Sunday, February 17, 2013

Kecelaruan Fikiran



Assalamualaikum

Ya Allah. Ape perasaan ni? Ape yang saya rasa ni? Ntahla, susah nak describe. Tapi rasa tak best. Sedih. Tak hepi. Sakit ati. Tension. Sume bad feelings ade. Apakah??

Saya takde masalah atau gaduh2 dgn En Tunang. In fact semalam pas habis kursus kahwin ktorang jumpa sedara-mara En Tunang tanpa ade masalah. Seriously! Tapi malam tadi tetiba rasa tak seronok. Pas bangun tido. Tido jap pas maghrib n bangun kul 9 camtu. Pastu ade jumpa En Tunang. Die byk bercerita tapi saya macam tak excited. Sampai die pelik. 

Die kata, "Nape muka awak macam tak hepi? Awak ok tak? Awak ade sorok pape dari saya ke?"

Saya kata, "Takde.."

Die pon setelah tanya banyak kali die pon mengalah n bercerita pasal hal lain. Tetiba die cakap balik, "Saya susah hati la. Rasa rasa awak ade sorok pape dari saya" Sebab nya saya tak mampu nak senyum masa tu. 

Saya kata, "Saya takde sorok pape pon.."

Die suruh senyum. Saya senyum tak ikhlas.

Kenapa ni? Ape benda ni?? Rasa nak nangis. Tak hepi. Tak suka! ;(

Ya Allah, jauhkanlah perasaan ini daripadaku Ya Allah.. ;(


4 comments:

  1. sabar dear, mainan perasaan tu..lagi2 dalam keadaan awk skarang ni..banyak benda dalam fikiran tu yang buat kita jadi mcm tu.

    so take time, jgn cepat melatah dengan mainan perasaan sendiri..insyaallah en.tunang awk faham tu cuma dia risau kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, nak dekat2 ngan majlis ni macam2 lak perasaan dtg kan..sume tu mainan perasaan hasil bisikan syaitan nirrojim!huhuhu..nauzubillahiminzalik..moga2 kuat iman ni hendaknye..

      btw thnx a lot 4 the advice cik lin ;)

      Delete
  2. dear,banyakkan berdoa & fikir positive.insyaallah semua negative tu kerja syaitan nak susahkan hati kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah dear..sesungguhnya syaitan memang suka menghasut hamba Allah yang nak mendirikan masjid kan..moga2 tak terpedaya..nauzubillah!tapi mujur sy dapat En Tunang yang tak cpt melatah bila saya emo..syukur alhamdulilla :)

      btw sy dah baca sume entry kat blog awak..simple n menarik!good job dear ;)

      Delete