Thursday, December 22, 2011

My Samsung Galaxy Tab 10.1 ~


Samsung Galaxy Tab 10.1...







It`s mine!! Alhamdulillah.... ;)



glow

Salam.. Lama dah rasanye tak update blog ni.. Arini rasa nak update pulak.. Hehe.. Tadi pas balik keje pegi Jusco Bukit Tinggi kejap.. Saje jalan2 sebab rasa cam agak pressure.. Huhu.. Alang-alang tu pegi la Caring Pharmacy.. Sebab nak beli Glow & nak dapatkan extra points untuk Bonuslink card.. Sekarang ni Bonuslink & Caring Pharmacy tgh buat promotion.. If kita beli barang kat Caring setiap hari Selasa, Rabu dan Khamis, kita akan dapat extra points dari Bonuslink sampai 3 kali ganda.. Then sekarang ni Caring tgh buat promotion harga Glow.. Instead of RM118-RM130, dorg jual RM99 je.. Jimat tu.. Tu yang beria nak beli benda-benda alah tu arini.. So tadi beli Glow n Solution untuk contact lenses.. Total price is RM116 la lbh kurang.. So total points yang saya dapat arini adalah 348.. Banyak tu.. So kawan2 sila la shopping kat Caring ye.. Silap hari bulan leh menang ipad 2.. Untuk maklumat lanjut sila layari laman webCaring Pharmacy Sekian.








Tuesday, November 1, 2011

Manik Crumble

Manik Crumble ku hampir siap! Yeayy!! ;)









Alhamdulillah. Sekarang tinggal manik tabur tepi2 tu je belum taruk. Kira ok la jugak untuk percubaan yang pertama kan. Huhu. (^_^)

Monday, October 24, 2011

Kelas Menjahit Baju

Last week saya attend kelas menjahit baju. Anjuran UPEN. Saje gatal2 join since takde buat ape weekend. Lagipun saya mmg minat jahit menjahit ni. UPEN jemput pengajar dari Kemuning. Cikgu Fiza Guru Besarnya. Hehe. Ok gak dorg ajar. Senang paham la. Next time leh pegi lagi. Sape2 yang minat leh tgk blog Kak Fiza @ Jalabiya House .



Day 1 : Baju Kurung Pesak Riau

blaja buat Polar utk Baju Kurung Riau

Polar Baju Kurung Riau ku :D


Cikgu Fiza..ktorg a.k.a Guru Besar ;)

cikgu tgh mengajar


saya dah nak mula potong kain..excited nye!!

terkial-kial pegang mesin jahit ;p

yeayyy...50% dh siap! ;)

Done!! Baju Kurung Pesak Riau made by Mala :D

bajunye..

kain selisih...
jual2..RM70 sepasang..ade org nk beli ke??haha

Macam tak caya je baju kat atas tu sy wat. Huhuhu. Walaupun tak cantik mane n byk cacat celanye, tapi ok la. At least ade la rupa Baju Kurung Pesak Riau. Hehehehe. Then the second day ktorg belajar buat Blouse & Kain Duyung.


Day 2 : Blouse & Kain Duyung


Polar Blouse saya :)

Polar Leher utk Blouse
kain polkadot yang saya beli kat Cikgu Fiza


ready utk memotong kain :D
bahagian leher

almost done!! :D
yeayyyy!!! Blouse comelku sudah siap!! ;)

bunga comel hasil ciptaan Cikgu Aisyah..tq Cikgu! ;)


wit Cikgu Aisyah :)

the team wit baju hasil ciptaan masing2..ngeh3..
Thanks a lot to cikgu2 yang banyak mengajar saya. InsyaAllah ilmu tu akan ku gunakan sehingga ke akhir hayatku. Huhu. Sekarang ni macam nak usha mesin jahit lak. Tangan ni cam gatal je nak menjahit. Best woo menjahit ni. Puas ati sgt2 bile dh siap. Tp baju kurung agar complicated sikit la. Sebab die ade pesak bagai. Siap dengan kain lagi. Saya lagi suka buat blouse sbb senang. Ishhh tak sabar rasanye nak menjahit lagi. :D

Fyi, kain polkadot yang saya beli tu harganye RM75 utk 4 meter.Cikgu Fiza bawak banyak sgt. Sume cantik2! Rasa nak beli sume je. If sape2 berminat leh la tgk kat website Cikgu Fiza @ Jalabiya House.

Ok, adios!



