Wednesday, May 16, 2012

Sirih Junjung


Assalamualaikum

Hari ni saya nak share pasal Sirih Junjung. Pasai pa ceq?? Pasai ceq penah buat Sirih Junjung untuk 3 orang kawan ceq. Kreatif tak?? Kreatif tak?? Perasan sekejap. Kehkehkeh. 

Tak cantik mane pun. Sangat simple yang mana rasanye kalau bukak untuk tempahan rasanye takde yang nak tempah kot. Hahahaha. 

kelihatan sedikit tembam berbanding sekarang. saya suka!!





Ok, picture kat atas tu merupakan percubaan pertama saya buat Sirih Junjung. Ni kat Felda Maokil, Segamat. Majlis Pertunangan sahabat baik sejak zaman Universiti. Etty nama panggilannya. Tahun 2009. Malam before die tunang tu tido umah die. Saya datang dengan Nawal n Icha. Tup2 tetiba malam tu die n mak die mntk tlg buat sirih junjung!! Alamak, saya mana tau. Tak reti n tak penah amik tau cne nk buat! Serius. Then tetiba dtg adik die, Arifah tlg bg idea sikit. Die pun buat sama2 ngan saya. Baru la confident nak buat. Huhu. Dan hasilnya Alhamdulillah walaupun tak secantik mana tapi ade la rupa paras macam sirih junjung. Itu la percubaan pertama buat sirih junjung.

tiga sekawan! sekarang sorg dh bergelar ibu, sorg dh bergelar isteri, sorg bergelar gadis.

jakun sekejap kat signboard ni sebab dah lama teringin nak g felda. best n sgt cantik felda ni!

wit Nawal :)

Nawal, Icha n me bersama bride to be (masa ni la. skg mommy to be. weee~)

hehehe


amik berkat pengantin utk kesekian kalinya

antara kwn2 baik bakal pengantin. dorg ni kwn baik dan since sekolah. kagum sehh!

wit cousin etty yg sgt cantik! Hye Nurul!

Ok, 2nd trial buat sirih junjung adalah masa Majlis Perkahwinan ex-housemate saya iaitu Sharmida Alia. Hye kak sha!! (kte tau kak sha akan baca blog kte) (^_^)

Atas kepercayaan beliau, beliau menyerahkan segala jenis hantaran kepada housemates beliau. Sib bek boleh harap kan? Pandai die menggunakan sumber dgn cekap! Hehehe. Saya sgt tak kisah sebab saya sangat suka buat hantaran2 ni. Dah nama pun minat kan? Sila rujuk ke blog beliau untuk hantaran yang lebih complete. Chesnutberry








 Cantik tak? Sila beri jawapan yang jujur (paksa rela!) Hahahaha



3rd time saya buat sirih junjung adalah masa Majlis Pertunangan sahabat baik saya dunia akhirat, insyaAllah (^_^) Nurdhiya Iylia. Die takkan baca kot blog ni. Sebab die malas. Dan mesti dh lupa alamat blog saya ni. I knew it! Hahaha. Maaf ye makcik ;p

Yang ini kat Kuantan, Pahang. Die paksa saya buat. Hohoho. Takdela, saya paksa rela je buat ni. Saje nak polish bakat. Masa buat rasa macam tak confident je. Rasa macam tak cantik. Tapi masa buat tu mak D duduk sebelah tgk saya buat. Die tgk dengan kagum siap asyik memuji kata cantik. Ehh kembang la saya makcik! Hehehe. 

Taraaaaaaaaa...................




bukti saya buat!haha

selingan..hehe..gambar masa pertunangan BFF, Dhiya



my bestfren ever n ever!!
Ok sekian sahaja sirih junjung buatan saya. InsyaAllah bulan 6 ni saya akan sponsor lagi sekali sirih junjung untuk BFF saya untuk Majlis Perkahwinan die pulakkk.. InsyaAllah.. (^_^)

p/s: Sirih Junjung diatas tu saya taktau harganya sebab kos barang2 ditanggung oleh pengantin sendiri. Saya cuba tlg buat sahaja secara percuma. Sekian (^_^)


1 comment:

  1. SubhanALLAH...Amazing!!! LIKE...bgus btul Pu3 Ayu ni...serba boleh...hmm =)

    ReplyDelete