Thursday, June 14, 2012

Pesan Ibu...Assalamualaikum

Pesan arwah mak pada 19/8/1998:

"Jadilah umat Muhammad yang berilmu dan berakhlak di dunia dan di akhirat. Dan jadilah anak-anak solehah, hargai jasa Ayah Ibu dan menghormatilah orang-orang tua"

Doa Ibu
19/8/1998


InsyaAllah Mak... (^_^)


6 comments:

 1. Hu? tulisan mak Pu3ayu sbijik hampir sma dgn tulisan arwah emak i??? serius sbijik =D

  ReplyDelete
 2. Rindunya tulisan emak...;-(

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum Puteriayu....

  InsyaAllah....mudah mudahan ye....

  Doa untuk abah mak yang dikasihi....Moga2 Puteriayu menjadi anak yg solehah...;)
  Mulailah ngan Bismillahirohmannirohim...
  Baca la surah Al fatihah sekali,surah Al ikhlas 11 kali,surah Al falaq sekali dan surah Al Nas sekali. kemudianbacalah....

  Bismillahirohmannirohim...

  Allaahumaj'al wa aushil mistla tsawaabi maa qoro'tuhuu ilaa ruuhi abii wal ummii... Allaahumaghfir lahuu warhamhu wa' aafihi wa'fu anhu wa akrim nuzulahuu wawassi' madkholahuu wataqobbal hasanaatihii wakaffir sayyiaatihii birohmatika yaa arhamar roohimin.

  Ya Allah... Sampaikanlah seumpama pahala bacaanku kepada roh bapa dan ibuku ...Ya Allah.. Ampunilah dosanya,kasihanilah dan sejahterakanlah mereka,maafkanlah kesalahannya,muliakanlah kedatangannya,lapangkanlah kuburnya,terimalah kebaikkannya,hapuskanlah kesalahannya,dengan rahmatMu,wahai Tuhan yang Maha Pengasih...

  Mudah mudahan Allah makbulkn doa Puteriayu....

  ReplyDelete
 4. InsyaAllah.... Dan Setiap Kali puteriayu ingat dan setiap Kali puteriayu hadiahkn doa yg diberi td.... alangkah indahnye.... berbangga n brbahgia la mrk di sana... amat beruntung bahkan trsenyum lebarmrk punya anak gadis solehah... seperti puteriayu...... ;-)

  ReplyDelete
 5. Semoga doa mak termakbul ye puteriayu... aminn... Ya Allah..

  ReplyDelete