Sunday, October 27, 2013

Ujian Kehamilan Part 2


Assalamualaikum kawan2...


Nak sambung cite pasal post Ujian Kehamilan yang kite buat aritu. Nak brief sikit la dulu dari awal cerita.


16/10 - kite gastrik yang teramat sgt 

17/10 - tengahari g jumpa doc sebab stil belum elok gastrik tu. doc scan n suh wat UPT sebab takut kite bukan angin tapi pregnant. period pon dah delay 3 ari masa tu. buat upt, negative. scan perut doc kata ade sikit cyst. tapi tak merbahaya. dinding rahim katanye dah kembang. ade 2 kemungkinan. period atau pregnant.

22/10 - buat upt sendiri kat umah. hari ke 9 period delay. result NEGATIVE.

25/10 - malam tu ade kuar 3 - 4 tompok darah merah. mati2 kite ingat period. pastu langsung tak kuar dah. bangun pagi bersih je tengok.

26/10 - pagi2 dah g beli pregnancy test kat 7e. beli pas hubby g keje. so die taktau. hehe. result still negative.

28/10 - sampai ke hari ni dah langsung takde darah yang kuar. sakit perut pon takde. arini dah hari ke 14 delay. genap 2 minggu.


Hubby nak bawak g klinik pas balik keje ni. Die pon dok risau. Apasal la ngan bini die ni. Ngehngeh. Bini die ni lagi la taktau nak kata ape. Tapi kite dah relax je skg ni. Memang harap ade baby. Tapi if takde maknanye belum rezeki n belum masa nye. Usaha lagi! Chaiyokkk2! ;)

Tapi hubby memang nampak excited walaupun die dh cuba kurangkan tunjuk excited die tu.




Kite rasa terharu n hepi bile die sebut 'n mayb baby skali'... Nampak die excited n terasa macam ade baby betol2 lak dlm perut ni. hehehe... InsyaAllah. Berserah pada Allah. Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya... :)

Sekian.


2 comments: