Friday, November 2, 2012

Happy Birthday To Me!! *02.11.12* (^_^)


Assalamulaikum


Happy Birthday to me!! Weee~ Alhamdulillah genap sudah umur ku 27 tahun.  Syukur masih di panjangkan umur dikurniakan kesihatan yang baik. Alhamdulillah syukur sgt. Byk perkara yang berbeza pada tahun ni. Rasa syukur tak terkira atas nikmat yang Allah swt beri. Berkat kesabaran dan ketabahan ku selama ni. Alhamdulillah. I'm much more happier now! 


Hanya yang tau je paham ape yang saya lalui selama ni. 2, 3 tahun kebelakangan ni hidup saya murung, sedih, kerap sakit. Sume tu jadi after arwah abah meninggal (28/2/2010). Mungkin tu la yang dikatakan murung. Saya rasa saya kuat, bole hadapi semua tu. Saya boleh bergelak ketawa n tersenyum manis. Tapi sebenarnya disebalik senyuman tu tersimpan duka yang amat dalam. Cewahhh! (jiwang lak besday girl ni!) Masa arwah mak meninggal dulu (3/5/2004) memang saya sangat sedih. Setiap malam menangis. Masa tu sebulan sebelum saya sambung degree kat UUM. Masa kat U memang hampir setiap malam menangis selama beberapa bulan. Tapi berat badan tak turun. Sihat je. Hehehehe. Berat time tu ade la dalam 56-58kg mcm tu la. Lepas abah meninggal je berat badan drop to 46-48kg. Haaa amik kau! 10kg turun dalam masa beberapa bulan. Paling teruk asyik kuar masuk hospital n asyik cuti sakit. sampaikan kawan2 opis termasuk bos risaukan saya. Bos selalu ckp, "ko ni kena kawin ni baru ko sihat balik" Bole?? Mane ade calon time tu. Boss ni pon. Kikiki ;p


Ok, tu cerita tahun2 sebelum ni. Tahun ni banyak sgt perbezaan. Especially last year. I'm celebrating my birthday at Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Haaa..hospital tau.. Time tu dengan housemates kesayangan. Aina, Effy n Linda. Dorang sume teman saya g PPUM sebab masa tu kena refer ke PPUM dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang (HTAR). Dari kul 9 mlm sampai la ke jam 4 pagi kami di sana ok! Sok pagi2 dah g keje. Ade masalah dengan platelet darah time tu. Rendah gila2 babeng. hujung bulan 9 tu dah masuk ward. 4 hari 3 malam. Masuk HTAR masa tu. Then 2/11/2011 tu kena refer lagi ke hospital sebab platelet rendah balik. bape puluh je bacaan darah masa tu. Taktau la ape masalahnye. Kira tahun lepas 2 kali masuk ward n banyak kali ulang alik hospital n klinik. Tapi tahun ni Alhamdulillah saya semakin sihat. Demam pon dah sangat2 jarang tak mcm tahun lepas. Seriously. Opismate pon perasan perubahan tu. Alhamdulillah. Kalimah syukur memang tak bole hilang dari bibir saya sebab saya memang sangat bersyukur dgn nikmat n rezeki yang Allah beri. 


Sesungguhnya Allah memang Maha Adil. Setelah beberapa tahun kebelakangan ni saya diduga dengan macam2 dugaan, tapi kini Alhamdulillah kegembiraan yang ku terima. Syukur padaMu Ya Allah. Alhamdulillah. Tahun ni i'm celebrating my birthday as a fiancee with my beloved fiancee n family! Weee~ 


Diorang buat surprise birthday party utk sy. Huhuhu. Serius tak bajet dorg nak  celebrate tau. Patut la tetiba ibu (bakal mak mertua) ajak g karaoke mlm semalam. Actually sy tak bajet sebab memang dah banyak kali ibu ajak g karaoke. Tapi selalu tak cukup korum. Then saya pk mayb kebetulan mlm tadi semua ade so jadi la plan karaoke nye tu. Ibu kata kul 8.30 mlm kuar umah utk ke karaoke kat Klang Parade (KP). Saya, Ibu, Shuk (tunang sy), Zue (adik Shuk), Edy (suami Zue) n Iqbal (anak Edy n Zue) pon gerak la ke KP dalam kul 8.30 mlm. Diorang booked bilik medium dr kul 9mlm-1 pagi. Fuhh lama tu! Saya dah bgtau awal2 yang saya memang takkan nyanyi! Never! Suara tak sedap. Kikikiki.


Tapi setelah dipaksa banyak kali oleh ibu, terpaksa la saya men'sumbang'kan  suara saya ni demi menjaga hati ibu tercinta. Maluuuu!! Memandangkan ibu sangatlah jarang join aktiviti mcm ni n die belanja kami semua so saya terpaksa tebalkan muka saya utk menyanyi. Die kata," We are family. Tak perlu malu! Nyanyi je!" *baik ibu*


So first song yang saya nyanyi masa tu adalah lagu Nothing's Gonna Change My Love For You (Micheal Bonson) sebab lagu tu sangat senang utk orang yang suara tak sedap mcm saya ni bawak. Huhuhu. Plus lagu ni sangat bermakna (^_^). Ibu kata lagu yang saya pilih ni nice sgt! Dan saya dapat positive feedback setelah menyanyikan lagu ni. Yeayyyy! Hilang sikit rasa malu nak nyanyi ;)


Lepas tu bole lak si En Tunang pilih lagu 'Memori Daun Pisang' dan paksa saya berduet ngn die! Aduhhhh. Dangdut tu. Sy tolak tapi ibu suh gak nyanyi. Ok la ibu, saya nyanyi tapi saya akan curi tulang! Hahaha! :p


