Tuesday, May 28, 2013

semalam yang indah



Assalamualaikum

Wahh, tajuk takleh blah. Jiwang okay! Biasa la orang nak kawin dah. Huhuhu. Time ni la nk share perasaan kita. So lepas kawin bila baca balik mesti tersenyum2 teringat saat2 indah yang kita rasa sekarang ni. Saat2 nak menghampiri hari perkahwinan la yang paling manis rasanye. Sebab time ni la kita tengok si dia excited. Happy. Tak sabar2. Menghitung hari. Bahagia sangat :)

En Tunang saya nampak sangat menghargai saat2 ni. Die selalu elakkan kami bergaduh. Kadang2 tu saya yg ter'emo' dan dtg hangin nak marah or cari pasal, die tetap sabar dan cuba meredakan keadaan dengan memanggil saya 'sayang'. He is so sweet actually. Muka die memang ganas. Muka org jahat bak kata tunang die ni. Huahuahua. But he is very nice, sweet, soft n gentlemen. Die bole bawakkan handbag saya jalan2 kat shopping mall or anywhere else tau! Bukan la saya saje2 buli die ke ape. Tapi kadang tu saya rasa rimas bwk handbag. Kadang tu rasa handbag tu berat. Terus die amik n die bawakkan g jalan sana sini. Banyak kali dah die macam tu. Ya Allah, serius sy tak sangka die sanggup melayan saya sampai macam tu. Awak sangat baik dengan saya sayang. Saya tak boleh lupa jasa2 baik awak. 

Kalau difikirkan awal2 kenal dulu selalu salah paham. Selalu kecik ati n makan hati ngan die. Hukhukhuk. Sadis! Tapi makin lama alhamdulillah die makin lembut dan makin memahami. I love u! *wink*wink*

Saat2 nak kawin ni selalu teringat saat2 ktorg berjumpa dulu. Masa kat Jakarta-Bandung. Sangat indah rasanye masa tu. Takleh lupa perasaan masa tu. Dia sangat concern ngn saya masa tu. Actually payah tau saya nak sukakan seseorang. Tapi sy taktau nape ngn die ni saya rasa lain. Lain sangat. Rasa selesa semacam. Then rasa berbunga2 je hati ni masa ngan die. 

Masa mula2 ternampak muka die pagi2 buta kat airport saya terus macam, "Ehh sape die ni? Macam muka bdk jahat!" 

Masa tu rasa taknak tegur die n rasa tak suka sebab muka die jahat. Kahkahkah! Die pakai cap hitam n baju merah. Memang tak suka masa mula2. Kita dok pk die ni jahat je. So saya pon ignore je la die. 

Tapi stat bila tah saya mula selesa ngan die. Tak perasan la pulak. Rasanye masa die mula2 duduk sebelah saya masa dalam bas kot. Time tu bas penuh. Mungkin otw dari Jakarta nak ke Bandung masa tu. Memang dah takde seat utk die melainkan kat sebelah saya je. Tu je seat yang kosong. Saya ni jenis suka buat hal sendiri. Sibuk dengan tab saya amik gambar sana sini. Die kata benda tu jugak buatkan die perhatikan saya. Die pelik ngan saya yang suka buat hal sendiri. Tak campur ngan orang sangat. Saya borak ngan orang lain jugak tapi if dalam bas dorg ade buat lawak ke ape ke saya buat taktau je. Bole? Hahaha.. Sebabnya masa tu saya bercuti memang nak release tension. Yela, first time ke obersea. Then bukan senang nak dpt pegi jauh dari bumi Shah Alam ni. Heheheee...

Okay, pendek cerita die terpaksa duduk sebelah saya. Time tu la ktorg banyak borak n becerita hal masing2. Die ber'saya' ber'awak' tau masa tu. Bayangkan muka ganas mcm tu, tapi ckp saya awak. 

Time tu jugak baru saya tau yang die ni anak kepada owner travel agency ni. Owhhh... Tak sangka lak. Nampak low profile je. Tapi 1st thing yang buatkan saya cair ngn die adalah die bercerita tentang mak die tapi tak sebut 'mak saya'. Die terus sebut 'ibu'. Saya time tu rasa macam 'so sweeetttt....' Sweet kan??

Banyak gak die cerita pasal ibu die. Pasal hal peribadi dan macam2 lagi. Kat situ la bermulanya perkenalan kami. Sejak dari tu banyak kali die tegur saya dan mula bagi perhatian kat saya. Tolong angkatkan beg la, barang2 berat la. Teman saya beli barang dari jauh. Bila saya beli barang jauh sikit dari orang lain, die akan tengok dari jauh utk pastikan saya selamat. And the best thing is die tolong angkatkan barang yang saya beli tu if barang tu berat. Ngeeee~

Pernah ade sekali tu masa kat Jakarta, ktorg shopping kat Mangga Dua. Saya, Kak Tie n Hazah jalan bertiga. Pastu tourist guide dah set waktu n tempat utk jumpa pas shopping. Ktorg kira habis shopping awal gak la. Awal dari waktu yang ditetapkan. Tapi nak dijadikan cerita, ktorg tgu tempat yang salah. Tunggu pnye tunggu sorg pon tak muncul. Dah lewat setengah jam gak la dari waktu yang dijanjikan. Ktorg pusing gak sana sini try cari dorg. Tapi tak jumpa2. So ktorg decide duduk je kat tempat yang dorg set kan awl2 tu dengan harapan ade la yang akan ke situ utk cari kami. Last2 rupanye ktorg ade la no tepon Ady (adik ipar En Tunang). So ktorg call la Ady. Tapi line lak takde. So banyak kali gak la try communicate ngan dorg tanpa berjaya. Huhuhu

Last2 dapat gak bercakap ngan Ady dgn clear. Rupanye dorg tgu kat bangunan sebelah. Dah lama gle kot tgu ktorg. Saya masa tu pk dlm hati, "Agak2 Shuk risau tak saya hilang ni.." Ngeh ngeh ngeh. 

Masa dalam bas, naik2 je bas, si Shuk tahan sy n berdiri depan saya sambil buat muka marah n kata, "Awak pegi mana haaa??" Hahahaha..risau gile muka die masa tu okayyy! Saya pon dengan petah memberi alasan. Pastu die geleng kepala. Dalam hati saya kata, "Risau gak die kat aku kan" *love*


Gitu la cite nye. Panjang lagi sebenarnya nak share. Tapi cukup la sampai disitu. Hehe. Masa kat Malaysia die cari saya kat fb. Then die stat la pm ajak main bowling la, ajak makan la. Tak terkira bape kali saya tolak n bagi alasan. Bila saya berpuasa lak die kata die sanggup tgu time saya tak puasa. Hari2 saya puasa pon takpe. Die akan tgu gak masa saya tak puasa. Sweet kan? Hahaha...

Die cal n sms selalu sgt sy tak jwb. Siap penah paksa saya angkat tepon. If tak angkat die akan tulis kat wall fb saya yang die rindukan saya. Kikiki. Ceritanya die penah tulis kat wall saya, ade sape2 tau tak saya kat mane?? Sebab die call sy tapi hp off. Sy tau pon sbb kakak yg bgtau. Kakak tanya, "Shukry Noh tu sape?" Rupanye die tulis kat wall mcm tu. Memang kena marah la ngan saya kan. Garang kn? Time tu je. Skg tak garang dah! ;p

Okay la, stop bercerita. Skg sy upload gambar2 kenangan kami semasa di Jakarta - Bandung. 











*bukti die angkat barang2 saya..ngeh ngeh ngeh ;)


*Jakarta - Bandung*
*27 - 30 April 2012*



Kenangan yang takkan saya lupakan seumur hidup saya... InsyaAllah....

Semalam yang sangat indah...... (^_^)




2 minggu ke 2 bulan?


Assalamualaikum

Lagi 2 minggu?? Ke 2 bulan?? Biar betik???!!

Tetiba rasa mcm tak caya. Lagi 2 minggu je saya nak kawin. Lagi 2 minggu saya akan memegang status 'bujang'. Lagi 2 minggu saya akan menamatkan zaman kegemilanganku sebagai seorang yang bujang. 2 minggu okayyyy!!! Bukan 2 bulan! Huhuhu. Oh myyyy!! Seriously??? *tak pecaya*

Serius saya memang macam tak pecaya. Taktau nak cakap macam mane. Tapi macam tak percaya. Haaa mcm tu la.

Bile org tanya, "Ape perasaan nk kawin dah?"

Saya macam, "Haaa?? Betul ke nak kawin dah??"

"Seronok tak, nak kawin?"

My answer is, "Of coz!"

