Monday, March 18, 2013

Survey Butik Pengantin + Tempah Kad Kahwin... Yahhooo!!


Assalamualaikum

Last Saturday saya dan En Tunang pegi survey butik pengantin. Butik Pesona Asmara kat Seksyen 7, Shah Alam. Area Jakel. Ex-housemate yang suggest. Masa die kawin saya pegi. Memang cantik la serba serbi. Huhuhu. 

Before tu we all gi Kad Lestari, Seksyen 2 dulu untuk tempah kad kawin. Nak kawin lagi 3 bulan wehhh. Kad tak tempah lagi. Mane lagi nak pos. Hantar by hand kat sedara mara. En Tunang suggest we all sendiri gi Johor n hantar kad kahwin by hand. Baru la nampak proper. Betul gak tu. Lagipun dah lama tak jumpa sedara mara kat Johor. Berlambak2 family kat sana. Serius tak sabar nak hantar kad by hand kat diorang. Ngeee~

Eh eh ade lak Zahiril n Shila kat belakang tu






Lepas tu terus g butik pengantin kat seksyen 7. Sampai2 terus nampak color tema. Terus amik n try. Wahwahwah. Tak sabar2 kau! Tiffany Blue color tema. Actually nak hijau macam ni 





atau



atau




Tapi takde. Yang paling hampir tu la. Tiffany Blue. Sangat soft. 

Tapi sebenar-benarnya saya sangat suka color merah belacan. And sangat minat ngan baju ni





Tapi En Tunang tak bagi. Sebab die kata dah sama cam color masa tunang. Takde kelainan nanti. Sob sob. Tapi betul gak ape die cakap.










So berkemungkinan besar amik color tiffany blue tu.




Rahsia Kerajaan! Kang dah tak surprise. So kasi tunjuk sikit2 je. Kikiki.





En Tunang syok sendiri tengok pelamin kesukaannya. Hehehe.


Sekian.


Sunday, March 17, 2013

rasa macam kena tipu


Assalamualaikum

Tension. Stress. Pressure. Geram. Marah.

Macam2 rasa sekarang ni. Mane tak geramnye bila kita rasa macam kena tipu kan? FYI, awal tahun aritu saya ade booking butik pengantin masa kat Pameran Pengantin 2013 kat Setia Alam Convention Centre. Bulan 1 if tak silap. Namanye biarlah saya rahsiakan. Masalahnye sekarang saya rasa macam kena tipu dengan butik tu. Kenapa saya ckp kena tipu? Okay saya cerita dari awal la k.

Saya dan En Tunang malas nak pikir banyak. So masa pameran tu ktorg decide untuk amik bridal yang all-in. Pelamin, baju, makanan, photographer sume sekali. So ktorg terberkenan la kat satu butik ni. Hujung nama butik tu ade 'Bridal & Catering'. Masa tu En Tunang yang berkenan kat pelamin die. Memang cantik la. Saya pon berkenan gila ngan pelamin tu. Pelamin tu tak penah jumpa lagi. Pelamin sahaja RM3,000. Mahal gak la saya rasa. Tu tak masuk baju, make up bagai. PELAMIN SAHAJA OK! Since En Tunang dah berkenan sangat so ok la. Memang tak dinafikan ia sangat cantik. Ala2 rome gitu. 


At the same time ktorg dah buat food testing kat booth tu. Sangat2 sedap! Sampai sekarang teringat2 lagi lauk die tu. Tak tipu. Memang sedap. Pastu contoh gambar yang die tunjuk pon cantik. Photographer die not bad la. Hasil die lawa. Material album pon cantik. Yang menariknya die kata baju bole custom made. Buat baru. Ikut design yang kita nak, color yang kita nak, material yang kita nak. For baju nikah n sanding. Haa best kan? Total pakej yang die bagi nak dekat RM20k. Mahal tak mahal sgt kot. Sebab if kita separately cam lebih kurang je harga. Maybe mahal sikit kat pelamin kot. Okay so tanpa pk panjang kitorg pon amik kat butik tu. Bayar deposit RM200 time tu. Ohh lupa nak ckp. Masa tu die kata butik die kat Pudu. Tapi kat name card die alamat butik die kat Ukay Perdana. Atas dasar percaya ktorg tak argue banyak la. 


Dah deal sume then die kata dalam masa 2 minggu lagi kena bayar lagi RM800. Pelik tak pelik sangat la sebab tak penah booking mane2 butik kan. Dah matured sikit skg ni baru rasa macam,"Ehh kenapa kena bayar lagi?" Okay takpe.


Tup tup baru beberapa hari booked ngan butik tu tetiba ade orang sms kata suh bayar RM800 on sekian sekian date. Bila kira-kira balik, ehh baru seminggu?? Kata 2 minggu. Saya SMS balik orang tu kata aritu dalam masa 2 minggu. Nampak agak berat die nak setuju tapi akhirnya die setuju. So saya pon bank in lagi RM800. Total dah bayar kat die RM1,000. Then die suh datang butik bulan 3.


Dah bulan 3 die still senyap. So saya SMS kata bape hb nak kena datang? Die kata nanti die call balik bagi date. Dalam beberapa hari die call n die pon bagi date. 16/3/2013. Die kata nanti die bgtau dtg kul bape sebab reason die, dalam masa sehari die amik 2 customer. Sorang tengahari sorang petang. Ehh macam tu pulak?? Cite dgn Abg Long. Die dah pelik. Die kata asal lak macam tu? Abis kalau nak cancel ke ade keje tetiba mcm mane? Takkan die yang decide utk kite? Saya time tu taktau nak jwb ape. Backing je la butik tu. Tapi Abg Long tetap pelik n tak puas ati.


Esok lusa tu butik tu SMS kata datang kul 5 ptg. Yang menariknya awal2 die bagi date tu die suh bawak RM6,000. Bayar masa kat butik. Ok la. Tup2 tak lama tu die SMS lagi kata bayar b4 datang butik. Reason: utk keselamatan. Hangguk kau! Kau takut ktorg kena rompak ke ape? Pelik. No way! Aku takkan bayar selagi aku tak sampai butik ko. Haa kan dah siap aku2. Okay sabar2. Astaghfirullahalazim. Korang bayangkan lah. Masa kat pameran tu die kata butik kat Pudu. Tapi alamat kat bisnes kad kat Ukay Perdana. Tapi die SMS suh datang butik kat alamat lain dari 2 tadi tu. Ukay Perdana gak tapi alamat lain. Pelik okayyyyy!!! Dah ade 3 tempat n alamat. Branch kot. Okay. Tapi kat Pudu tu pelik lagi. Saya tanya bukak kul bape butik. Die dengan slow nye jawab, "ohh tak kisah dtg kul bape pon. Tu kat umah je." Erkk!! Umah??? Grrr~


The point here is, why do we have to pay RM6,000 before pegi butik tu?? Die push pulak tu!







Untuk keselamatan?? Apehal?? Ntah ape2 alasan la die bagi.

Okay, dipendekkan cerita, die suh dtg butik kul 5 petang. Rasa cam lambatnye la haiii.. Then setelah pk pnye pk ktorg decide utk tak amik kat butik tu. CANCEL!! Paling2 pon kita akan hilang RM1,000. Daripada dah bayar banyak2 then end up apa pon tarak, baik rugi RM1,000 je. Bayangkan la (bayangkan lagi??) baru payment yang sikit tu dh dok push apetah lagi payment yang banyak. If ktorg dah tgk butik die dgn mata kepala sendiri lain cite la kan. Ni batang hidung pon tarak. Ko pon pk logik sikit la bai. Orang tak dtg butik lagi dah kena bayar RM7,000. Sat g tah mane2 ko lari, dgn taktau mane tempat ko sia2 je hilang RM7,000. Sangat tak masuk asal! Tak rasional okay!

So kitorang pon pagi tu pegi la tempah kad n pegi kat butik lain yang direkemen oleh ex-housemate saya, Kak Sha. Kak Sha kawin kat Dewan Jubli gak. Pelamin die sangat cantik! Nampak gah. Baju pon lawa. Mekap pon cantik. Kak Sha kata butik tu pon tak penah push pasal payment n ade certain time je utk dtg. Ehh nanti la saya cerita pasal butik tu. Next entry insyaAllah.

Tengah sibuk2 buat itu ini butik tu sok SMS n call banyak kali tanya datang ke tidak. Dari pagi die SMS tanya jadi dtg tak. Cal jangan cakap la. Sampai kul 3 ptg je dah nak dekat 10 kali die cal saya n En Tunang. Tengah elok2 deal ngan butik baru tu En Tunang terangkat call butik tipu tu. Die tak perasan no sape tah cal kan. Saya memang nampak no lain je cal saya ignore je. Dapat gak butik tu yang cal. Org butik tu tanya dtg ke tak. En Tunang kata if sempat we all dtg. Ade hal sikit. Butik tu siap ckp jangan tak dtg tau. Taylor kitorg ni dari Sg Petani ni. Jauh. Fine!! Apahal ko sampai amik taylor Sg Petani?? Ko ni memang tak logik la. Makin pelik!

Pendek cerita lagi sampai la ke pukul 7 mlm (hp sy off sebab kehabisan bteri. En Tunang lak silent hp die sebab rimas butik tu keep calling like ****! Tengok2 je hp En Tunang ade belas2 missed call nak dekat 20 plus SMS 4! Saya lak SMS n missed call pon banyak. Tau after on hp. Yang peliknye (pelik lagi ni) bakal mak mertua saya dok cal butik tu dari pagi sampai petang nak dekat 10 kali tak berangkat lak. Return call apatah lagi. Tapi bole je no tu call ktorg n SMS ktorg at the same time. Aduhhh stress bile pk!!

So conclusion here is jangan mudah percaya n terpedaya dengan butik2 pengantin ni. Bayar RM200 utk deposit tu logik la. After that if butik mintak payment b4 kte dtg butik dorg kena pk 10 kali la nak bayar ke tak. Lagi satu, saya saje try search nama butik tu kat google. Ade website die tapi outdated. Then takde satu pon blog or website yang mengatakan die ade experience ngan butik tu. So actually butik tu wujud ke tak?? *curious*

Sekian.


Thursday, March 14, 2013

ncr online


Assalamualaikum


Ohh susahnye nak print benda alah ni...........




Berjam-jam nak tunggu die print. Connecting....... until now. Penat tunggu so update blog dulu. 

Dah lama try nak print. Even nak log in pon payah. Aiyoyoooo....

(-_-!)


Wednesday, March 13, 2013

Tuesday, March 12, 2013

Zaman Dulu


Assalamualaikum

Rindu. Tu je yang saya bole cakap. Saya rindu zaman dulu. Saat dulu. Waktu dulu. Segala dulu. Tetiba rasa rindu. Walaupun kadang2 saya benci rasa rindu tu sebab menyakitkan. Maunye tak sakit bila kita tak dapat ulang balik waktu dulu. Rindu ape? Siapa? 

Macam2. Banyak. Ramai. Kawan2. Kenangan manis. Masa kecik. Masa sekolah. Masa belajar. Kat Matriks. Kat UUM. Zaman mula2 keje. Masa kat Alliance Bank. Masa kat FSTEP. Masa kat OCBC Bank. Masa kat IAO. Masa kat JTI. Aduhhhh stress! Aik, rindu pon stress ka??

Hmm... How I wish I could turn back time ;(


Monday, March 11, 2013

DIY Mug!



Assalamualaikum

Masa jalan2 kat Jusco Bukit Raja semalam tetiba rasa excited nampak mug kosong. Rasa nak conteng kat mug tu. Actually saje cari mug lawa yang design cantik n cute. Tapi takde pon. So saje la beli mug kosong. Murah je. RM1.90










Hhahaha.. Sangat buruk! ;p

Tapi okay gak la. Effort ade. Ngeee~


updated on 19 Mac 2013


*redesign my mug!


si dia yang suka bertopi dan saya yang berambut comel

*wink*wink*


Friday, March 8, 2013

Keistimewaan Produk Samsung



Assalamualaikum


Cuba korang perhatikan gambar di bawah.....





Nampak tak perbezaan di situ? Kagum tak? Kagum kan? Hehehe. Saya kagum! Saya suka camera mcm ni. Ala2 DSLR gitu. Wahwahwah. Over kau!

Meh saya tunjuk satu per satu meh.



fokus kat jari

fokus kat cincin

fokus kat bahagian belakang

Thats why la i pilih Samsung Galaxy S3 ni tau. Taknak amik Samsung Galaxy Note 2 sebab die agak besar dan celcom takde stock masa tu. So far saya puas ati! Sila la beli Samsung Galaxy S3 okay??

Sekian.




Thursday, March 7, 2013

Petunjuk



Ya Allah....


Berikan daku petunjukMu.....


Aminnnn....Aminn Yarabbal Alaminn....



Wednesday, March 6, 2013

Happy 5th Monthsary!


Assalamualaikum

Happy 5th monthsary of engagement sayang! 



*happy faces! Alhamdulillah..


*tak sempat taip panjang2. busy. huhuhu

Sekian (^_^)

Sunday, March 3, 2013

Kehilangan...



Assalamualaikum


Kehilangan - Firman





Ku coba ungkap tabir ini

Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi



*p/s: Sedih lagu ni! Sob sob sob ;(

Friday, March 1, 2013

Abang...



Assalamualaikum

Tak sabar nak panggil En Tunang dengan panggilan 'abang'.. Gatal okay! Ngee~

For me, panggilan 'abang' tu sangat istimewa. Jarang n sangat jarang saya panggil seseorang tu dengan panggilan 'abang' sahaja. Sebab 'abang' tu memang istimewa. Biasanya saya akan panggil berserta nama. Abang Mat, Abang Mus, Abang Ali, Abang Abu (ehh sape Ali n Abu ni??) Main petik je.

Tapi dalam ketidaksabaran saya untuk memanggil En Tunang 'abang', die pon sama rupanye! Heheee..


Comel kan?? Comel kan?? Hehehe.. Saya dah kata. En Tunang saya memang sweet dan comel. Walaupun muka die nampak ganas, tapi dalam hati ade taman. Die selalu marah bila saya ckp mcm tu kat die. Hehehe.. Mintak maaf ye.

Alhamdulillah. Saya rasa bahagia. Syukur. Terima kasih Ya Allah. Terima kasih kerana menghadirkan insan yang penyayang dalam hidupku. Terima kasih kerana memberikan daku senyuman setelah tangisan Engkau berikan. Setelah Engkau ambil balik nyawa 2 insan istimewa dalam hidupku. Arwah Mak dan Arwah Abah. Kini hadirkan insan yang bakal menjadi Raja dalam hidupku. Iaitu Mohd Shukry Noh. InsyaAllah. Syukur Alhamdulillah. Sesungguhnya janji Allah itu memang pasti!



Cinta hati saya. Walaupon hidung die kembang. Muka die ganas. Die tetap ku cinta. Cewahhh! Btw, hidung awak memang kembang. Haaahahahaha. Raya nanti saya minta maaf ye *wink*wink* ;p

 

Kucing Istimewa


Assalamualaikum

Saje nak share kerongsang fav saya.


Cantik kan? Pasal die bentuk kucing. Actually saya ade 2 kerongsang macam ni. Tak ingat beli kat mane. Rasanye Plaza Massalam kot. Sayang sangat2 ngan kerongsang ni. Sebab saya rasa saya bawak haiwan kesayangan saya di mana2 sahaja.

Tapi sayangnye tinggal sekor je. Sebab lagi sekor tertinggal kat Cameron Highlands. Sob sob.

Kalau korang perasan, setiap hari saya akan pakai kerongsang ni. Ngeh3.

Sekian.