Sunday, August 18, 2013

Raya! Raya! Raya!


Assalamualaikum

Happy Raya Day to eberibody! Wahh gedik ko nak speaking london. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin diucapkan kepada semua umat islam di dunia ini. Dah 2 minggu raya baru la sempat nak menghapdet blog.

Raya tahun ni alhamdulillah sangat bermakna buat diriku sebab ni merupakan raya pertama sebagai isteri disamping suami yang teramat ku cintai. Jiwang jap. Cuma tak berapa nak banyak berjalan sebab raya ke 3 yang merupakan hari sabtu en suami dah mula bekerja. Cissss. Time tu la ramai orang beraya tau n berjalan tau. Takpe, redha ;)

First raya dirumah sendiri dulu. Pagi raya tu lepas siap2 bergambar dirumah, baru g umah nenek en suami. Solat raya kat sana then gathering satu family la. Pastu gerak ke rumah kakak kat Wangsa Melawati utk gerak beramai2 ke kubur arwah mak n arwah abah. Balik kubur tanpa planning pape tetiba dorg plan nak ke kampung nenek kat Rembau. Rembau most wanted! Memang tiap2 tahun balik Rembau n Johor. Tapi ingatkan tahun ni tak balik la. Tapi memang best la balik Rembau even time tu tak ramai lagi sedara-mara kat situ. Biasanya 2nd day raya baru ramai. Mandi perigi. Weeee~

First time en suami balik kampung den. Mandi perigi sume tu. Seronok sangat. Buli en suami tgk pandai tak die amik air perigi. Lulus! Good husband! ;)





































Sory tak sempat bercerita disebalik setiap gambar. Hati tengah excited nak g Kota Kinabalu esok pagi. Yeayyy! ;)






Thanks for reading! ;)


No comments:

Post a Comment