Thursday, March 10, 2011

lambat...!!!!! :(

Hye.... Pagi2 saya sudah update blog. Sbb tak puas ati. Arini saya lambat masuk opis...!!! Hukhukhuk. Minta maaf bos!!! :( Sian saya. Sbb ape? Bgn lambat? Ohhh tidak. Jalan jem? Pun bukan. Kete wat hal? Juga tidak. Abis tu nape? Nak tau nape?? Haa sbb 'die' ni haaaaa.........Tadaaaaaaaa.....


si bulat ni haa...mama tak sampai ati tgk kamu kelaparan... sian kamu......


Haaa... Sbb die ni la saya lambat. Lambat 8 minit ok? Punch card ku merah. Mencacatkan penglihatanku. Elok je sume hitam, tetiba arini merah. Sabo je la. Tapi bukan salah si bulat. Mama tak marah kamu. Jgn risau ye cyg ;)

Gini citenye. Arini saya siap awal. Kul 7.35pagi dah kuar umah. Pasar n umah dalam 5 minit je. Then kul 7.40pagi dah sampai pasar. Saya pun singgah la, sbb teringin lak nak makan Nasi Lemak Pak Ayob kat Pasar Seksyen 6. Tgh tgu order tu, ternampak la kucing comel kat situ. Gemuk. Sihat. Comel gile! Main2 ngn die sambil tgu nasi siap. Tgk die dok sibuk cari makanan. Siannye la haiii... Dlm kete ade makanan kucing. Tapi kete jauh la pulak. Nak blah ni tgk kucing tu datang kat kiter slow n cium2 kasut kite. Aduiii makcik lemah la mcm ni! Takpela, buat2 keras ati. Pas bayar terus blah g ke kete. Tgh jalan tu sempat lagi pusing belakang tgk die. Die jalan ke 1 tempat ni n duduk diam kat situ. Sian die..... Then kte pon jalan ke kete. Dah nak sampai kete ni, rasa tak sampai ati tu makin menebal. So lantak la! Patah balik kat kucing tu n amik die bawak kereta. Masa dukung die tu die diam je. Redha je. Adoiii bulat. Apasal la ko ni baik sgt. Kalau bole bela dh lama la kiter bela. Aduiii sabo je la. Then amik la makanan dlm kete. Mula2 die excited nak makan. Kite bagi Friskies yang keras tu.




Die makan tak reti makan. Yela, kecik lagi kan. Kite pun amik pulak Whiskas  dalam kete. Utk baby cat. Lembut. 




Haaa... Yang ni baru die semangat n selera nak makan. Sonoknye la tgk die makan. Tak sampai hati nak tinggalkan die. Ehhh tapi dah pukul 7.50pagi. Gile?? Lambat kang! Ok, bye2 bulat ku ku cyg. Take care k? Sampah Whiskas tu terpaksa la bawak dulu. Tong sampah jauh. Taruk la dalam kete dulu. Bau die mak aiiiii....Semerbak satu kete! Uishhh tak tahan. Dah ikat dalam plastic bag pun still kuat baunye. Ermm redha je la. Mau balik kang kiter terus p cuci kete ni. Huhu. Ok, tu je cite utk pagi ni. Have a nice Friday all...!!! (^_^)


"Sesungguhnya memberi makan kucing yang lapar itu akan membuka pintu rezeki kita yang tersekat di mana2... Kucing itu akan mendoakan kita dimurahkan rezeki..." - Amik dari status kawan kat FB mlm smlm.. :)

No comments:

Post a Comment