Friday, January 10, 2014

Ujian Kehamilan Part 3


Assalamualaikum

Hari ni kite nak cite balik pasal ujian kehamilan. Bulan 10 aritu kite ade post pasal ujian kehamilan. Belum rezeki kami. Hukhukhuk. Bole baca kat link bawah ni:







Rasanye dah boleh buat kronologi pasal kes kite ni. 

Arini 10 Januari 2014. Start cite dari awal la ye.


8 Disember 2013 - 13 Disember 2013

Kite gi Korea. Gi satu family. Sejuk sampai minus 10 tapi alhamdulillah badan sihat walafiat.


17 Disember 2013

Malam tu kite n hubby hantar ibu appointment kat Subang Jaya. Time tu dah start rasa letih sgt2 badan ni. Rasa tak sedap badan cam nak demam je. Otw balik dah tertido dalam kete. Sampai umah cakap ngan hubby tak larat sgt dah. Terus tido.


18 Disember 2013

Kite g keje cam biasa. Tapi pagi tu dah rasa sengal2 badan. Sengal gile. Agaknye jetlag kot. Gile lambat rasa. Dah 4, 5 ari pas balik Korea baru la terasa jetlag tu. Cuba bertahan akhirnya tak tahan gak. Amik halfday. Pas lunch hour kite balik umah n rehat. Tido.

Hubby balik keje dalam kul 6 tu die rasa badan kite terkejut die. Panas gile. Die pelik nape tetiba kite demam macam ni. Die ajak gi klinik. Tapi kite takmo. Dah janji nak gi umah kakak malam tu. So pas maghrib terus la gi. Otw gi tu memang hubby risau je. Die kata nampak sgt kite tak larat. 

Sampai umah kakak, die pon kata kite nampak tak larat ni. Tapi kite gagahkan jugak kuar makan ngan dorang. Dalam kete otw balik umah kakak after makan tu kite dah muntah dalam kete. Tapi tak banyak. Nasib dah standby plastik. Dah memang rasa nak muntah kan. Sampai je rumah kakak belum sempat duduk kite terus lari g toilet 'bluweeeekkkkk!' Sebakul muntah! Sampai menangis2 tahan sakit muntah tu. Banyak gile la muntah. Pastu rehat jap. Hubby tolong picit2 sikit. Dah ok sikit baru balik umah. Sampai umah hubby tuam badan kite, picit kepala, letak coolfever n macam2 la. Pastu makan panadol then tido.


19 Disember 2013

Tak larat gi keje. MC. Tengahari gi klinik. Doc suspek denggi. Sudah. Dah 3 kali seumur hidup ni kena denggi. Takkan nak kena kali keempat. Mulanya doc ingat kite pregnant. Die tanya bila last period. Kite jawab dalam 2,3 Disember aritu. Die kata kalau cek upt pon stil takkan nampak sebab awal lagi. Cek air kencing takut kotor. Pon tak. So die cek darah takut denggi. Result malam tu. Die bagi MC 2 hari.




20 Disember 2013

MC. Tapi badan dah mula rasa sihat. Kuat betul ubat doktor tu. Alhamudulillah. Macam tetiba badan rasa kuat. Tapi stil ade rasa demam n payau tu la. 


21 Disember 2013 

Alhamdulillah dah rasa sihat sepenuhnya. Siap leh kuar jalan2 ngan hubby. Siap tgk midnight cite 'The Hobbit'. Hehe. Budak baru baik demam yang tak sedar diri :p





31 Disember 2013

Last day of the year. Demam. Ohh lupa nak cakap. Hubby pon dah seminggu ni asyik dok sakit kepala. Kite sihat die lak sakit kepala. Sampai tak larat katanye. Sampai MC tau. Tak pepenah hubby nak MC. Kite pon demam. Balik keje tu tengok bola kat stadium la kononnye. Pastu gi umah kakak. Nak celebrate new year. Tapi kite demam lagi. Kakak pon pelik. 

"Ko ni asyik demam je. Ntah2 dah ade isi kot."

Kite diam malas nak layan. Siyes wehh tak larat. So dalam kul 9 malam dah gerak balik dari umah kakak. Dalam kul 10 saya n hubby dah pengsan. Hubby pon sakit gile kepala. Jangankan tgk bunga api. Dengar pon idak.


1 Januari 2014

Dah rasa sihat balik. Main2 kan badan ni. Malam tadi tido setiap kali terjaga hubby mesti rasa badan kite. Tersedar gak la die kejap cakap 'badan panas', kejap 'dah kurang panas', kejap 'panas balik'. Sampai la ke pagi kite dgr die kata, 

"dah tak panas badan sayang. alhamdulillah. tidur malam tadi pon siap peluh2. lega abang..."


