Thursday, November 14, 2013

eh eh dah 5 bulan laaaa...


Assalamualaikum

Hye uols! Harini 15 November 2013 genap lah 5 bulan usia perkawinanku. Sedar tak sedar dah 5 bulan dah rupanye. Mesti korang kata, "Alaa baru 5 BULAN... Bukan 5 TAHUN.." Ye betolll!!

Tapi utk org yang newly married macam iols ni jakunnye tak abis lagi. Ngeh3~

Sebelum tu nak cite dulu kejadian malam tadi. Malam tadi kami ade aktiviti di luar. Cehh poyo je. Balik tu dlm kul 11 lebih nak dkt kul 12 la. Kite ni dah penat sgt2. Dalam kete pon dah takleh nak senyum dah sebab ngantuk n letih badan ni. En suami pon suh baring kat pangkuan die sementara die drive nak balik ke umah. Lena uols! 

Tapi die kata kite dah macam Tompok (kucing kesayangan. dah arwah kot *nangis*). Sebab nye die tepuk2 peha die kite pon lentok kat situ. Die gelak2 kata dh macam Tompok! Hampeh

Sampai2 umah kite terus masuk bilik tanpa cuci kaki. Padahal kite bulan jenis yang macam tu. Kite ni disiplin sikit la sebenarnya. Puji diri sendiri. Sebelum tido mesti cuci kaki, gosok gigi, basuh muka. If ade terlebih iman sikit kite amik la wudhuk. Paling penting, masuk bilik je mesti g cuci kaki dulu before naik atas katil. Sebab tah ape2 kite pijak atau bawak dari luar sana tu kan. Nanti bawak tido sekali. En suami bukan jenis macam tu. Die main redah je terus landing. Tapi alhamdulillah lepas kawin die dh terbiasa ngan cara kite. 

Biasa nya kite yang bebel kat die suh cuci kaki bagai. Tapi malam tadi kite yang kena bebel ngan die. Kite dah landing atas katil tapi kaki tak kena katil la. Kira cam senget la. Die bebel suh cuci kaki dulu. Kite wat dono je sebab dh ngantuk sgt. Tak pk nak tido trus pon sebenarnya. Ingat nak rehat jap. Tup2 tertido. Sedar2 hubby tengah lap kaki kite. Alahaiii sweetnye kamuuuu!!! Pastu die alihkan kaki kite naik atas katil. Pastu siap tuka kan kite baju tido. Bagun pagi tadi baru la terpikir sume tu. Rupanye memang kite tdo trus. Haishh teruk!


HOLD MY HAND..... AND NEVER LET GO~









Thanks for reading! ;)



No comments:

Post a Comment