Friday, January 28, 2011

"biar org buat kita....asalkan kita tak buat org..."

ok...sy sambung ye...bestnye rasanye ble dh ade blog..actually td mmg rasa sdey tau...down...tp pas luahkan kt blog ni rasa lega..serius..!!bgs jgk kn blog ni....leh la continue berblogging... ;)

emm..kte ni manusia biasa...tak pnh lps dr melakukan kesilapan...normal la kan....walaupun kite ni dh cuba utk jadi yg terbaik, kte ttp takkan dapat puaskan hati semua org...again...TAKKAN DAPAT PUASKAN HATI SEMUA ORANG...kena ingat n simpan kata2 keramat tu...sy ni bkn la seorang ahli motivasi utk menasihati sesiapa...tp sy luahkan sume ni berdasarkan kpd pengalaman sy....pengalaman mengajarku erti kedewasaan...cewahhhh!!emm serius skit k...tgh cte benda serius ni...hikhikhik...

emm ingt lg...arwah mak penah ckp 'anne...biar org buat kita...asalkan kita tak buat org...' (FYI, anne tu panggilan sy dlm family ye)
mcm mane kata2 tu leh terkeluar dr mulut arwah mak...???mcm ni...masa kt matrik dlu (thn 2003/2004) ade la sorg member ni...dgn tak sengajanye wat sy terasa ati (hukhukhuk..sensintip la plk) ape die buat..???emmmm....ntah la...tak ingt!!hahaha...serius tak ingt...sape buat pn tak ingt...hehehe....

so pastu sy sdey la....perlukan seseorang utk meluahkan...sy yg berada jauh nun di utara tanah air time tu just ade public phone utk contact ibunda tercinta ok..??siankannnn...ade je handphone...time tu 3315 je...(tp kira canggih la jugak dr 3310..haha) tp biasa la...student matriks...mane ade duit sgt nk topup kn...kte pn call la pkai public phone je....mengadu...menangis2 (erkkk yeke menangis??ye kot) then hati seorang ibu yg penuh dgn kasih syg n rasa cinta pun simpati la kt anaknya....then diriku ini dinasihati....ape ye nasihat nye??emm tak ingt!yg plg sy ingt tu la....ayat tu... "biar org buat kita...asalkan kita tak buat org..." juz a simple phase....sgt simple....tp time dgr tu mmg sgt tersentuh...tersentap...tersedar...tersedak (eehhh....tersedak takde ye) haa tu la...thats why i ingt that phase sampai skg....setiap kali sy terasa hati ngn seseorang, sy mesti akan ingat kata2 tu...then buatkan marah tu slow down skit.....thnx to my late mother...al Fatihah :)

No comments:

Post a Comment