Wednesday, February 20, 2013

deactivate account FACEBOOK!


Assalamualaikum

FACEBOOK. Sape yang taktau facebook tu ape? Tipu la kalau taktau kan. Even Najwa Latiff pon dah buat lagu Cinta Muka Buku

Honestly saya rasa bosan dgn facebook! Kadang2 tu baca status kwn2 yang asyik nak memaki hamun tak habis2, merepek tak habis2. Paling takleh blah nak maki hamun tu la. Tak pasal2 mood sy pon spoil!

Pastu saya rasa ramai sangat manusia2 yang kurang dikenali kat fb saya tu. Mula2 dulu asal orang add je mesti kita accept. Perasan glamer. Sekarang baru pening kepala ko kan. Nak remove atau restricted sorang2 tak larat lak. Penah buat tapi sempat wat separuh jalan je. Pastu give up! Total friends saya dalam fb tak banyak. Ade 1,075 je. Sebab tu pening nak tengok satu2. So the best way is DEACTIVATE!

Lagipon tak lama lagi saya nak kahwin dah. InsyaAllah. So saya kena jaga maruah diri. Maruah bakal suami. Then jaga hubungan saya dengan bakal suami dengan sebaik mungkin. Bila kite sibuk dgn social networking ni kte bole jadi lalai then terdedah dgn perkara yang tak diingini. Contact dgn bekas kawan, bekas kekasih, bekas tupperware bagai. Kan bole mengundang bahaya. Silap2 dipujuk rayu nye kita time kte tgh sedey atau gaduh ngan pasangan kan ke mengundang perkara yang tak diingini. Timbul balik bibit2 cinta. Mula rasa die lagi penyayang n memahami dari pasangan kita sekarang. Ishhh nauzubillahi minzalik!! Mintak jauh la semua tu. Tu semua kerja syaitan yang suka memecah belahkan manusia apatah lagi suami isteri. Ok dah malas nak cakap pasal tu. (-_-!)

So saya cakap dgn En Tunang nak deactivate fb. 





Asalnye die yang deactivate dulu fb die. Since ktorg bertunang sebenarnya. Die dah decide nak off fb sehari lepas ktorg bertunang. Die nak fokus ngan hidup kami berdua. Taknak ade orang tengah yang bole rosakkan hubungan kami. Taknak saya jeles2 (fine!!). Sebab saya memang selalu interview die pasal fb die. Alaaaa interview je. Bukan ade ape pon. Kikiki. Baiknye la awak ni sayang. Perkara yang bole menyakitkan hati saya serta merta awak jauhkan. Awak elak. Aishhh makin sayang saya kat awak. Okay jiwang!

Frankly speaking memang saya sangat terkejut dgn tindakan die. Tak sangka die bole pikir sampai tahap tu. Syukur saya dapat orang macam awak ;)

So saya pon decided untuk deactivate setelah berfikir panjang. And guess what?? Out of 50 albums saya dalam fb tu sekarang tinggal 8 albums sahaja! Good job Mala! 




8 album yang saya sayang tu semua berkaitan dengan En Tunang.


1)  Instagram Photos


  • Adalah album yang created after saya kenal En Tunang. And of cos banyak pic die dan kami dalam tu. Plus saya memang tgh gila INSTAGRAM!


2)   Mobile Uploads 3



3)   Profile Picture




4)   Cover Photos




5)   Mobile Uploads




6)   Timeline Photos




7)   Majlis Pertunangan Mala + Shukry ~06.10.12~


  • This is my fav album! *wink*wink*



8) ~Trip to Jakarta - Bandung~



  • Jakarta - Bandung ---> Tempat pertemuan kami... ;)




No comments:

Post a Comment