Thursday, November 29, 2012

Kisah Si Dia & Bowling~


Assalamualaikum

Hari ni saya nak bercerita tentang hobi En Tunang. Terjumpa gambar die dgn hadiah menang masa main tournament so tetiba dapat idea nak share. Huhuhu.

FYI, tunang saya ni mmg gile bowling! Actually masa mula2 kenal die masa kt jakarta dulu pon dh tertarik sebab die minat bowling. Sama lak minat ngan saya. Tapi time tu tak sangka lak minat die memang mendalam kt bowling ni. Ingtkan minat2 gitu je macam saya. Saya ni dalam seminggu kalau bole n ade masa mesti main bowling sekali dua. Main2 je la. Tak terror pon. Main takde seni. Huhuhu.

Masa kat Jakarta dulu die n adik ipar die (Edy) cite yang dorang suka main bowling. Siap ajak saya main bowling kt Jakarta tu. Tapi baru kenal kan. Jual mahal la skit. Kikiki.

Bila balik Malaysia ni, pas die add saya kat fb, 1st PM die berbunyi macam ni, 

" jom maen bowling ptg or mlm ni klo awk free "

Tetiba! Sangat tak romantik ok! Hahahaha. Itula mula nye detik perkenalan kami. Then baru tau yang die ni hari2 g training bowling. Then almost everyday ade tournament bowling. Mula2 pelik gak die ni asyik g tournament je. Tournament ape yang ade hari2 tu? Rupanye die g open tournament. Kat Midvalley, Ole-ole, Ampang Point, Monterez, sampai ke Kuala Selangor n Melaka pon die layan. So saya yang memang dah sedia minat bowling ni rajin gak la follow die g main bowling. Tengok orang main perghhhh sume hebat2. Even 1st date kitorang pon die main bowling. Saya pon main gak la. Kat Ole-ole Seksyen 18, Shah Alam masa tu. Segan gak sebenarnya nak main bowling depan A Bowler. Huhuhuh. 1st time tengok die main rasa kagum! 1st---> sebab strike je memanjang. 2nd---> die main sangat lembut ok! Orang kata 'serupa pondeee'. Hehehehe. Die main spinner. Lembut gile tapi strike. 

Main tournament tu kadang ade luck kadang takde luck. Kadang ade pot, kadang takde pot. Biasa la rezeki kan. Penah sekali tu tetiba masa kat Ole-ole Seksyen 18 tu bole pulak die champ! Terkejut gak sebab time tu tak fokus sgt tgk die main. Tengok tu memang tengok. Duduk je kat belakang tu jadi pom pom girl kan. Tapi takde la mengharap die champ. Masa die ckp die champ tu saya mcm terkejut. Die dapat agak sebab die tgk n perhati markah2 orang lain masa tu. 

Pas abis main tetiba die datang kat saya n kata, 

"Saya champ kot malam ni ". 
Saya macam, "Eh yeke??"
Die kata, "Awak doakan la ye..."  

Tanpa awak tau yang setiap masa saya doakan awk tau. Setiap kali awak nak baling je saya kat belakang tu salu bacakan 'Bismillah' utk awak tau. Bila awak strike or spare mesti saya ucapkan 'Alhamdulillah'. Cuma bila tak dpt tu saya pk takpela, takde rezeki. Saya percaya satu hari nanti mesti ade rezeki utk awak. Selalu saya percayakan bakat awak n doakan awak.  InsyaAllah. I support u from the back bebeh! Yeehaaaaa!!

Alhamdulillah memang malam tu die champion tournament tu. Dapat la RM500. Syukur. Rezeki die. Tapi die ubah kata2 saya tu kpd, " Rezeki kita.." So sweettttt.... ;)

22 July 2012 : champion bowling tournament @ Ole-ole Seksyen 18..congrats sayang!

25 November 2012 : Final MQ @ Ole-ole Seksyen 18

2nd picture ni masa kat Ole-ole Seksyen 18. Buat final MQ masa ni. Dapat tempat ke 15 je masa ni. Hehehe. Biasa la die, RAJA SPLIT!! Kikiki.. Sin die. Psycho dowh ble banyak sgt split. FYI, En Tunang saya ni sangat pandai amik spare. Especially pin 10 n pin 7. Siyes kagum saya tgk. Tapi bile split je terus die jadi lain. Jarang la nak spare if after split. Huhuhu. Sian die. Yela, tension kot split. Padahal baling dah kepala dah. Takpe2 cuba lagi di tahun hadapan!


Esok nye (after final MQ kat Ole-ole) die wat final MQ gak tapi kt Midvalley Megamall. Time tu dapat tempat ke 16. 9 game masa tu. Akak ni esoknye dh la keje. Kul 1 gak la habis game dorang. Stat dlm 9.30mlm. Tapi saya tak kisah. Seronok teman die main bowling. Sebab saya pon minat kan. Rasa nak mainkan utk die pon ade. Erkkk! Terror ke?? Orang tu main sampai 250, awak tu 150 pon belum tentu! Huhuhu. Plus saya jadi pemerhati utk die. Die baling betul ke tak, tangan angkat ke tak, menghenjut ke tak.. Sume tu la. Then kite tegur la die. Baru die betulkan balingan die. Die mane nak perasan masa membaling tu kan. Kita ni la jadi tulang belakang die. Cewahhhh!

Awk selalu tanya saya bila awk nk terror balik macam dulu kan. Awk jangan risau, one fine day hari tu akan tiba. Saya percayakan awak. Saya tak penah give up teman awak main bowling hampir setiap hari. Kita doa je k? InsyaAllah.. Sy percayakan awak. Chaiyokk2!!


Sekian. 

 *p/s: dalam banyak2 gmbar, dua tu je yg sy jumpa..yang lain ntah ke mane tah..huhuhu

1 comment:

  1. Bowling Tournaments
    Several corporations connected with that industry emphasis additional about how for you to start off a distinct endeavor. These people offer largely using the vital behavior like research in popular items to make or maybe providers to present. Additionally, they look into getting probable () areas that you can get to target consumers.
    Bowling Tournaments

    ReplyDelete