Tuesday, March 27, 2012

Manusia


Assalamualaikum

Haiii la hati... Kasihan kamu. Selalu orang kata 'sabarlah wahai hati...' atau 'sabarlah sabariah...' Tak kisah la, Sabariah ke, Sabri ke, semua org kena sabar. Kenapa? Uishh if nak list kat sini tak cukup page kot. Entah lah. Rasa macam makin lama hidup makin tak kenal erti hidup. Erkk? Boleh? Rasa macam makin tak kenal dunia ni. Bagus la. Marilah kita sibukkan diri mengenal akhirat pula ye. Rasa macam baru je hidup kat dunia ni. Orang yang kita rasa kita dah kenal selama bertahun-tahun pun tetiba kita rasa kita baru kenal die semalam. Eh, silap. Baru kenal arini kot. Pelik kan? Sebab ape ek? Sebabnye adalah manusia ni sebenarnya ade banyak muka. Bukan satu je. Banyak tau. 2, 3 muka die ade. Siapa die tu? Or shall we say dia-dia? That means lebih dari sorang la kan. Pelik lagi kan? Tapi tu la lumrah hidup. Manusia ni kadang hidup die tak penah sunyi dari mengata tentang orang. Orang tu itu la, ini la, macam tu la, macam ni la. What the fish kan?? Agaknya puas kot hati 'dia-dia' tu bila cerita psl orang lain. 

Kadang bila depan kita mak aihhh baik kemain. Bukan kadang la. Tapi most of the time mmg sgt baik n manis dpn kita. Tapi belakang kita bukan main lagi die pandang serong. Kata macam-macam pasal kita. Siap disebarkan ke seantero dunia. Sebelum saya sambung biar la saya jelaskan dulu bahawa manusia yang saya katakan ni bukan la hari2 saya jumpa. Kadang-kadang. Jarang-jarang. 'Dia-dia' ni bukan la selalu depan mata saya. So kawan-kawan saya yang baik hati jgn terasa ye (^_^) *peace!*

Ok sambung balik. 'Dia-dia' ni sangat memelikkan saya la. Saya tak paham. Kenapa mesti asyik nak bercerita psl org ek? Suka cari keburukan dan membuka aib orang. Kenapa ek? Ingat tau, if awak bukak aib orang, tak mustahil if satu hari nanti aib awak akan terbuka dengan sendirinya. Dengan senang hatinya die akan menonjolkan dirinya. Ape yang awak dapat dengan menceritakan tentang perkara yang belum tentu sahih intipatinya? Ape die? Puas hati? Serius saya tak paham dengan manusia type mcm ni. Sedangkan manusia yang dah meninggal dunia pun kita disarankan untuk menutup segala cerita buruk tentang die, apatah lagi yang masih hidup? Awak nak cerita psl tu la, psl ni la, whatsoever la k! Perlu ke?? Aishhh. Peduli la. Kita memang takkan dapat puaskan hati semua orang. Takkan mungkin dapat. Yang penting saya dan 'dia-dia' takde kena mengena. Saya masih ade ramai lagi kawan yang baik n jujur. So kamu please don't bother and stay away from me! 

Sekian.



Tuesday, March 20, 2012

Rina Salleh Collection


Assalamualaikum

Yeayyy!! Dah dapat! Tudung 2 tone yang saya beli dari Rina Salleh Collection (RSC). Sehari je delivery die. Good job RSC! (^_^)



Saya beli 2 helai tudung. Kat website die tak bape nak update sgt la. Kat Facebook die memang latest la. Tudung 2 tone die mmg sgt byk color yang cantik. Ingat saje nk try sehelai 2 dua. Tgk material die cane. Yela, beli online kan. Mane nak tau material die mcm mane. Bila dah sampai n belek2 mmg sgt puas ati! Tak rugi if beli banyak2 tau. Serius ni. Die lebih kurang mcm bawal nombor 1 tapi tak berapa nak lembik sgt la. Saya memang tak minat yang terlalu lembut sebab nanti susah nak bentuk. Yang ini memang tak keras tp tak terlalu lembut. Memang puas ati. Saya amik 2 color. Color maroon n peach.

Tabik la kat Rina ni. Die sebaya gue tapi dah ade bisnes sendiri. Ade kedai sendiri. Boleh tak nak amik aura die. Hehe. Since die pun kawan kite (kenal masa kat matriks) kita pun ikut contoh die la. Kuikuikui.

tudung bawal 2 tone
 
maroon :)
 
peach :)
Cantikkan?? Hikhikhik. Tak sabar nak pakai. Takpe2 jap lagi balik umah cari baju yang matching n terus pakai esok! (^_^)

Sape2 yang berminat boleh tgk kat website ni Rina Salleh Collection atau fb Rina Salleh Collection. Just search RSC. Then jgn lupa order ye! Hehe



Friday, March 16, 2012

fate...




"the same girl who laughs and talks a lot and seems to be very happy is also the girl who may cry herself to sleep..."





Wednesday, March 14, 2012

Rainbow Al-Quran Part 2


Assalamulaikum



 
Sebelum ni saya ade post tentang Rainbow Al-Quran ni. Then ade sorg blogger from Jakarta, Indonesia dah respon pada sy. Die boleh dapatkan Rainbow Al-Quran ni with reasonable price. Anything boleh refer to her blog Farra Arisha Alhamdulillah. Tqvm dear! (^_^)

Friday, March 2, 2012

Kenny Rogers Roasters




Assalamualaikum

Tadi menjengah ke blog Love Is Cinta. Tentiba sampai ke entri die makan Kenny Rogers Roasters. Nyum nyum. Teringin lak nak makan. Dah lama okey tak makan makanan kegemaran ku tu. Selalu amik Quarter Meal Blackpepper + Side Dishes die Macaroni & Cheese. Perghhh. Terliuq tak?? Belum lagi?? Sila la lihat picture di bawah.