Dipendekkan cite, dlm kul 10 lebih tgh saya kusyuk nyanyi lagu 'Destiny - Misha Omar' bole pulak kawan2 dan cousin si Shuk dtg. Hamdan, MJ n Ijal. Saya buat dono je. Sambung je nyanyi lagu tu. Hahaha. Ibu kata saya bawak lagu tu penuh perasaan. Of cos ibu! Ibu cam paham2 je maksud lagu tu. Kikiki ;) 


Lepas tu dalam kul 11 lak my lovely sister Mastura Mansur dan boyfrennye Haizal muncul di depan pintu karaoke! Ok fine! Rupanye dorg dah pakat. Si En Tunang dah sms Mas n bgtau psl celebration tu n ajak die n rinie dtg. Tapi Rinie tak dpt dtg sebab ade anak kecik. Terharu sgt!! Then tepat kul 12 mlm keluar lagu Happy Birthday bersama2 kek Hari Jadi!


Overall, celebration mlm td mmg sgt best n membuatkan saya hampir menangis. Saya tgk sekeliling saya n ape yang saya ade sekarang ni membuatkan saya sgt tersentuh n terharu. Saya bersyukur ditakdirkan berjumpa dengan Mohd Shukry Noh dan menjadi tunangnya dan memiliki family yang sangat penyayang mcm tu. Ibu, Zue, Edy dan Iqbal. Saya sayang mereka semua! Semua boleh terima saya yang serba kekurangan ni dengan baik. Alhamdulillah. Hidup bersama family En Tunang memang membuatkan saya bahagia. Saya betul2 rasa bahagia sekarang ni. Alhamdulillah. Syukur Ya Allah. 

Semoga rasa bahagia ni kekal hingga ke akhir hayat kami Ya Allah. Semoga dugaan yang bakal mendatang dapat kami tempuhi dengan penuh kesabaran, ketenangan dan penuh kasih sayang dan rahmat dariMu Ya Allah. Janganlah Kau hilangkan kasih sayang antara kami. Aku sangat sayangkan family baru ku ini Ya Allah. Semoga kehadiran mereka mampu membuatkan ku bahagia setelah Kau ambil dua insan yang sangat bermakna dalam hidupku iaitu Mak n Abah. Aamiin Ya Rabbal Alamin....



And the best part is En Tunang nyanyikan lagu 'Permata Buat Isteri-Kopratasa' untuk saya! Fuhh.. Cair saya masa tu! Romantik gak die ni. Kikiki. Yang lawaknye masa part 'kerana engkau isteriku' tu En Tunang nyanyi sambil pandang saya n tujukan tangan kat saya dengan penuh perasaan. Ibu pandang then jerit, "Ehhh belum lagi la!!" Hahahaha.. Terus En Tunang tersipu2 malu (bukan senang die nak malu2 tau..die tu muka taktau malu..hahaha! :p) Kacau la ibu ni. Baru nak feeling2. Hehehehe. Bahagianye saya masa tu Allah je tau. I love him! <3 <3 <3


Saya tak pernah percaya yang saya akan ade perasaan yang saya rasa sekarang tu. Dulu saya selalu pk soalan-soalan kat bawah ni:


"wujud ke rasa sayang dalam diri saya mcm yang saya rasa sekarang?" "mampu ke saya menyayangi orang lain?"
"mampu ke saya rasa bahagia seperti orang lain?"


Sungguh saya pk sy takkan ade rasa tu semua. Tapi dengan kuasa Allah, sekelip mata rasa tu wujud. Kuasa Allah. Kun fayakun. Allah Maha Besar. Benarlah kata orang. Sesungguhnya hati itu milik Allah. Allah yang memegang hati kita. Kita hanya mampu berdoa yang terbaik buat diri kita. Sesungguhnya  apa yang berlaku atas kehendak dan kuasa Allah swt. Kenapa saya ckp mcm ni? Sebab saya tau ade yang terasa hati dgn sy. Ade yang kecil hati dgn sy. Dengan pilihan yang saya buat. Tapi percayalah semua ni kehendak Allah swt. Dan setakat ni Alhamdulillah saya sgt bahagia dgn pilihan saya. Semoga ia nya berkekalan. Maafkan saya if ade yang terasa hati atau terkecil hati dgn saya. Maaf. Maaf. Maaf. *wahh dah macam amanat terakhir je...kuikuikui*



Ok enjoy pic besday celebration smlm k! ;)

my new family!! <3
wit Mr Fiancee (^_^)
my lovely sistha (Mas) wit her boyfren (Haizal)..thnx for coming!! ;)


gaya2 org nyanyi lagu "Memori Daun Pisang"

wit ibu n iqbal comel! ;)

wit my lovely ibu!! <3 <3 <3

this is the strong reason why i love him..his relationship wit his lovely mother <3

hepi besday to me!! weee~

big appreciation to ibu..love u ibu! 
wit adik..opsss! ;p



another year older!


 And lastly....


Baby you're my destiny
You and I were meant to be
With all my heart and soul
I give my love to have and hold
And as far as I can see
You were always meant to be
MY DESTINY...


tqvm love for always making me happy ;)


*Sekian*

3 comments:

  1. Speechless.... Alhamdulillah.... smp mampu menitiskan airMata melihat kebahgian yg hakiki.... Allahuakhbar...

    ReplyDelete
  2. Ya Allah!bahagianya tengok akak.smoga akak bahagia n kekal ke akhir hayat.amin =D

    ReplyDelete
  3. Hehehe..tq dik!!aminnn...akak pon doakan adik bahagia ke akhir hayat jugak ye..insyaAllah ;)

    ReplyDelete