Tuesday, April 5, 2011

pagi tadi

Pagi tadi otw g keje dgr radio kegemaran Hot FM. Then terdengar lagu yang dh lama gak la tak pasang n dgr. Lagu ape?? Jeng...jeng...jeng.....



Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu
Dah post dah lagu ni last month. Tapi nak post lagik! Kalau boleh nak post lagu ni hari2. Mmg suka sgt n lirik die mmg sgt kena kot? Huhu. Paling best part ni...

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir....
Ku terima perpisahan ini....


Sedih woo part tu. Ngan lirik nye, ngan melodi nye, ngn cara pembawaannya. Tersentuh! 
Yela, kalau dah ditakdirkan utk berpisah, kena la terima kan. Kuatkan hati utk menerima n redha dgn takdir  dan suratan yang ditentukan olehNya. Setiap ape yang berlaku pasti akan ada hikmahnya. Ingatlah bahawa janji Allah itu pasti. Kita kena bersyukur dgn setiap dugaan yang tiba. Sbb kita diuji. Tak diabaikan. Tak dibiarkan lalai. Kita sbg manusia biasa, bila dtg nya ujian or dugaan barulah kita nak mendekatkan diri kpd Allah swt kan. So bersyukurlah dgn setiap dugaan yang diberikan. Hadapi dgn senyuman... (^_^) 
Ya, Allah...jadikanlah aku insan yang redha....aminnn.....
Ok tu je setakat ini. Bye2. Have a nice day all! ^_^

No comments:

Post a Comment