Wednesday, June 22, 2011

mimpi pelik...

Malam tadi saya mimpi pelik. Straight to the point je la k? Hehe. Saya mimpi saya dinikahkan secara senyap2 tanpa pengetahuan saya dengan seseorang. Pelik tak? Tanpa pengetahuan saya, tetiba saya dah nikah dgn seorang lelaki. Secara tiba2 saya dah ade seorang suami. Masalahnye tanpa pengetahuan. Yela, akad nikah kan, lelaki yang lafazkan. So that means, lelaki tu melafazkan akad nikah tanpa disaksikan oleh saya dan tanpa pengetahuan saya. Boleh ke jadi macam tu? Ish, if boleh memang horror la dunia ni. *tepuk dahi*

Tapiii......... Perkara ni diketahui oleh family saya. Siap diwalikan oleh arwah abah lagi. Dalam mimpi tu arwah abah hidup lagi la. So die walikan pernikahan tu. Kira sah ke tak ek kalau mcm tu? Tak penah terpikir dek akal lak mcm tu. Huhuhuhu. Merepek la mimpi tu. Tapi lepas nikah tu pun saya tak jumpa 'suami' saya tu. Dalam seminggu gak la langsung tak jumpa. Saya taknak jumpa pon! Huhu. Sedey kot. Tetiba tanpa pengetahuan kite, kite menjadi isteri kepada seseorang yang asing bagi kita. Macam kena kahwin paksa pon ade. Masalahnye ni tak sempat nak tolak pon sebab takde sape2 bgtau. Semua sorok n diam. Tup2 dah jadi isteri. Ishhh, nauzubillah! Kalau bole, biar lah kita berkahwin dgn seseorang yang kita kenal n kite sayang n boleh terima sepenuh hati. Memang betul org kata elok bercinta lepas kawin. Betul. Tapi before kahwin pon kena kenal hati budi. Bercinta sebelum kahwin pon bukan bermaksud selalu keluar dating, berpegangan tgn, bersentuh2an. Bukan tu maksud saya. Maksudnya, asal jiwa rasa serasi n bole terima pon cukup. Takkan tetiba nak jadi isteri kepada seseorang yang kita rasa, nak pandang muka die pon tak bole kot? Nak paksa? Mane bole. Nak pura2? Pon tak boleh. Dah kira menderhaka dengan suami dah kalau macam tu. Yela, takkan nak layan secara terpaksa n tak ikhlas kot?? Ape maknanye rumah tangga kalau mcm tu kan? Emm ntah la. Saya ni pon jahil lagi. Cumanye yang saya nak cite kat sini, asal la tetiba dapat mimpi pelik mcm tu. Huhhuhu.

And the worst thing is, org yang jadi suami saya dlm mimpi tu. Nak tau sape? Sebut nama pon cnfrm korang tak kenal. Nama die 'F'. Saya sangat tak suka die ok?? He's very annoying! Lately ni die add saya dalam Facebook. Saya approved sebab die ni kira my fren gak la masa sekolah rendah dulu. Die ni satu taman ngan saya. Desa Sri Jenaris. And sama sekolah agama ngan saya. Sekolah Rendah Agama Sungai Kantan. Die ni tua dari saya. Tua setahun kot. Masa tu die sangat la alim (sekarang taktau la.) Die salu jadi imam kat sekolah. Bayangkan sekolah rendah lagi dah jadi imam. N die ni selalu jadi model untuk solat. Ustazah n Ustaz selalu panggil die utk jadi demo utk solat. Bole dikatakan satu sekolah la kenal die. Die ni paling alim la time tu. Ustaz n Ustazah sume cnfrm2 la suka kat die kan. Then dalam last week die ni add my sister dalam fb. My sis tanya "ko kenal lagi tak 'F'?? Yang duduk Jenaris tu?? Ala2 alim masa kecik dulu." Saya memang jenis suka ingat orang. Saya pon jwb la, "Haa, kenal..'F' Vijaya tu kan??Nape??" My sis kata, "Die add Mas dalam fb ok??Dah gemok dah die sekarang. Dulu hensem!" Hahaha. Memang dulu mamat tu boleh dikategorikan sbg hensem la. Hensem, putih. Ramai minat die. But not me. Saya tak minat. Sebab saya admire org lain masa tu. Hahaha. Ok, back to the topic. Esok lusa pastu my sis kata si 'F' ni asyik ajak die kuar. My sis cnfrm2 la tak layan. Esok lusa pastu mamat tu add sy dalam fb. Ok, sebab kenal, so saya pon approved. Lepas approved je terus die PM (private message) saya kat fb. Just tulis 'Salam'. Aik, tetiba je. Agaknye nak mintak tlg saya utk ngorat my sis kot. Yela, kitorg masa kecik dulu tak pnh bertegur ok? Macam mane lak die boleh kenal gue. My sis maybe la. Dorg sebaya. Penah sekelas kot. Saya tak penah tegur ngn die. So PM tu diabaikan. N saya update fb mcm biasa. Tup2 petang tu die PM lagi. Same thing. Just 'Salam'. Saya pon garuk kepala. Die nak ape ni? If  nak ngorat mas, terus la tanya terus. Ni just 'Salam'. Malas la nak layan. Saya suka yang straight to the point je. N to be frank, saya dah malas nk jd org tengah utk Mas lagi. Sebab Mas tu if die taknak, mmg sampai mati la die takkan layan. Huhu. Tu yang malas nak layan PM die tu. Hahaha. Saya ni if PM org2 yang saya tak kenal mmg malas nk balas. PM yang tek penting. Sebelum2 ni pon PM yang nak kenal ke, ape ke, mmg sy ignore. Bukan menyombong. Tapi taknak get involve ngn mereka yang kita tak kenal n taktau hati budi. Ntah baik, ntah jahat. Kita taktau niat dorg. Baik ke, jahat ke. Drpd kite terpedaya n melibatkan diri dgn perkara yang tak sepatutnye, baik kite prevent awal2 kan. Ok, so conclusionnye, PM si 'F' tu dibiarkan sepi tanpa balasan. Nak marah sebenarnya. Sebab org dah tak balas, paham2 la. Huhu. Jahat ke sy ni? No la. For me tak kot. Orang perempuan memang kena hati2 dgn stranger. I don't talk to stranger! Cewahhh..

Haaa, itu la ceritanye. Tapi, macam mane leh mimpi mamat tu jadi laki saya lak?? Adoiii.. Horror...Horror... Kalau mimpi Aaron Aziz jadi laki saya ok gak. Memang taknak bangun kot dari tido! Ahakss! *tepuk dahi*

No comments:

Post a Comment