Hahaha.. Sape tak seronok nak kawin kn? Membina masjid. Dgn seseorang yang kita sayang lak tu! *wink*wink*

Lagi pun bila dah halal ni senang. Nak g mane2 pon senang. Nak lepak mane2 sampai pukul berapa pon takde masalah. Pendek kata ape kita buat sume rasa bebas. Takde rasa takut2, rasa bersalah, rasa pelik.


Hmmm... Lalety ni mmg sgt bz. Sampai tak sempat nak share pasal wedding preparation. Actually lebih bz pk kan keje. Wedding preparation ok lagi la. Sebab tak banyak DIY. Huhuhu. Walaupun dalam kepala ni dulu asyik nak DIY itu ini. Nampaknye masa tak mengizinkan. InsyaAllah nak DIY hantaran je. Masa tunang aritu tak dpt nk DIY. Wedding ni insyaAllah. Nak jugak buat sendiriiiiii...

Tapi sampai sekarang selalu pk, 'Ehh betul ke lagi 2 minggu???' 

Ayoyoyo..... ;p

*deep inside my heart i feel so happy...Alhamdulillah :)

Sekian.


Thursday, May 23, 2013

tension



Assalamualaikum

Saya dah mula stress. Sangat stress. Rupanye tak mudah nak arrange wedding tanpa orang tua. Tanpa mak abah. Sedih sgt. Rasa mcm side kita ni banyak buat sendiri. Nasib baik family tunang sangat banyak membantu. 

Orang selalu cakap senang la dah takde orang tua. Tak cerewet. Takde selisih pendapat ngan pihak satu lagi. Tapi sebenarnya dorg silap. Takde org tua sebenarnya lagi susah. Takde orang nak ingatkan itu ini. Sume kte nak kena pk sendiri. Sedih sgt.... ;(

 

Wednesday, May 22, 2013

Serabut



Assalamualaikum

Saya pening. Stress. Serabut. Nak pikir kawinnye lagi. Keje nye lagi. Dah berminggu serabut ni. Sebab pk kan kena buat some kind of projek CSR and kena bentang masa saya cuti kawin. Ohh tidakkk....... Ya Allah, bantulah hambaMu ini. Mudahkan la urusan hambaMu ini... Guide me Ya Allah...... ;(


Monday, May 6, 2013

jom kita mengundi!



Assalamualaikum

Jom kita mengundi... jom kita mengundi... jom kita keluar mengundi... tunai tanggungjawab negara demokrasi... bla.. bla.. bla... *terngiang2 lagu tu*

Ok, saya dah mengundi di Sekolah Kebangsaan Semenyih.. anda bagaimana? Buktinya....


Taraaaa.......




Kita zoom sikit! Dah macam inai akak tu calit jari saya...hehehe


jari ku yang biruuuu....



Sekolah tempat saya mengundi. Sekolah Kebangsaan Semenyih. Rindu kat Semenyih n Kajang! Sangat2 rindu ;(




Luckily saya takyah beratur panjang. Saluran 5 kat sini sikit. Kebetulan kot. Depan saya ade 2 orang je. Tak sampai 5 minit berdiri dah masuk g mengundi.  Ohh damainya hatiku..




Dalam kereta tunggu mama Arissa Marissa settle mengundi. Kakak saya mengundi kat Sekolah Kebangsaan Taman Kantan Permai, Kajang. Sejam okayy die beratur! Saya siap sempat edar kad kahwin kat jiran2 lama. Huuhuhu. Mesti dorg kata, "Dulu kecik lagi si Anne ni. Sekarang jumpa nak kawin dah." Kikiki





Ini budak memang mintak kena cubit tau! Sangat comel okeyyy! Adik kepada Arissa Marissa iaitu Arissa Maisara. Maksu die selalu tersalah sebut n tersalah panggil nama dorg ni. Dekat2 kan. Anak Abg Long lagi teruk. Tengok nama anak2 Abg Long ni ye

1. Muhammad AFIQ Danial
2. Muhammad ANIQ Haikal
3. Muhammad AZIQ Zarfan
4. Muhammad ARIQ Rayyan

Sape agak2 bole panggil mereka dgn tepat sila angkat tangan!




Okay dah settle n habis demam mengundi ye. BN terus memerintah Negara kita Malaysia dan PR juga terus memerintah Negeri Selangor...

Sekian.

