Tuesday, October 29, 2013

Belum Rezeki Kami...


Assalamualaikum

Kelmarin saya g jumpa doktor. Klinik Soraya yang selalu saya g tu. Malam pas maghrib terus g jumpa doktor. Maghrib tu solat jemaah ngan hubby. Doa supaya Allah tunjukkan kebenaran pasal pregnancy ni. N if dah sesuai masanye utk saya n hubby memiliki anak, maka permudahkanlah. If tak, jadikan kami redha... :)

Sampai2 je kat klinik, saya first person. Dalam kul 8 malam gak sampai klinik tu. So tak lama la tunggu doc panggil. Dr. Sabrina takde malam tu. Die siang. So jumpa la ngan doc lain. Die suh cek UPT dulu. As usual NEGATIF. Hehe. Then die scan rahim. Die kata dinding rahim memang dah kembang sangat. Jap g bila2 masa bole la turun darah tu. Tapi bole jadi jugak tu early pregnancy. So UPT belum bole detect sebab hormon HCG belum cukup kuat.

So doc kata die takkan bg ape2 ubat dulu. Takut effect baby la if btol pregnant. Kena dtg balik lagi 2 minggu if stil blm period. Sy pon tanya doc. So nak kena jaga2 la 2 minggu ni ye doc? Die kata takpe, you just go through with your normal activity. Dalam hati kite, "Yessss! Bole main bowling!" Actually kite nak training untuk pemilihan bowling jumaat ni. So kite ajak hubby g training kat shalin space u8. Kite pon hentak main bowling 6 game malam tu. Hubby dok buat MQ. Masa main tu rasa tak selesa gak kat rahim ni. Rasa macam sakit. Tp sebab rasa nak main bowling tu membuak2 so kite ignore je.

Balik tu rasa penat. Mandi bagai. Perasan cam ade darah coklat sikit tau. Kite ignore je. Malas nak pikir. 

Bangun pagi ade lagi sikit darah coklat. Buat dono je. Sampai kat opis terus terasa cam period. Ok, sah! 

Tapi yang peliknye, masa tengahari kite cek ade keluar gumpalan darah yang tak macam darah sangat. Tak penah nampak gumpalan macam tu. Tunjuk kat kwn baik kite, D. Whatsapp je kat die sebab die keje kat KL. Die terkejut tgk pic tu. Die kata tu bukan gumpalan darah mcm biasa. Katanye mcm daging pon ade. Tak besar. Kecik je. Kite lak tengok color die cam merah2 kelabu. Macam tu la. Susah nak describe. Nampak cam ade garis2 cam urat pon ye kat gumpalan tu. Kite dah risau dah. Tu ke bakal janin yang nak menjadi tapi tak jadi? :(

Bukak google ade orang kata tu 'bakal janin'. Belum jadi janin lagi. Tapi dalam proses nak jadi janin la. Saya terus rasa sedih. Dlm hati kata PADAN MUKA! Tula, sibuk sangat nak main bowling malam tadi. Degil. Hubby dah kata jangan main. Kawan2 pon kata jangan main. Takpela, takde rezeki lagi kot. Redha.

Hubby kata jangan sedih2. Lain kali cuba lagi. Semalam die hiburkan kite. Bawak kite g karok. Thanks abang! ;)


Kwn2 doakn saya supaya murah rezeki mengndung yeee...Aminnn
Sekian. 


No comments:

Post a Comment