Wednesday, May 18, 2011

'dia milik saya!'

"janganlah angkuh mengatakan hati ini milik si dia..hakikatnya hati ini milik Allah!"

terbaca dari wall post dari facebook seorang sahabat tadi...sgt2 setuju dgn kata2 beliau...
janganlah kita terlalu angkuh mengatakan bahawa hati kita milik si dia...atau hati si dia milik kita...kerana hakikatnya hati kita bkn milik siapa2...melainkan Allah....

apatah lagi terlalu angkuh mengatakan bahawa si dia itu milik kita....bohong! semua tu angan2...kita atau siapa2 bkn milik manusia...mahu pun suami atau isteri....kita semua milik Allah...sayangnya ramai yang terlupa akan hakikat tersebut pada zaman sekarang ni....

jgn lupa bahawa allah lah yang memegang hati kita...jgn terlalu angkuh mengatakan 'itu milik saya!' Allah Maha Berkuasa...Allah lah yang memegang hati setiap umat manusia di muka bumi ini...bila Allah berkehendakkan hati seseorang itu berubah, maka sekelip mata akan berubah....kun fayakun! jangan lupa akan hakikat tersebut...

banyak lagi nak tulis n sambung tapi tak selesa sbb update ni pakai handphone je...so tak puas...insyaAllah if ade masa lagi saya sambung...insyaAllah...

No comments:

Post a Comment