Monday, November 11, 2013

Percutian ke Bukit Tinggi, Pahang Day 1


Assalamualaikum Semua!

Seminggu menghilang. Hoho. Kesibukan dan kemalasan melanda. Tapi Alhamdulillah masih hidup dengan bahagia. Ngeee~

Nak cite ni. Aritu kan kite g bercuti ngan husband kite. Ktorg g Bukit Tinggi. Bukan Bukit Tinggi Indonesia tau. Tapi Bukit Tinggi kat Pahang je. Kite dah lama sangat sangat sangat sangat sangat simpan n pendam harapan nak ke sana tau. Since sekolah menengah teringain sangat nak g sana. Tapi tak kesampaian. Takde orang nak bwk g sana. Sob sob.

Tetiba hubby ajak g sana. Yehuuuu! Asalnye die ajak g Cameron Highlands sebab hubby kite yang tak penah cuti on weekend tetiba dapat cuti ari Ahad. What a miracle! Hehe

So sabtu tu die request keje pagi. Planningnye die balik keje dalam kul 6 ptg ktorg shoot g Cameron Highlands n bermalam satu malam kat sana. Yela isnin masing2 dah keje. Esoknye tu selasa cuti raya haji laks. Tapi pk punye pk Cameron tu agak jauh so hubby suggest g Bukit Tinggi. Kite pon of cos la setuju!

Rupanye dekat je Bukit Tinggi tu ek. Lagi dekat dari Genting Highlands. Dan tempatnye Subhanallah tenang dan aman sangat! Very the santai one la. Especially time malam. Relax sangat2. Sejuk sampai menggigil. 

Perjalanan dari Setia Alam dalam sejam lebih je nak sampai ke sana. Hotel satu2 nya yang ada kat sana adalah Colmar Tropicale. Quite expensive gak la. Satu malam utk 2 orang (Superior Twin Room) dalam RM284.20. Kite booking online. Tu la harganye. Tapi die bagi Deluxe Room without any charge. Rasa cam takde beza je ngan Superior Room tu. Ngehngehngeh.

Ktorg sampai sana malam dalam kul 8 lebih. Malam tu sempat la amik picture gedik sampai kat bilik. Pastu amik pic kat luar n makan malam sekali. Ade beberapa kedai la kat situ. Ade kedai tulis menu in France lagi. So saya n hubby cari kedai yang tulis dalam bahasa yang kami paham. Haha. Dua2 bengong. 



























Ok sambung lain kali sebab susah bebenor nak upload picture!


Thanks for reading! :)







No comments:

Post a Comment