Wednesday, February 13, 2013

Wedding Preparation Part 1 - updated 13022013 *gulp!*





Assalamualaikum

Ok saya dah mula rasa nak list down wedding preparation. Lagi 4 bulan je okayyy! *lap peluh*

Sangat banyak benda yang tak settle lagi. Banyak. Banyak. Banyak. Banyak. Actually saya malas nak buat list sebab taknak takut n nerbes. Nanti kena bebel ngan En Tunang. Walaupun sebenarnya die yang nampak lagi concern pasal wedding preparation ni. Kikiki. Die selalu ingatkan bayar tu, bayar ni, tempah kad la, cari kain la, macam2! Asal nak dekat ngan gaji die mesti die plan nak bayar itu ini. Siap nak tempah kad dah bulan lepas. Tapi rasanye awal lagi kot. So saya suggest this month or next month baru bayar kad kahwin. Ade duit lebih sikit je mesti die pikir nak guna utk byr itu ini utk majlis kami. Die kata die nak buat the best utk wedding kami. Nak bagi the best utk saya n nak bagi saya hepi! Okay saya dah mula cair.. (^_^)

Okay sekarang saya list down (copy paste dari blogger lain) our progress for wedding preparation k?





  • nikah & prosedur

    • kursus pra-perkahwinan - coming soon! (this weekend) (^_^) 
    • borang prosedur L & P - in progress (belum dapat saksi)
    • ujian HIV belum!
    • bayaran tok kadi & saksi belum!
    • bayaran daftar kebenaran nikah belum!
    • bayaran kad nikah - belum!
    • mas kahwin - belum!
    • cincin/gelang/rantai untuk upacara batal wudhu' belum!


  • persiapan pengantin (baju, inai, make up, etc)

    • baju nikah L & P booking done!
    • baju bersanding L & P booking done!
    • aksesori pengantin L & P booking done!
    • inai belum!
    • make up nikah - booking done!
    • make up bersanding  - booking done!
    • bunga tangan  - booking done!
    • veil  - booking done!
    • baju seragam family pengantin belum!


  • dewan/khemah

    • venue majlis done!
    • pelamin booking done!
    • walkaway booking done!
    • red carpet booking done!
    • pintu gerbang booking done!
    • guestbook corner belum!
    • candy booth belum!
    • hiasan dewan booking done!
    • centerpiece booking done!
    • tagging - belum!
    • bunga manggar - belum!


  • katering

    • makanan selepas majlis nikah - belum!
    • makanan majlis resepsi booking done!
    • makanan pengantin booking done!
    • hiasan meja beradab booking done!


  • doorgift

    • kotak/bekas untuk doorgift majlis resepsi - belum!
    • doorgift majlis resepsi - belum!
    • hiasan doorgift - belum!
    • TQ tag - belum!


  • hantaran

    • barang-barang hantaran - belum!
    • hiasan barang hantaran - belum!
    • dulang - belum!
    • alas dulang hantaran - belum!


  • jemputan

    • kad kahwin booking done!
    • banner booking done!
    • bunting booking done!
    • papan tanda arah booking done! 

  • photographer/videographer

    • photographer booking done!
    • videographer - belum!

  • PA system

    • DJ booking done!
    • emcee booking done!
    • seleksi lagu booking done!


  • lain-lain

    • minyak - belum!
    • tol - belum!


    Okay dari list di atas yang dah settle kira2 50% la. Tapi booking je lebih. Booking means bayar booking tu je. Pilih nye belum. Baju nikah n sanding dah ade taylor n butik tapi belum bagi contoh kain n belum design pon. Ayaaamakkk!!

    Kad kahwin pon dh booking tapi belum pilih design kad. Okay, so tipu semuanya! Sebenarya 80% belum settle. Takuttt!!! That's why saya takmo list down sume ni... Huwaaaaaa!! *nangis*


    4 comments:

    1. wahhh checklist bakal pengantin...macam2 nk kena wat, pening gak tengok, hehe..juling dh mata..:)

      ReplyDelete
      Replies
      1. betul tu dikk...eh eh..dh dekat ke majlis awk?jeng jeng jeng..ehem2 ;)

        Delete
    2. awak lepas nikah nk jamu ape eaaaaa kuih ke nasi

      ReplyDelete
      Replies
      1. kuih bole, nasi pon bole awk..if nak simple juz bagi bihun goreng n kuih jela. tp ikut masa gak. if abis nikah dalam kul 12-2 tu kena la serve nasi kot..time org lunch kn.. :)

        Delete