Wednesday, June 22, 2011

takziah to my fren, 'Z'...

Pagi2 dikejutkan dgn berita yang sedey. One of my opismate kehilangan anak tersayang. Allah lebih menyayanginya. Paling tragis adalah anak tu adalah first baby die dan husband. Cerita die macam ni. Malam tadi my fren, 'Z' ni pegi hospital. Die dah mengandung 8 bulan. By rite, due die on July. Tapi tah cane tah die kena deliver awal. Masalah air ketuban kot. Pasal ape, tak sure la. Maybe dah pecah. Tak sure, sory. Then die ke hospital swasta. Tapi hospital swasta taknak amik. Diorg suruh refer ke hospital kerajaan. Then sampai kat hospital kerajaan, agaknye doktor taknak baby lemas, so doktor pun decide utk operate. Kuar la baby tu dgn selamat dalam jam 4 pagi. Then 4 jam lps tu, dlm kul 8 pagi ni, baby tu meninggal.. :(   Innalillahi wainna ilaihi rojiun........... 

Moga tabah lah beliau berdua. Husband si 'Z' ni sama opis ngn die. Hari2 nampak diorg pegi n balik keje sama2. Makan pon salu berdua, sama2. Sweet sgt tgk dorg ni. Last Saturday saya keje. Ade brainstorming kat Holiday Villa Hotel & Suites, Subang. Sekali dengan diorg la. Tgk perut si 'Z' tu elok je membesar dgn baik. Comel je tgk. Saya suka tgk org pregnant. Nampak mcm comel sgt. Diorg 2 org pon nampak hepi. Tak sabar kot nak tgu kelahiran cahaya mata sulung. Tapi apa kan daya, Allah lebih menyayangi anak mereka. Saya just doakan moga tabahlah mereka berdua. Bagi saya, dugaan yang diorg hadapi ni sgt berat n perlukan ketabahan dan kesabaran yang sangat kuat. Kalau saya, taktau la nak kata ape. Nauzubillahiminzalik! Mintak jauh la. Cukup2 la 2 kehilangan besar yang saya hadapi dalam hidup ni ;(  Tapi if itu yang Allah takdirkan, sape la saya utk menolak. Kena la terima dengan penuh tabah. Penuh redha. Ya Allah, kuatkan lah hambaMu ini dalam menempuhi liku2 hidup di dunia ini. Jadikan lah hamba seorang insan yang redha. Aminnnn...



*rasa sedey n sayu sgt tgk gambar baby...nak baby sendiriiiiii..hukhukhuk.. (-_-) *

No comments:

Post a Comment