Thursday, February 28, 2013

Orange


Assalamualaikum


Tak ingat hari ape. Masa ni kawan En Tunang belanja kami dan geng2 bowling kami makan. Saya dan En Tunang berbaju oren. Tak janji tau. Kebetulan je ni. Serius tak tipu. Sehati sejiwa. Sayang awak!





Tq to Tuan Adnan sebab belanja kami Nando's!


Sekian.

Ujian Saringan HIV Pra Perkahwinan


Assalamualaikum

Alhamdulillah dah settle lagi satu perkara. Ujian saringan HIV.






Seriusnye muka die isi borang HIV. 




Ye, die memang kidal orang nye. Main bowling pon tangah kiri. Unik! (^_^)




Eh eh ketawa lak die. Comel je. Ngeee~





Alhamdulillah. Kami berdua sihat walafiat. Syukur. Okay, borang2 ni dah bole hantar ke pejabat agama. Weeehuuuu!!




Okay cerita sikit ye. Ujian saringan HIV ni hanya boleh dibuat di Klinik Kerajaan je tau. Private pon bole tapi tak diiktiraf atau tak bole diterima pakai oleh Pejabat Agama la. Not sure why. Maybe takut berlaku penipuan kot. Maybe.

Okay, kami buat ujian saringan ni di Klinik Kesihatan Seksyen 19, Shah Alam. Saya yang suggest sebab klinik kesihatan tu kira baru lagi. Dalam setahun dua baru bukak. Taknak la gi klinik kesihatan seksyen 7 tu. Ramai sangat. Crowded. Pening. Dan cnfrm2 la lama nak menunggu. Klinik Kesihatan Seksyen 19 ni ramai gak la. Ingat tak penuh sebab baru kan. Tapi servis kat situ memang best! Tiptop. Cepat sangat dah settle semua tu. Ade la dalam setengah jam je. Haa cepat kan?

1.30 pm : Saya dan En Tunang sampai dan daftar kat kaunter. Abg kat kaunter  tu layan baik je. Bagi borang n explain ape yang perlu kami buat. After isi borang abg tu suruh datang balik kul 2 untuk amik darah. Biasa la, time tu waktu lunch kan. So kami pon pegi lunch kat Restoran Biryani Selatan @ Seksyen 19 (belakang De'Palma) 





Lauk saya. Set Beriani Ayam Merah.




Set En Tunang. Set Beriani Kambing.



2.10 pm : Habis makan. Gerak balik ke Klinik Kesihatan.

2.15 pm : Jumpa balik abg kat kaunter tadi. Bagi borang HIV tu. Die suruh taruk borang tu kat bilik 19. Tunggu no kena panggil.

Pum pang pum pang kul 2.45 pm dah settle semua nye. Dapat result dan die kasi borang kat kitorang. Alhamdulillah. Cepat sangat. Tapi satu benda yang saya baru tau. Lelaki amik darah kat hujung jari je. Perempuan kena amik darang kat tangan. Macam orang derma darah tu. Sebabnye darah perempuan die nak banyak. Untuk rekod diorang untuk kehamilan nanti kot. Sebab perempuan memang ade extra borang tadi. Klinik kesihatan yang lain saya tak sure.

Kat Klinik Kesihatan Seksyen 19 ni tak perlu buat appointment. Walk in je. Borang semua tu pon amik kat situ je. Mudah. So sape2 nak buat ujian saringan digalakkan untuk buat di sini. Ngee~

Nak jugak taruk gambar yang dah di'combined'! Hehehe.



Sekian.


Tuesday, February 26, 2013

Vitamin C Organik 1000mg + Sabun Glutathione Collagen




Assalamualaikum

Korang penah dengar Vitamin C Organik tak? Actually saya tak sure samada saya penah dengar ke tak. Hehehe. Lately ni saya dengar pasal vitamin ni kat blog Namee Roslan - Macam mana nak kulit putih. Macam berminat lak nak try! So saya pon order kat Kak Laily yang Namee  promote tu. Add dulu kat fb then whatsapp kak laily. Saya order kat die 25 Februari 2013. Buat payment then bagi details bagai kat kak laily. Then arini 27 Februari 2013 barang yang dijanjikan pon tiba dengan selamat. Alhamdulillah. Tak sabar nak telan.







