Wednesday, May 18, 2011

'dia milik saya!'

"janganlah angkuh mengatakan hati ini milik si dia..hakikatnya hati ini milik Allah!"

terbaca dari wall post dari facebook seorang sahabat tadi...sgt2 setuju dgn kata2 beliau...
janganlah kita terlalu angkuh mengatakan bahawa hati kita milik si dia...atau hati si dia milik kita...kerana hakikatnya hati kita bkn milik siapa2...melainkan Allah....

apatah lagi terlalu angkuh mengatakan bahawa si dia itu milik kita....bohong! semua tu angan2...kita atau siapa2 bkn milik manusia...mahu pun suami atau isteri....kita semua milik Allah...sayangnya ramai yang terlupa akan hakikat tersebut pada zaman sekarang ni....

jgn lupa bahawa allah lah yang memegang hati kita...jgn terlalu angkuh mengatakan 'itu milik saya!' Allah Maha Berkuasa...Allah lah yang memegang hati setiap umat manusia di muka bumi ini...bila Allah berkehendakkan hati seseorang itu berubah, maka sekelip mata akan berubah....kun fayakun! jangan lupa akan hakikat tersebut...

banyak lagi nak tulis n sambung tapi tak selesa sbb update ni pakai handphone je...so tak puas...insyaAllah if ade masa lagi saya sambung...insyaAllah...

Friday, May 6, 2011

he makes me happy!


Yes. I am happy b'coz of him. He makes me happy. He makes me smile. Oopps. Who is he? His name is BOBBY!!!  Bobby is a cat actually. Hahaha... Pity me. Kucing pon kucing la. Yang penting die mmg sgt comel!





See??? I told u he's very cute!!!
Ni kucing housemate kpd my officemate. Seriously die mmg sgt comel. Geram ok? Tapi jual mahal sikit. Bila org nak, die jual mahal. Bila org tak layan sibuk nak ngendeng2. Ishhh. Geram!


cubaan yang gagal

Jual mahal! Lagi la kiter geram. Kiter pon usik2 n kacau2 die sampai die menyorok belakang TV! Hahaha. Sian. Rimas la tu asyik kena kejar je. Padan muka! :D



sian die...takut la tu..hehehe




Pagi tadi ade makan2 n buat besday celebration kat my ofis. Ade makan2 sikit. Kek, laksa johor n pasembor. Orang kedah panggil "pasemboq"! I tak minat. Dan juga dgn laksa johor. Den tak berapa gemar la. Walaupun den orang johor. Huhu.

posing dulu ngan aisyah before start

Chocolate Indulgence Cake
mereka2 yang diraikan

aktiviti mencabut lilin

Pasemboq

Laksa Johor

wit Kak Faridah a.k.a Dot

Ain, Kak Fara, Kak Norma, Kak Aina, Aisyah n Mala

Syidot n Ain...

Dot, Ain n Kak Norma

Ain yang comel...makin berseri muka budak kecik ni sejak2 jd tunang org...seri pengantin kot.. ;)

Ain n Kak Fara

Sekian.

Wednesday, May 4, 2011

...cinta...


CINTA itu bahagia tapi menyakitkan..
saat kita mencintai, kita bahagia..
saat kita cemburu, kita terluka..

CINTA tak harus memiliki?
“itu bohong" !!
semua orang ingin memiliki, bahkan kadang merasa harus memiliki..

Dengan melihat orang yang dicintai bahagia, kita pun bahagia?
“bohong”!!!
kita hanya pura2 bahagia,,
di saat hati kita sakit, itu mengajarkan kita untuk menjadi MUNAFIK..

Lebih bahagia dicintai daripada mencintai?
“itu salah”!!!
saat di cintai kita hanya merasa bangga,
namun saat mencintai kita dapat merasakan arti bahagia sesungguhnya....

Tuesday, May 3, 2011

'oral aid' vs 'eye drop'

Mata saya yang belah kanan ni sangat merah sekarang. Macam orang sakit mata. Semua berpunca dari kesengalan diri sendiri. Taruk 'oral aid' kat mata. Ok, fine! Orang taruk oral aid tu kat mulut. Ubat ulser mulut. Awak taruk kat mata. Sgt la sesuai.

Haii... Ape la yang dipikirnye sampai bole tersilap. Main amik je botol oral aid tu then assume tu 'eye drop'. Pergghhh. Pedih tak hingat! Nasib stil berfungsi mata ni. Alhamdulillah. Hope takde effect pape la.


kiri - eye drop...kanan - oral aid...botol seakan2 sama..no wonder la saya tersilap...lain kali sila design bentuk yang berbeza ok??

terlalu cinta


Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Ku coba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu
Mengapa semua ini terjadi kepadaku...

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia.... 

3 Mei 2011

Hari ni genap sudah 7 tahun pemergian ibunda tercinta, Roziyah binti Kassim. Sedih. Sayu. Pilu. Macam-macam perasaan yang saya rasa arini. Arini saya pakai baju baru. Sebabnya nak hilangkan kesedihan mengingati tarikh ni. Tapi tetap tak mengubah apa2. Pagi ni pon takde selera nak makan. Beli sup ayam. Konon tu je yang boleh menambahkan selera. Tapi tak. Still tak bagi effect. So sup ayam tu terbiar mcm tu je. Membazir. Tak baik. Tapi mmg tak boleh paksa :(

Banyak yang ingin diluahkan tapi hari ni semacam hilang idea. Hati sgt resah & tak tenang hari ni. Sabarlah wahai hati~~~ (-_-)

Arwah mak & arwah abah...Al-Fatihah buat mereka..Al-Fatihah...