Thursday, April 26, 2012

Dominasi Otak


Assalamualaikum

Cuba korang tgk gambar kat bawah ni. Arah mane die berpusing? Kanan ke kini?


Saya baca blog seseorang katanya seperti ini:

Mengikut kajian, kebanyakkan lelaki melihat wanita ini berpusing ke kanan (mengikut arah jam)
Manakala sebahagian besar wanita melihat ia seakan berpusing ke arah kiri (lawan jam)


Dikatakan sekiranya kita melihat ia berpusing kearah kanan maka otak kita dominan di kanan.
Dan sekiranya kita melihat ia berpusing ke kiri maka otak kita dominan di kiri.


Dan saya?? Saya dapat melihat kedua-dua arah. Kanan dan kiri. Tapi saya pelik macam mane bole jadi mcm tu. So saya perhatikan gambar tu tanpa henti. Cewahhh! Dan, hasil kajian saya pula mendapati bahawa gambar tersebut yang memusingkan diri sendri. Hahaha! Lawak kan? Tapi tu la hakikatnya. Juz perhatikan kaki wanita tersebut. Bila die pusing ke kanan, kaki kiri die yang berdiri tegak. Bila kita nampak die berpusing ke kiri, kaki kanan die pulak yang berdiri dengan tegak. Cuba korang tengok. Betul tak kajian saya ni? 


 



1 comment:

  1. betul..mmg die pusing ke kiri,,then ke kanan plak..hihi

    ReplyDelete