Wednesday, December 19, 2012

Pergaduhan Semalam...


Assalamualaikum

Selama dua minggu lebih pertunangan kami baru saya rasa sedikit dugaan tu. Malam tadi. Berlaku pergaduhan yang agak menyakitkan dengan En Tunang. Ohh I hate pergaduhan! Puncanye kecik je. Pasal bowling. Saya yang sedia ada sensitif ni rasa sentap bila die ajar main bowling tu. Rasa cam garang. Ok fine! Sensitif sangat tu. Padahal die tak marah pon. Cuma agak serius. Tapi takde meninggi suara pon die. Nama pon tgh mengajar kan. Tah macam mane saya leh tersentap tah. Emo tak tentu pasal. 

Lepas die cara saya baling bowling tu salah, saya cakap ngan die, " Jangan lah marah saya....." 
Die terkejut n terus ckp dgn lembut, " Saya tak marah awak...Saya tegur je...If tak, mcm mane nak pandai.."
Pastu tah angin ape yang datang tah saya bole menjawab! Saya kata, "Saya memang tak pandai!"

Haaa amek kau! Sape2 pon akan sentap la bila kita ajar baik2 die menjawab mcm tu. Memang padan la tunang kau tu sentap n marah. Then dalam kereta otw balik rumah tu masing2 senyap2. Dah nak dekat sampai tu saya leh bangkitkan isu yang makin menyakitkan hati En Tunang. Di situ la bermulanya pergaduhan yang tak diundang. Hukhukhuk. Bila dah bergaduh mula la semua perkara dipertikaikan, kesalahan n kesilapan diungkit balik, suara mula meninggi. Astaghfirullahal azim...

Malam tu mula la saya tak bole tido. Mata segar bugar even dah kul 1,2 pagi. Esoknye nak keje. Padan muka! Uishhh sampai ke saat ni dok rasa benci pergaduhan tu. Maybe sebab ktorg jarang bergaduh kot. Tu pon semalam die yang sejukkan keadaan. Dengan suara die yang lembut, kata-kata die yang baik. Akhirnya saya mengalah. Takde marah2 dah. Saya yang lebih2 marah malam tadi. Last2 tu die kata memang bertunang ni banyak dugaannye. Tapi saya rasa ape yang kita gaduhkan mlm ni sgt tak berbaloi. Sepatutnya kita tak bergaduh. Hubungan kita dah baik sgt. N macam2 lagi la kata-kata die yang logik dek akal. Ok, saya dah mula menyesal disitu.

Then pagi2 ni masa saya kat opis die sms sy. Bunyinye mcm ni, 'Lupakan ape jadi semalam..kita dah nak kawin dah..fokus pada mahligai yang kita nak bina..bukn untuk sehari dua...tapi seumur hidup...saya minta maaf...'



 
Zassss!! Terus rasa menyesal tu up 110%!! 

Ape yang saya nampak pada En Tunang tu adalah die cuba sedaya upaya untuk jaga hubungan kami. Die sgt mencuba utk bagi sy happy setiap masa, bagi sy bergelak ketawa, seboleh mungkin untuk tak menyakitkan hati saya, cuba tunaikan ape yang saya nak, n macam2 lagi die cub buat utk sy. Die nak jadi insan yang terbaik utk sy. Mane lagi sy nak jumpa lelaki mcm tu. Ntah la. Nape ko tak bersyukur anne (nama panggilan saya dalam family)? 

Dia dah hampir sempurna buat saya. Tapi saya? Mampu ke jadi yang sempurna untuknya. Terlalu banyak kelemahan n kekurangan saya. Die dah berubah bnyak demi utk tak menyakitkan hati sy. Tapi saya? ;(

Saya minta maaf awk... Saya sayangkan awak sangat2.... ;(







* bila kita berselisih faham, kenangilah saat2 bahagia kita...insyaAllah akan cepat sejuk hati kita.. (^_^)


2 comments:

  1. hahahaha..shanazim..saya rindu kamu..bila mau turun shah alam??

    ReplyDelete