Monday, April 16, 2012

My wishlist for 2012


Assalamualaikum


Wishlist saya utk tahun 2012 adalah seperti berikut:


1) Mesin Jahit
2) Cake Mixer / Hand Cake Mixer


Dua je! Huhu. Semalam pi survey kat Carrefour sebab nak cari Foot Controller utk Mesin Jahit BlueSky tu. Tapi payah gak nak jumpa. Model yang saya ade tu pun tak dijual di Carrefour Shah Alam. Pastu mata dan hati terpaut pada Mesin Jahit Brother. Huhu. Tapi orang ckp if rosak or hilang, spare part Brother susah nak cari. Thats why saya lebih prefer Singer sbb spare part die senang cari. InsyaAllah akan diusahakan mesin jahit tu secepat mungkin. Aminnnn... ;)

Then sambil2 tu usha la jugak Cake Mixer atau Hand Cake Mixer. Sebab sekarang ni tgh bercita2 nak buat apam polkadot. Huhu. Ade sorg kwn ofis ni die buat apam polkadot aritu. Bukan setakat polkadot la. Ade bentuk 'cinta' (bak kata anak buah), 'lalat' (juga kata anak buah), Strawberi n mcm2 bentuk lagi. Sangat comel ok! Dan juga sangat sedap! Saya tak minat sgt sebenarnya benda2 mcm tu. Setakat tgk n suka sebab comel ade la. Utk makan tu tak la. Tapi tak mcm mane termakan n sampai sekarang dok teringat2. Huhuhu. So niat di hati utk cuba buat la. Dah dapat resipi dah dr die. So sekarang kena beli cake mixer n mesin pengukus je la. InsyaAllah... (^_^)

Tengok la apam yang die but kat bawah ni. Comel sgt! 







gambar selingan..hehehe


1) Mesin Jahit 





Tengok la harganya.. Hoho. Saya mau yang RM799 tu. Kihkihkih. If tak pun, maybe amik Brand Singer kot.


2) Cake Mixer / Hand Cake Mixer





Hand Cake Mixer ni harganye reasonable jugak la. Below RM100 dah leh dpt. Hehe. Yang agak mahal tu rasanye Mesin Jahit tu je la. Berpeluh nak beli tu. Hehehe ;p




No comments:

Post a Comment