Wednesday, May 2, 2012

I'm Back!!


Assalamualaikum

I'm back!! Hehehe. Saya suda pulang dari Indonesia. Bercuti ke Jakarta dan Bandung selama 4 hari 3 malam. Sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat best!! Serius best!! 1st time merantau ke negara orang. Rasanye tu pengalaman yang sangat seronok. Walaupun hanya ke negara jiran (tak jauh mane pun) tapi pengalamannya sangat n super duper seronok. Alhamdulillah. InsyaAllah bila berkesempatan nanti saya akan ceritakan pengalaman saya kat sana berserta gambar sekali. InsyaAllah. :)

Kami berkesempatan untuk ke Pasar Baru (of cos!!), Tangkuban Parahu, Mangga Dua, Paris Van Java, Cihampelas, Toko Tiga, Tanah Abang, Heritage, The Summit dan banyak lagi tempat menarik. Perasaan kat sana macam2 ada. Seronok ada, sedih pun ade. Sedih sebab sedih tgk kehidupan mereka yang susah kat sana. Bersusah payah nak hidup demi mencari sesuap nasi. Segala jenis usaha dorg buat untuk menanggung hidup sendiri. Sangat kesian n sedih tgk dorg. Rasa mcm nak derma kat setiap orang yang saya jumpa tapi sayangnya tak mampu nak buat mcm tu. :(

Untuk intro nya saya upload la sikit beberapa gambar sepanjang berada di sana. Enjoy!



1 comment:

  1. wahh!!! shopping sakan nampak heee =), yang penting bahagia hehe =), antara hikmah kita diwajibkan berpuasa pd bln Ramadhan adalah supaya kita dpt merasai sndiri pnderitaan y drasai oleh saudara kita y hidup dlm keadaan susah & dhaif...itu baru di Indonesia, kalau di Palestine & somalia lagi la... ;(

    p/s: sungguh ayu puteri ayu pakai cermin mata hitam =p

    ReplyDelete