Monday, February 18, 2013

Kursus Pra Perkahwinan... Again??!!


Assalamualaikum

Last weekend saya, En Tunang dan Sepul (kawan masa FSTEP) pegi Kursus Pra Perkahwinan anjuran Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS). FYI, ini kali kedua saya pegi kursus kahwin ni okay. !st time pegi pada 18 & 19 Februari 2012. Genap setahun selepas tu pegi lagi. 


Time tu pegi sebab temankan BFF yang nak kawin dah time tu. Mane ade calon masa tu. So prosedur nikah kawin bagai memang tak amik pot sangat la. Kali ni saje nak pegi lagi sebab nak teman En Tunang dan Epul. Paling penting saya nak dapatkan ilmu sama mcm ape yang En Tunang dapat. So in future nanti senang bole ckp mcm ni, "Aritu kan ustaz / ustazah pesan bla..bla..bla..."

Bila kita suami isteri dapat information yang sama so mudah terap dalam diri kita insyaAllah. Saya percaya benda tu. Dan kali ni saya rasa kursus ni sangat bermakna. Sebab kita bakal melaluinya so baru kita dengar dengan baik, serap dalam diri dan kaitkan dengan pasangan kita walaupun banyak kali saya tertido dalam majlis tu. 

Ape2 pon saya rasa pengisian Kursus Pra Perkahwinan ni sangat baik. Sangt bagus. Alaaa memang nak share something n ilmu yang saya dapat tapi note book tertinggal dalam kereta la. Next time ye insyaAllah ;)




Day 1: Fokus muka En Tunang je sebab tudung saya sangat selebet time tu. Hepi nye die nak g kursus kahwin.




Sepul with Abg Botak saya.




FYI jugak, si Sepul ni nak nikah sabtu ni okay. 23 Februari 2013. Tapi 16 Februari 2013 baru la die pegi kursus kahwin. Reason: Die keje kat oversea. Sebab tu die mintak tlg kwn die yang baik hati ni registerkan. Okay acceptable! Yeayyy dah dapat kad kawin sepul!



Day 2: Tengok tu, hepi lagi.




Tengah kursus terjumpa kucing ni! Sangat comelll!!! Nak bawak balikkk... En Tunang pon rasa nak bawak balik. Huhuhu




The Sijils! Ngeee~ Yeayyy dah boleh kawin!



4 comments:

  1. how much eh dear? erm, cik lin pun belum pergi lagi..tapi xpe la kan sebab cik punya majlis hujung tahun

    ReplyDelete
  2. RM80.00 je utk satu kursus dear..better g awal sebab dengar cite tak lama lagi akan dibuat 3 hari 2 malam dan bermalam di sana..Wallahualam.. :)

    Ikut list pon banyak dah penuh..nanti sy buat entry baru psl jadual kursus kahwin ye..insyaAllah

    ReplyDelete
  3. salam sis. dia ada interview tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...die tak interview pon..kelas semata2..dok dengar je sampai abis..

      Delete