Sunday, July 21, 2013

Abang Syg Sayang Tak?



Assalamualaikum

Kelmarin masa otw nak g Bazar Ramadhan tetiba saya rasa nak tanya soalan mengada kat en suami (*_*)

Isteri:    Abang syg sayang tak?
Suami:  Mesti lah syg…
Isteri:    Sayang macam mane?
Suami:  Syg sangat!
Isteri:    Banyak tak?
Suami:  Banyak!
Isteri:    Banyak mane?
Suami:  Sayang nak tau banyak mane? Cuba sayang kira berapa banyak semut kat dalam dunia ni… Haaa banyak tu la abang syg sayang tau!

(dalam banyak2 benda, die bole pilih semut…biasa org amik perumpamaan pasir kan..semut pon boleee…)

Isteri:    Alaaa, abis tu if semut tu mati makin kurang la syg abang??
Suami:  Ehh kalau mati mesti ade lahir yang baru…

Pandai2 je suami saya ni…Huhuhu

__________________________________________________________


Malam tadi die lak tanya soalan yang sama kat saya.

Suami:  Sayang syg abang ?
Isteri:    Syg la…
Suami:  Banyak mane?
Isteri:    Emmm…jap pk
Suami:  *tunggu jawapan*
Isteri:    Ok, sayang tau! Sayang syg abang sebanyak sesungut semut kat dunia ni… Semut kan ade 2 sesungut… So sayang syg abang double dari abang syg sayang!
(nak jugak lebih dari en suami)
Suami:  *gelak besar sambil cubit pipi isteri*
Suami:  Ehh, abis macam mane kalau sesungut semut tu kena buang?
Isteri:    Mane bole… Kalau kena buang tak hidup la semut tu!
Suami:  Ooo yeke? *innocent gile muka*
Isteri:    Yelaaa!.................kot
Suami:  Oooo lagi tipu abang la!
Suami & Isteri: *bahagia*

Alhamdulillah… Syukur Ya Allah… Semoga kebahagiaan ini berkekalan hingga ke Syurga.. Aminnn… (^_^)


(^_^)


Thanks for reading! ;)





No comments:

Post a Comment