Dermalogica @ Tini's Spa, Shah Alam

Today's topic is 'Produk Pencuci Muka'. Saya nak tukar produk pencuci muka. Sebelum ni saya pakai Olay. Tapi stil ade jerawat. So rasa nak try produk baru la. Saya pilih Dermalogica since saya pegi wat facial kat Tini's Spa, Shah Alam. Bukan setakat facial, tapi massage n sume tu la. Masa tu guna voucher milkAdeal. So murah la. Just RM48 instead of RM384 for Dermalogica Facial + Aromatherapy Massage + Body Toning + Foot Soak & Light Refreshments. Murah kan? So rajin2 la bukak website milkAdeal tu. So lepas tu rasa nak try produk Dermalogica.

RM193 for Oily Skin Starter Pack
Tini's Spa

Baru pakai tak sampai seminggu. So takleh nak komen sgt la. Huhu.

Sekian.


Wednesday, October 19, 2011

Selena Gomez - Who Says


[Verse 1]

I wouldn't want to be anybody else

( Hey! )

You made me insecure
Told me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough
I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

Na na na na na
Na na na na na na
I'm no beauty queen
I'm just beautiful me

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!

You've got every right
To a beautiful life
( C'mon! )

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says

[Selena Gomez - Verse 2]

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whiting out the truth

It's like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!

I'm no beauty queen
I'm just beautiful me

La na na na na na na na na!
La na na na na na na na na!


You've got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful

Who says
Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said
Won't you tell me who said that
( Yeah, WHO SAID!? )

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says(x2)

Monday, October 17, 2011

Belajar Menjahit Manik

Rasanye dah lama sungguh saya tak bercerita & membebel dalam blog ni. Agak kemalasan sikit sejak berbulan2 ni. Kihkihkih. Actually banyak benda nak cerita. Saya kena Demam Denggi (for the 2nd time in my life), Majlis Pertunangan BFF ku, dan macam2 lagi. Tapi arini saya nak bercerita tentang manik. Jahitan manik. rasanye awal tahun saya ade buat entry pasal manik. Pastu senyap. Ok, arini saya nak sambung pasal hobi manik saya ni. Kali ni saya nak belajar buat Manik Crumble. Tapi since baru belajar, tak Crumble sgt la. Huhu.


Saya pilih baju pink ni.. Baju polkadot yang saya beli kt Plaza Masalam. Tak mahal pon. RM59.00 je. Ramai opismate beli baju ni. Cumanye color je lain. Ade yang beli color biru, ade yang color peach n mcm2 lagi. So nak bagi baju nampak lain sikit, so saya taruk la manik kat baju ni. Kira mcm baju eksperimen la ni. Hehehe.

Ok, pastu kena la beli manik. Ade sorang akak kat opis ni ajar beli manik kat GM Klang. Die kata banyak sangat maniknye. Dan murah. So saya pun try la pegi. Kak Aisyah kata kedai n blok color hijau. Masuk2 n try cari then terjumpa. Serius rambang mata! Banyak gile manik die! Harga pon not bad. If beli 12 kalung, manik kecik tu dpt la harga RM1.50. Sederhana pon RM1.50. Yang agak besar sikit harganye RM2.50. Okla tu. If beli kat kedai yang jual packet kecik tu, aritu tgk kt kedai Sayangku Seksyen 9, die jual packet kecik saiz sederhana tu RM4.50. Sangat berbeza ok. Dahla sikit je maniknye. Mau dalam suku je dari full kalung ni. So kira2 rugi dalam RM12.00. Gile tak?? So saya pun advice la korg2 yang nak beli manik tu, beli la kat GM Klang ye. Mmg murah n puas ati.


Saya beli 12 kalung termasuk tasbih tu. Tasbih tu manik yang kilat2 belah kanan skali. Yang tu mahal gak la. Satu kalung tu RM5.20. So tak beli banyak. So total price utk manik ni dlm RM20++. Tak sampai RM30.00 pun.

 

 

So this is the first step. Dah 2,3 kali gak la cabut manik yang dah siap full jahit kat tangan. Biasa la, budak baru belajar. Hehehe. Saya taruk basic dulu so nanti senangla nak jahit yang lain. Idea pk sendiri. Sebab tu tak bape nak cantik. Huhu.







Taraaaaaa. Baru siap takat ni. Haha. Sabar la ye. Nanti dah siap saya update n upload picture lagi ye. Belum kesempatan nak siapkan sume. Saje nak bagi intro dulu kat sini. Hehe.

Ok, adios!