Pastu gatal gak nak try Sabun Glutathione Collagen. Ngeh ngeh ngeh.


So kita tengok hasilnye nanti k? Baru nak try arini *wink*wink*


Sekian.

Set Bilik Tidur + TV LCD Full HD


Assalamualaikum

Semalam berlaku lah sesi menghabiskan duit. Ohhh tidak! En Tunang dengan tiba2 mau beli barang2 kelengkapan rumah sebab die target untuk settlekan barang rumah before kami berkahwin. InsyaAllah. So lepas nikah je bole basuh kaki masuk rumah dgn selesa. Alhamdulillah. Rezeki semua Allah bagi. Dan Alhamdulillah Allah murahkan rezeki kami. Syukur. 



Ni bentuk katil yang telah dipersetujui. Cewahhh! Sesungguhnya saya memang idamkan set bilik tidur yang berwarna putih. Nampak suci murni je.






Ini tilam.






Okay sementara En Tunang tengah isi details saya pon amik kesempatan untuk bergambar. Yang mana ia merupakan hobi saya walau di mana saja saya berada.






Dan seperti biasa, akan ku paksa En Tunang untuk bergambar sekali. Nampak tak muka die yang kena paksa rela tu? Kikiki





Dan ini sila lah amati gambar saya yang seperti bukan saya. Nampak sedikit gemuk berisi berbanding dulu. Tapi maaf saya takde hati untuk menimbang berat dalam masa terdekat ni *taknak terima kenyataan*








Kemudian tetiba En Tunang suruh cepat sebab die nak pegi Tesco untuk beli TV. Aikk??? Tak menyempat2 lak die. 


Niat nak beli 32 inci je. Tapi terbeli lak 40 inci. Sebab 32 inci takde stock. Saje je orang Tecso tu kan!






Spotted! Tengah try TV tu.






Alhamdulillah tercapai impian En Tunang yang terkubur selama 4, 5 tahun ni. Katanye tercapai jugak akhirnya. Yang istimewanya semua tercapai setelah dgn saya. Syukur Alhamdulillah (^_^)

Dah settle 2 barang penting dalam rumah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.


Last but not least. Sila amati gambar di bawah yang tiada motif! Huahuahua!






En Tunang kata dah macam refferee dah saya pakai baju biru belang2 tu. Okay fine!

Sekian.


Monday, February 25, 2013

Lynda Roslan reply comment kat Instagram!



Assalamualaikum

Yeayyy... Aritu Lynda Roslan reply comment kte kat instagram! Excited! Hahaha!






To those yang nak follow Lynda kat instagram, ni link instag die:

----->   Lynda Roslan


Twitter Lynda Roslan ----> Lynda Roslan












Serius, beliau sangat cantik! Suka ngan muka die dan style die. One fine day saya akan pakai macam die jugak! Hahahahahahahaha *gelak jahat*

Sekian.

Alhamdulillah rezeki nak kawin...


Assalamualaikum






Alhamdulillah. Lagi sekali, rezeki nak kawin perhaps. Alhamdulillah. Syukur Ya Allah.. :)



*mood: malas nak membebel

Sekian.


Sunday, February 24, 2013

PIP Camera


Assalamualaikum

Korang penah dengar software 'PIP Camera'? Saya yang jakun ni baru tau tentang kewujudan software tu beberapa hari yang lepas. Outdated okay! Tu pon lepas kawan kat instagram promote. Siyes best! 










Rindu sangat2 masa nih!











Geleng kepala En Tunang tengok saya edit gambar2 ni. Huhuhu


Thursday, February 21, 2013

Majlis Khas Penyerahan Surat Pelantikan ke Perkhidmatan Awam



Assalamualaikum

Semalam 21 Februari 2013 telah diadakan Majlis Khas Penyerahan Surat Pelantikan ke Perkhidmatan Awam di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Saya disini melaporkan. Cewahhhh!





Antara jawatan-jawatan yang terlibat:









Syukur Alhamdulillah :)