3 Januari 2014

Besday hubby. Celebrate. Ade cite kat post ni Kejutan Hari Lahir Buat Suami Tercinta~


4 Januari 2014

Gi umah abang kite kat Nilai. 


7 Januari 2014

Genap 7 hari period delay. Biar dulu malas nak cek. Aritu hari ke 10, 11 cek pon negatif. So malas nak cek. Malam tu kite majuk ngan hubby pasal benda kecik. Merajuk pasal die duduk download game kat laptop bilik sebelah sampai sejam lebih. Haha. Kite bangun tido tgk die takde, terus kite marah2 die.Padahal die dah bgtau kite die nak g download game kat sebelah time kite mamai tgh tido. Emo tak ingat dunia. Menangis2 sampai bengkak mata. Pelik hubby tgk kite tetiba emo. Hehehe.


8 Januari 2014

Sok pagi gi keje malas nak kejut hubby. Merajuk tak abis lagi. Gi keje macam tu je. Nasib la tak jadi ape tengah jalan. Derhaka. Ish3. 

Petang tu tetiba hubby post kat fb macam ni.


Sejuk hati kite. Tapi jual mahal lagi ni. Diam je tak cntct hubby langsung. Pastu petang sikit die whatsapp kite.



Jawab ok je. Jual mahal.

Pastu die whatsapp lagi petang sikit.


Pon jual mahal lagi. Hehe. Geram.


Malam tu hubby balik keje die peluk cium kite tanya khabar n cuba borak2 ngan kite. Paling takleh lupa die tanya kite,

"Dah period belum?"

"Belum"

"Abang beli pregnancy test nak? Mane la tau kot2 ade. Abang rasa kuat sgt macam ade"

Sambil usap2 perut kite. Kite diam je. Die tanya lagi,

"Sayang ade rasa pape tak?"

Kite jawab, "Ade jugak."

Die kata, "Rasa ape? Rasa cane? Bgtau la abang. Abang pon nak tau gak..."


Pendek kata susah nak describe. Selalu rasa perut ni cam penuh je. Pastu tengah sidai baju tetiba rasa mengah yang amat. Kite ignore je malas nak pk sebab penah frust kan. Hehe


9 Januari 2014

Balik keje g beli pregnancy test senyap2. Taknak gtau hubby. Takut frust kan. Beli pon satu je. Hubby tgh keje. So sampai bilik terus cek. Baru je letak nak tunggu result tu tetiba ehh, macam nak muncul 2 line je... Biar betik???

Takpe, tunggu lagi. Makin lama makin clear ok 2 line tu! Hahhh adakah daku pregnant???!!! 


Korang nampak tak ape yang kite nampak?? Kite rasa macam mimpi.


Terus cal hubby. Menggigil tak tentu arah ni.

Isteri: "Abang! Abang buat ape??"

Suami: "Takde buat ape. Rehat jap. Nape sayang"

Isteri: "Abang! Sayang rasa sayang pregnant!" 

Suami: "Hahh??? Betul ke??" (macam tergagap sikit)

Isteri: "Sayang saje gatal cek pas balik keje ni. Biasanye petang2 mcm ni tak nampak sgt hormon HCG tu. Tapi ni clear gile 2 line!"

Suami: "Alhamdulilahhhhhhh..... Rezeki kiteee....." (nada terkejut n hepi sgt)

Isteri: "Abang tunggu kejap sayang whatsapp picture die"

Suami: *menangis*

Terharu sgt agaknye. Suami saya memang cepat touching. I love you!



Makin lama makin pekat. Sahhh!! Alhamdulillah!!!


Stil tak puas ati. Compare kan dgn UPT yang kite wat bulan 10 aritu. Beza. Memang berbeza. Macam Seng Heng dah.




10 Januari 2014

Pagi2 before gi keje cek lagi.






Alhamdulillah. Daku tersenyum dengan sangat gembira. Hubby pon sama. Banyak kali die sebut alhamdulillah. And dah bape kali die pesan sampai sekarang ni dok cal kata jangan buat keje berat. 

Die kata basuh baju n sidai baju pon takleh. Biar die uruskan. Wahhhh, I'm gonna be a princess!! *mata bersinar*

Hubby sangat semangat sampaikan arini die anta g keje. Balik kang die amik n kitorg g klinik lak cek ngan doktor. Hope everything goes well. InsyaAllah. Aminnn~


Thanks for reading! ;)

1 comment:

  1. Tahniah dear..bestnya..doakan untuk kita jugak =)

    ReplyDelete