Friday, January 3, 2014

Kejutan Hari Lahir Buat Suami Tercinta~


Assalamualaikum


Today is my LOVELY, WONDERFUL, GORGEOUS, HANDSOME, AWESOME, SEXY husband birthday! Banyak gitu pujiannye dong. Tapi belum cukup. Sebanyak pasir di lautan kat dunia pon belum cukup nak menggambarkan betapa banyaknye kebaikan suami saya. 


*isteri sendiri puji tak salah kan? Hikhikhik


Dah lama terpikir nak buat kejutan ape utk hubby. Sudahnye sekali 3 kejutan kite buat okay. Dan alhamdulillah kegembiraan jelas terpancar di wajahnye. Muka terkejut ade. Muka nak nangis pon ade. Kite amik video. Die siap nak nangis. So sweeettttt!!


Actually idea tu datang dari sorang blogger ni. Unfortunately kite lupa ade blog tu. Ehh jap, rasanye bole cari balik. Jap2 kite cari.


Ok dah dapat! Kejutan buat suami. Daripada blog Urban Mommy. Her idea was really awesome! First time baca post die terus senyum n excited nak buat. 


Kite pon ape lagi. Lepas beli hadiah idaman hubby balik keje tu terus gigih g Tesco gi kedai Hinode Shop a.k.a. kedai RM5. Beli 2 box lilin kecik2 tu. Dalam die ade 16 lilin. Kat umah dah ade balance 12 lilin. So 16 + 16 + 12 = 44 lilin. Kite lupa la nak amik picture lilin yang kite beli tu. 


Pastu terus g beli kek Chocolate Indulgence Secret Recipe. Asalnye nak amik Chocolate Banana tapi takde stock lak. Total whole cake with tax RM86.++ Tak ingat bape sen.




Then balik umah kemas bilik, siapkan kad, tuka cadar, susun lilin, balut hadiah dan segal macam benda saya buat sbg prepration utk bg kejutan utk suami. 




My birthday gift for him! (^_^) -----> SAMSUNG GALAXY MEGA 6.3


Hp hubby dah lama rosak. So die dok survey2 hp n sgt berkenan ngn ini. Kite mulanye tak minat sebab besar sgt n jarang dgr org pakai mega ni. Kite hasut kata yang lain lagi lawa tapi die tetap suka yang ini. Die planning nak beli bulan 1 ni la. Tapi survey hari2. (-_-)


So kite pon dapat idea utk belikan die mega ni utk hadiah besday. Memang katanye die tak expect langsung kita akan bagi die hadiah ni. Tapi..........


Kite beli SAMSUNG GALAXY MEGA 6.3, dapat semua ni.




Awesome tak?? Okay, word of the day is AWESOME!

Dapat free 2 housing (utk MEGA dan S3) + Screen Protector + Power Bank. Ade promotion. Hehe. Beli la yang original di Samsung. Tapi samsung bagi 1 housing n screen protector je la. I dapat extra sebab my fren kenal kan ngan tauke yang baik ngan die. Market price utk Samsung Galaxy MEGA skg RM1,599. Pegi la mane2 samsung, takde harga lain. Fixed. Unless gi kedai yang jual henfon kat tepi2 tu kan. Memang dapat murah la. Takmo la amik AP nye. Amik original n ade warranty samsung baru la tak menyesal.

Lepas siap tulis kad besday n balut hadiah, kite siap2 susun lilin.







Tapi terlupa beli bunga! Nampak kosong sikit sebab takde bunga plus kek dah licin. Emmm redha je la.

Suami keje malam, balik kul 1 pagi. So planning nak buat surprise kat hubby kt tempat keje die. Plan ngan adik ipar. Kite bawak kek sambil terpasangnya lagu besday. Hehe. First surprise!




Pas makan kek, lepak2 jap ngan hubby n adik ipar dan kwn2 hubby, then kite balik. Ckp ngan hubby kite tunggu umah je. Hubby lak masa tu tgh sakit gigi gila2. Siap tunjuk gigi die yang goyang tunggu nak tercabut tu. Kesian nye. So muka die agak 'sakit'.


Tapi balik je umah, jumpa hadiah die terus lupa gigi yang sakit tu!


Dah balik umah standby pasang lilin sebelum hubby balik.

TARAAAAAAA..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!




-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-









Cantik tak?? Cantik tak?? Puas hati rasanye bile tgk die bernyala. Tapi kipas kena tutup sepanjang tunggu hubby balik. Ohh sungguh panasnya daku. Cepat la balik hubby!


Dengar bunyi motor je, terus kite sorokkan badan kite yang konon kecik ni celah2 almari. Die masuk2 bilik pas bagi salam ternampak sume ni terus, "Wahhh cantiknyeeee!!!"


Ceria 200%!! Jauh beza ngan masa kat tempat keje tadi. Siap bgtau suh amik picture angle sana la, angle sini la. Nampak die sgt terpegun n excited. Wahh hepi nye kite tgk reaksi die camtu! Eh sebelum tu, die peluk kite n cium pipi kite n said, "thanks sangat syg!"


Okay, tu surprise yang kedua.


Tiba masanye utk surprise yang ketiga. Die terus meluru ke tempat yang ade hadiah tu. 






Pastu die bukak hadiah tu. Kite siap amik video lagi masa die bukak hadiah. Die sangat2 terkejut n nampak nak nangis masa buat ucapan tau. Kite lak terharu n rasa nak nangis! Tapi takleh upload video kat sini. Pc tak support. Hukhukhuk. Sowieee. 


Nampak tak betapa happy nye die? Senyum lebar sgt sampai nak meletup tulang pipi die. Nak masukkan muka tu dalam henpon yang besar tu pon dah tak muat. And saya sangat hepi tgk suami hepi macam tu. Siyess weiii, die macam nak nangis sangat masa bagi ucapan tu. Die kata tak pernah dalam hidup die masa besday dapat benda yang die idamkan sangat. Im a happy wife!! ;)




Nak amik gambar berdua je. Tapi die selitkan gak hp die tu. Beria nak bagi phone n box tu masuk sampai nak tertutup muka kite. Hehe. Btw i love u so much abg! Hepi sgt bila tgk abg hepi mcm ni!




Ciuman kasih seorang suami.




SELAMAT HARI LAHIR KE-29 BUAT SUAMIKU TERCINTA...
HOPEFULLY NEXT YEAR BESDAY ABANG, SAYANG DAPAT WISH,
"SELAMAT HARI LAHIR ABAH...."

AMINNNNN.... :)

Sekian.

Thanks for reading! ;)


8 comments:

  1. so sweet couple.. :-)

    ReplyDelete
  2. Wowww, romantiknya.. tahniah buat yang terbaik untuk suami.. Smga bahagia hingga syurga..

    ReplyDelete
  3. sweet...smoga berbahagia hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  4. Sweetnye...Idea best sgt..Semoga bahagia smpai syurga...

    www.mamazahra.my

    ReplyDelete
  5. wah sweet nye. jeles tau. hehe. BTW, tq for the info n idea

    ReplyDelete