Friday, May 3, 2013

DIY Bunga Tisu



Assalamualaikum


Last week saya baru belajar DIY bunga tisu. Rasa sangat comel bunga itu tu. Planning nak buat utk Bunga Pahar @ Hiasan Hantaran @ Hand Bouquet :)


Nak buat macam kat bawah ni















Dan hasil DIY saya setakat ini :)




Sekian.


kad kahwin dah siapp...yeaayyyyyy!!! *Alhamdulillah*



Assalamualaikum


Kad kahwin Mohd Shukry & Nur Mala dah siapp... Yeayyyyyy!!! Syukur Alhamdulillah. Satu lagi urusn dah selesai dan dipermudahkan. 
syukur Ya Allah. 

Kad kahwin kami takde sebarang kesilapan. Alhamdulillah. Good job Kad Lestari! ;)


Kad Kahwin & X-Box :)



Kami amik pakej. Kad Kahwin 1000pcs + Bookmark 1000pcs + X-Box (doorgift) 1000pcs + 2 Bunting + 2 Signage. Sangat berbaloi2. FYI, pakej ini hanya didapati masa Festival Pengantin sahaja ye. If walk in memang tak dpt. Sape2 yang berminat cuba tgk kat SACC Convex, Shah Alam sekarang! Tengah ade Pameran Pengantin kat situ sekarang ni. 1-4 Mei 2013

Nak deal dengan Kad Lestari ni pon sangat senang. Diorang wat keje memang cepat. Asyraff designer dorang sangat peka n baik n laju la buat keje. Pekerja kat kedai pon polite je bila jawab phone. Dorg ni kira dah established jugak la. Artis ramai amik ngan dorg. Tomok, Nabil Raja Lawak, Zahiril & Syira Ayob, Chef Riz & Ana Dahlia, Farah AF2. Tu antara yang saya tau la. Walaupon dah glamer among artis pon diorang tetap tip top dah tak sombong! Kad pon siap on time dan tak delay. Yeayyy!!

Bunting & Signage :)





Signage die sangat comel okeyy! Hehe..


Sekian.


*p/s: sekarang entry short n precise sebab agak bz. hehe. bye2!


Thursday, May 2, 2013

Wedding Preparation Part 2 *speechless!*


Assalamualaikum





Another 1 month 2 weeks to go! *crying*



Wedding preparation banyak lagi tak settle.. Help meee!!! ;(



  • nikah & prosedur

    • kursus pra-perkahwinan - done!
    • borang prosedur L & P - L - done! P - belum!
    • ujian HIV  done!
    • bayaran tok kadi & saksi belum!
    • bayaran daftar kebenaran nikah  done!
    • bayaran kad nikah - belum!
    • mas kahwin - belum!
    • cincin/gelang/rantai untuk upacara batal wudhu' belum!


  • persiapan pengantin (baju, inai, make up, etc)

    • baju nikah L & P booking done!
    • baju bersanding L & P - booking done!
    • aksesori pengantin L & P booking done!
    • inai - belum!
    • make up nikah - booking done!
    • make up bersanding  - booking done!
    • bunga tangan  - booking done!
    • veil  - booking done!
    • baju seragam family pengantin belum!


  • dewan/khemah

    • venue majlis done!
    • pelamin booking done!
    • walkaway - booking done!
    • red carpet - booking done!
    • pintu gerbang - booking done!
    • guestbook corner - belum!
    • candy booth - belum!
    • hiasan dewan - booking done!
    • centerpiece - booking done!
    • tagging - belum!
    • bunga manggar - belum!


  • katering

    • makanan selepas majlis nikah - belum!
    • makanan majlis resepsi - booking done!
    • makanan pengantin - booking done!
    • hiasan meja beradab - booking done!


  • doorgift

    • kotak/bekas untuk doorgift majlis resepsi -  done!
    • doorgift majlis resepsi - belum!
    • hiasan doorgift - belum!
    • TQ tag - belum!


  • hantaran

    • barang-barang hantaran - belum!
    • hiasan barang hantaran - belum!
    • dulang - belum!
    • alas dulang hantaran - belum!


  • jemputan

    • kad kahwin -  done!
    • banner - booking done!
    • bunting - booking done!
    • papan tanda arah - booking done! 

  • photographer/videographer

    • photographer - booking done!
    • videographer - belum!

  • PA system

    • DJ - booking done!
    • emcee booking done!
    • seleksi lagu - booking done!


  • lain-lain

    • minyak - belum!
    • tol - belum!