Tuesday, July 23, 2013

Wanita-wanita pilihan kalbu a.k.a. usahawan muda


Assalamualaikum

Arini kita puasa dari bercerita tentang en suami je. Today I nak bercerita tentang wanita yang I admire. Helloooo! Jgn pk bukan2 k. I just suka tengok kecantikan dan kesopanan mereka sahaja. Setakat ni ade 3 orang yang terlintas di fikiran iaitu Lynda Roslan,  Farah Lee dan Rina Salleh.


Ally Iskandar, Aizul Marcello, Lynda Roslan & Farah Lee

Lynda Roslan


Lynda Roslan ni seorang blogger dan mula terkenal sejak menjadi model Radiusite. Tapi skg die dah tak jadi model radiusite dah. Tak sangka pengganti model radiusite tu kawan iols sendiri. Nida. Hukhukhuk. Nur Shaznida Hassan. Kenal masa sama2 internship kat OCBC Bank dulu. She is very kind n down to earth punya person! :)



Cantik kan die? Kat atas ni pic ngan husband die, Hasyiir. Pilot okay! Dari zaman OCBC lagi dorg dah couple. Husband die sangat sweet. Sanggup datang utk lunch ngan Nida. If husband die ade, tak dpt la ktorg lunch sama2. Nak dijadikan cerita, husband die ni kawan sepermainan bowling ngan my husband. Haha. Terkejut masa nampk si hasyir ni kat bowling tournament. What a small world (^_^).


Nida ni natural beauty. Beliau sangat cantik in person! Tak tipu punye. Hari2 ngadap die kot. Tak pnh nmpk die ni tak cantik. Plus die ni sangat baik. Family type punye person. Tak sosial punye orang. Pandai jaga diri walaupon cantik!

Bawah ni pic kenangan ngan Nida masa tahun 2008 (^_^)







Ok, cite pasal linda balik. Linda ni dah officially married to top blogger named Aizul Marcello. Adik die pon glamer gak. Irine Nadia Marcello. Haishhh bile la nak glamer cam dorang ni :p

Suka tgk linda sebab dressing die sgt sopan and most of the time die pakai tudung yang menutup dada (ke all the time ye? Ntah.. Ngeee~)

Tudung2 yang die jual pon cantik2. HER by LYNDAROSLAN. Nampak sgt cantik die pakai. Alaa orang dah cantik pakai ape pon cantik kan (^_^)



Farah Lee




Seperti sume orang tau, Farah Lee ni isteri tercinta kepada selebriti Ally Iskandar. Untung Ally dapat Farah! Bukan ke patutnye Farah yang untung sebab dapat kawin ngan artis. Haha.

Farah ni sangat la manis dan cantik. Sopan. Islamik. Educated! Die ni student Mechanical Engineering kat Inha University, Incheon, South Korea tau! Haaa, bukan calang2. Bukan cam kite ni graduted kat local university je. Heii local university pon bagus what! U should proud of it! Yesss!

Keislamikan (cam pelik je) die bole korang tgk kat blog die. Kunfayakun. Suka baca entry2 die. Tenang je. FB die pon bagus. Tp takleh add dah. Account dah full. Fan page die kat FB bole la like.

Farah ni pon dh jadi usahawan muda. FARAHiskandarTapi webpage die tak update sangat. Kena tengok kat FB die. Search je FARAHiskandar. Siap ade tutorial die pakai tudung lagi.


Rina Salleh




Nak kagum n admire kat kawan sendiri leh?? Haha. Rina ni kawan masa matriks dulu. Kolej MARA Kuala Nerang. Tapi ktorg takde la bape rapat sgt sebab clas n kuliah tak sama. Cumanya masa tu matriks ktorg total student ade dlm 300++ je so kenal la sume org. Masa tu die specky. Tahap2 sempoi n selekeh cm ktorg gak la. Tapi selekeh2 die, die lawa. Tak macam iols! Haha. Masa die add fb kite (before die glamer) tu kte pon tanya die. Ni Rina KMKN ke? Die pon ye kan n kata die pon ingat2 lupa kite. Yela, bertahun kot tak jumpa. Muka masing2 dah lain. Haha.

*pembetulan: rina yg tanya saya dulu. baru jumpa dalam fb conversation ktorg :)






FYI, Shukry Mala tu saya ye. Saje gabungkan nama kami suami isteri dalam fb since en suami pon dah takde fb. So kira kongsi fb gak la ni. Huhu

Ok sambung. Tup2 beberapa tahun pastu tetiba nampk muka dalam cite Gadis Melayu 3. Eh bukan cerita. Tapi realiti TV. Kite pon macam, "Ehhh ni kawan kite!!"

Nak dijadikan cerita, die juara Gadis Melayu 3. Alhamdulillah. I'm proud of u my fren!! Tapi tak sampai situ je. Die sekarang jadi usahawan yang cantik. Die ade butik jual tudung n baju muslimah. Kat Seksyen 7, Shah Alam. Online pon ade. RinaSallehClothing a.k.a. RSC. Blog die Rina Salleh.

Haishh kagum tengok dorg bertiga ni. Dah la cantik. Bijak. Educated. Jadi usahawan lak tu. Saya pon ade cita2 nak bukak butik satu hari nanti. InsyaAllah. Moga tercapai hajatku. Aminn (^_^)

Thanks for reading! ;)

No comments:

Post a Comment