Thursday, March 3, 2011

Perpisahan ini....

kite ade lagu fav yg baru....tajuk : perpisahan ini....penyanyi : Aizat Amdan n 1st Edition (kot..??)...sejak 2 menjak ni asyik dgr lagu ni kt radio...dgr kat Hot FM...ptg kot time tu...otw nk balik umah dr opis....mula2 ingt lagu nasyid...pelik gak Hot FM mainkan lagu nasyid ptg2 gini....time tu pun dgr lagu ni dah separuh lagu dh....dlm hati kata 'emmm bole tahan lagu ni....muzik die best....'

then esoknye pun dgr lagi lagu ni...kali ni dgr full...n siap tau aizat yg nyanyi lagu ni....so dh dgr full ni kiter pun hayatilah lirik die....perrghhh...sayu beb...tersentuh hati ini mendengarkannya...cewahhh...tp siyes...mmg tersentuh n sayu, syahdu, pilu....sume perasaan tu ade....nape rasa mcm tu...??biarlah rahsia...biarlah hanya diri ini yg mengetahuinya...

ok...so arini sy download lagu ni guna my phone....alhamdulillah dpt download...sy pun ape lg...cpt2 la transfer then dgr lagu ni dr pg smp la ke ptg....sepanjang hari ni (3 Mac 2011) sy dok dgr lagu ni je.....pasang kt PC ni haa....smp ade sorg kwn ni kata...."ehh mala pon frust jugak ke dok dgr lagu ni..??" erkkkk??no komen!!ok la...cukup la cte panjang2...sila2 la hayati liriknye ye....n rajin2 la mendengar lagu ni....mmg akan memberi kesan yang cukup mendalam buat mereka yang kehilangan insan tersayang.........




Perpisahan ini.....




Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

 songs by Aizat Amdan

No comments:

Post a Comment