikan diri cuba call dia. Dijawab oleh seorang lelaki.

"Salam. Nak cakap dengan isteri saya?"

"Salam. Isteri?"

"Ye, isteri saya terlupa phone dia dlm kereta saya tadi sebelum ke pejabat"

Aku terdiam. Gadis tu dah kahwin. Aku?

"Hello?"

"Maaflah ye, boleh saya tahu encik ni siapa? Nanti saya inform dekat isteri saya encik ada call. Rasanya nombor encik tak saved kat dalam phone isteri saya ni"

Aku rasa kelam masa tu. Mesti gadis tu cukup sabar menanti aku selama ni. Sekarang nombor aku pun dia dah tak simpan lagi.

"Tak apalah, kirim salam pada isteri encik. Katakan kawan lama menelefon bertanya khabar. Selamat pengantin baru"

Hari tu aku menangis semahunya. Gadis 'full package' yang manis, anggun dan sangat baik dah hilang dari aku. Sedih aku bila ingat balik, dia tak pernah berkira, tak kedekut, selalu tolong aku, bagi sokongan kat aku. Aku memang tak boleh nak salahkan gadis tu. Dia memang dah lama tunggu aku. Aku tak ada apa2 ikatan dengan dia. Aku memang tak boleh salahkan dia kalau dia tinggalkan aku. Tapi bertahun-tahun aku simpan harapan. Cuma sikap aku yang buat aku jadi macam ni. Sekarang aku kena mula cerita baru. Cerita yang sepatutnya dah nak sampai happy ending terkubur macam tu je.

Pesanan untuk orang di luar sana: Kalau kita suka/sayangkan sesorg, jangan segan ucapkan sayang. Jangan biar lepas. Nanti menyesal tak sudah. Lagi2 lelaki, kita memang tak suka dikongkong. Tapi selalu ingat perempuan tak suka dibiarkan sahaja. Walaupun diorg tak ckp, perempuan ni sebenarnya lebih suka bila ada org yang control dia. Mungkin rasa dilindungi. Rasa ada yang ambil berat. Ikatlah dengan satu ikatan, kekasih, tunang, isteri. Jangan pernah malu untuk beritahu dunia, gadis tu milik kita. Kalau benar gadis tu ikhlas, dia pasti gembira bila kita dengan bangga katakan dia milik kita.

p/s : admin jmpa citer nie kat fb...semoga dpt kte jdi kn pngajaran k..

Wednesday, July 6, 2011

Terpaksa Melangkah - Erra Fazira


Seandainya kejujuran ini
tiada lagi tertera dihati
ku rela undur diri
di kemuncak impian yang ku genggami

Takku sangka gerimis melanda
ketika kita hangatnya merindu
bagaikan tiada duka yang datang
namun kelopak berderai

Bukan simpati yang aku pintakan
Cuma ketulusan dihatimu
Bukan alasan yang mesti kau lafazkan
untuk menegakkan cinta
seolah sengaja
kau persendakan kasihku

Biarku derita, biarku sengsara
asalkan tiada kekesalan
  meskipun ku cinta sepenuh hatiku
namun ku tak berupaya didustai oleh bibir
yang berpura

Seandainya kejujuran ini
tiada lagi tertera dihati
terpaksaku melangkah
walau hatiku kan terluka