Sunday, February 3, 2013

Jumpa Aaron Aziz di Karnival Karangkraf 2013!! *pengsan*


Assamualaikum

Semalam saya jumpa Aaron Aziz! Ohhh pengsan! Tiada kata seindah bahasa untuk ku gambarkan perasaan ku ketika itu. Huhuhu.





Matching tak?? Matching tak?? Matching sangat kann?? Hahahaha. Ok gedik sgt ok! *tutup muka*  

Belum kawin lagi bole la gedik2 macam ni kan. Sat g dah ade laki kena cakap laki kita paling hensem kan? Kikiki.

Sorry tak sempat wat intro tadi sebab sangat excited. Actually saya taktau pon ade Karnival Karangkraf 2013. Family mertua yang ajak pegi. Saje nak jalan2. Ikutkn macam malas gak tapi pikir2 pegi la. Korbankan tidur anda! Hahaha. En Tunaang tak ikut. Die keje. So dipendekkan cerita sampai2 ktorg terus makan kat cafe kat sana. Lapar sbb msg2 tak breakfast. 

Lepas makan kitorang tgk la satu bilik dpn cafe ni ramai orang. Ruang Media Hiburan. Nampak Dafi AF kat cafe masa makan tu. Bile kuar dari cafe nampak Dafi kat dalam bilik tu. Dalam hati saya kata,"Eh kalau ade Aaron Aziz memang cnfrm saya akan serbu n amik gambar ngan die!" Belum sempat kata2 tu terlontar dari mulut saya ni tetiba ternampak kelibat Aaron Aziz dalam bilik tu. 

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AARON AZIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AARON AZIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AARON AZIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AARON AZIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Saya pon ape lagi, tinggalkan ibu, zue, edy n iqbal terus serbu pintu masuk tu. Sambil cakap kat diorang,"Aaron Aziz!!!Nak amik gambar ngan die!!!!"

Dah macam orang kena rasuk! Hahaha. Ramai orang kat situ tapi peduli ape. Selama bertahun2 saya berangan n bermimpi utk jumpa Aaron Aziz. Takkan nak lepaskan peluang kan. Saya pon berasak2 kat pintu masuk tu. Tak kira ape dah masa tu. Kalau boleh jadi Thumbelina kejap memang dah lama jadi. Nak selit je kat celah2 orang tu. Pastu tetiba ibu datang suh zue berdiri sebelah saya sambil dukung iqbal. Dalam erti kata lain kita gunakan iqbal la. Hahaha. Tetiba orang yang jaga pintu tu kata," Ok lepas ni last ye. Lagi sorang je. Pastu kita tutup." Huwwwwaaaaaaa!!!!! Nak Aaron!!! ;(

Last2 bila die bukak balik pintu utk panggil last person die terpandang zue n iqbal. Terus die kata," Haa yang bwk baby tu. Masuk." Yeayyyyyy!!! Syukur sgt2. Memang berkesan la taktik ibu. Masa amik gambar ngan Aaron tu saya tak pandang pon muka die. Segan okay! Walaupun minat gila bagai nak rak tapi perasaan malu tu tetap ade. Cuma last2 tu saya pandang Aaron n ckp, "Terima kasih ye." Die pon senyum sambil jawab, "Sama-sama." Okay nak pengsan!

Saya taktau la since when saya gilakan si Aaron ni. Cair tgk muka die n lakonan die. Nasib la saya ni belum kawin. If tak, buat dosa kering je. Hehehehe. En Tunang pon bengang je bila saya asyik cite pasal Aaron. N tiap kali kat TV ade Aaron mesti saya lupakan die yang ade kat sebelah. Kdg tu sampai die merajuk! Hahaha. Dalam hati kata 'jeles jugak tunang aku ni kan'. Kikiki. Comel je reaksi die bile mcm tu! (^_^)


Lepas je jumpa Aaron Aziz saya terus SMS En Tunang.




Ade nada bengang atau jeles tak di situ?? Hehehe.. Sayang awak!

Petang tu bila jumpa die, adik die sambil gelak2 bercerita la kat abang die betapa gediknya saya ni masa jumpa Aaron. Sampai ibu pon terkejut siap dorg kata 'tak sangka Mala macam tu.' Siap dorg cte yang saya kata,"Tak kira la abang ade kat sebelah ke tak, kte akan kejar gak Aaron!" Oppss! Sorry! ;p

Si En Tunang ni pandang je saya masa adik die cerita. Sambil geleng2 kepala. Kuikuikui. Marah letteww! ;p

And sikit pon die tak tgk gambar saya ngan Aaron. Huhuhu. Ok la pasni saya takkan gedik lagi ngan Aaron if mampu ye. Ngeee~

Tapi kalau uols tanya saya sape lagi hensem antara Shukry Noh vs Aaron Aziz??




Jawapan jujur dan ikhlas saya adalah ------> Shukry Noh! 


Bukan membodek atau amik ati ye. Tapi memang ikhlas. Bila compare kan dua gambar di atas, hati saya tersenyum memandang wajah En Tunang (^_^)

Sebab hati ni rasa sejuk je bila terpandangkan wajah die. He's the perfect person for me! Bila terkenangkan sikap die pada saya, hati ni rasa sejuk je. Dalam keadaan marah die mampu tersenyum dan hiburkan saya. Dalam kesedihan die masih mampu memberikan senyuman manis pada saya. Dalam keadaan tertekan die masih mampu tersenyum dan membuat lawak untuk bagi saya senyum. What else can I say? He's perfect for me! Okay saya dah terdiam taktau nak tulis ape lagi. Memikirkan jasa2 die pada saya, membuatkan saya speechless. Seriously. Awak mungkin taktau betapa saya hargai awak. Betapa saya sayangkan hubungan kita. Ok, stop! Tetiba terjiwang di situ. Noktah! *blushing*





Tu antara pic yang sempat saya amik masa kat Karnival Karangkraf. Memang tak rugi pegi sana. Untuk yang rajin membaca n beli buku tapi tak abis baca macam saya ni memang sesuai la ke sana dan habiskan duit. Serius rambang mata. Dari majalah, buku kartun kanak-kanak, novel cinta, novel islamik, buku motivasi, buku islamik, buku memasak semua ade! Pendek kata semua buku under Karangkraf memang ade la kat situ. Tetiba rasa kagum dgn Karangkraf.

Oh tapi sayangnye hari kami pegi adalah hari last. So arini dah takde. Takpe next time insyaAllah ade lagi. Sila la pegi ye. Memang tak rugi! *wink*wink*

Sekian.



2 comments:

  1. wahh kak abg Aaron, brtuahnye akak dpt tgkp gmbr ngan dia, hehe.....tak sia2 akak gi pesta buku tu,
    klu kite dpt tentu xleh tido mlm dibuatnye, hehe..
    akak pesta buku kat mne tu?

    ReplyDelete
  2. bertuah kan??hehehe..tak sangka leh jumpa aaron..taktau pon die ade..niat nk cari buku je..hehehe..
    pesta buku tu kat shah alam..kat kilang karangkraf.. :)

    ReplyDelete