Tuesday, December 17, 2013

Percutian Musim Sejuk Ke Korea Part 2


Assalamualaikum

Selepas lunch, kami gerak ke Nami Island. Aritu tak pakai Long John pon. Sebab terus gerak dari airport tak singgah hotel dulu. So sejuknye jangan cakap la. Dengan hujannye lagi. Tapi yang sejuk tak tahannye bukan tang badan. Tang tangan, kaki n muka. Tahan kan je la. Shawl pon tak bawak masa hubby. Hubby offer mafla Selangor die utk tutup muka. Tapi i takmo. Takde style. Huahuahua. Bukan la. Kite bole tahan lagi so malas nak pakai.



Ni dah ready nak naik boat gi Nami Island.






Ape jadahnye la ko amik pic banyak2 kat depan toilet ni ceq oiii... Haa nak tau pasai pa? Pasai laki ceq sakit perot! CB lak die kat Korea ni. Sikit2 nak ke toilet. Sikit2 nak ke toilet. Ni orang sume dok tunggu die nak naik boat. Nasib la si isteri setia menanti die pintu tandas. Hihihi. Sian hubby.




In the boat. Dalam 5 minit je nak sampai.

And here I am! NAMI ISLAND!! Never imagine in my life, I akan sampai ke sini. Syukur alhamdulillah. Allah is the best planner!




Jom tgk kecantikan Nami Island.





Stop sekejap untuk memanaskan badan. Banyak gak tempat heater mcm ni. Sgt helpfull! IF tak, mati beku kat sana.



Ni anak buah saya. Comel kan? Anak buah ke 10. Ni belah hubby. Anak kepada satu2nya  adik perempuan hubby. Geram je tengok si Iqbal ni ngan winter coat die. Hikhik. Winter coat Iqbal ni beli kat SACC Mall. RM80++ je satu set ngan seluar. Brg winter kat SACC memang murah. Kat Goin' Places level 1, belakang MPH Bookstore. 

Winter coat saya pon beli kat situ. RM199.00 je. Long John saya n hubby RM79.90.




Winter Sonata!

Pine trees ni memang sangat cantik. Lucy kata every year die akan tumbuh 4cm.



My fav pic!

Macam Sang-Hyuk ngan Yoo-Jin tak?

Terlebih posing






Semangat Malaysia dan Selangor tak dilupakan walaupun berada ni negara orang.




 Selfie sementara tunggu hubby kt toilet. Kan dah kata die CB.


Love u till Jannah hubby!






Sementara nak tunggu semua berkumpul, ktorg pon amik kesempatan tulis kata2 cinta kat sini.



Tak clear n sgt simple sbb dah takde tempat kosong n takde pen yg sesuai nk tulis kat kayu ni. 'LOVE TILL JANNAH, 9/12/13, SHUKMALA'



Pekena Hot Cocolate dulu before naik boat. Sedap! Harga satu cup 1,500 won / RM4.50


Jumpa lagi di episod yang akan datang!

Thanks for reading! ;)


1 comment: