Thursday, July 18, 2013

Pengorbanan Seorang Isteri, Kasih Seorang Suami




Assalamualaikum

Gempak tak tajuk?? Haaa, nak cerita tentang pengorbanan seorang isteri, kasih seorang suami. Cerita tak cerita sangat la. Ni pasal kisah diri sendiri. Huhuhu





Poyo tak bdk baju pink kat atas tu? Nak bgtau sebenarnya arini kite g keje ngan baju n tudung yang di’iron’ oleh suami sendiri! Sweetnye dieeeeee….. Sanggup iron kan baju isteri. Semalam malam saya tak berapa nak sihat. Rasa demam mula datang balik. Kerap betul la demam thn ni. Antibodi lemah! Haishhhh!

Pukul 9 dah terlantar tido. Dah whatsapp dulu en suami suh kejut utk iron baju n masak utk sahur. Dalam kul 1.30 pagi die balik die pon kejut la kite. Kite cakap la kite tak larat. Tetiba die kata, “Ok, sayang tido la ye… Biar abang gosokkan baju sayang..” Isteri kata, “Ehh takpela abang… Esok pagi sayang iron la…” En suami balas, “Sayang jangan risau… Sayang tido je.. Nanti abang amik mane2 baju ye…”

Tersentuh hatiku! Kite yang memang tak sihat ni pon tido la balik. En suami pon kata badan kite dah panas. Die siap kata jangan la demam lagi… Sebab seminggu sebelum kawin saya demam sgt2 teruk. Flat takleh bangun 5 hari! Then seminggu lepas kawin pon demam lagi. Dua2 sebab jangkitan kuman dalam darah. En suami dah tgk keadaan isteri die yang demam tu so die dah tak sanggup. Masa demam dulu tu die siap kata, “Meh sini demam tu pindah kat abang… Sayang sihat la.. Jangan demam lagi.. Bagi demam tu kat abang..” Kalau la bolehhhh…… (T_T)

Tengah tido2 dengar bunyi tung tang tung tang org amik baju dlm almari n iron baju kat luar bilik tu. Kite ni pon dengan mata ala2 tertutup intai dari bilik tu tgk die iron baju kite. Terkial2 die iron baju kurung perempuan. Siannye die…. (^_^)

Tudung lak die p iron sume part! Kite ni jenis yang iron separuh je bahagian luar. Bahagian dalam malas la nk iron sebab tak nampak pon kan. Huhuuh. Yang comelnya, pas iron tudung tu die boleh lipat n gantung. Hhaaha. Nasib la tak komot tudung yang awak iron tu sayang…. Haishhh kdg2 comel gak suami saya ni.



Lepas die sahur sempat la ktorg borak2 sikit. Die kata die tak kisah langsung nak iron baju saya, buat2 keje umah (kemas bilik, sidai baju) walaupun baru balik keje. Sebab die kata saya dah banyak berkorban utk die. Urut die setiap hari (die selalu lenguh2 kaki n badan pas balik dr keje), tak penah jemu teman g bazar n macam2 lagi. Rupanya dalam diam die hargai ape yang kite buat utk die. Die siap ckp, "Abang bahagia sangat ngan sayang.." *pengsan*

Syukur Ya Allah. Setelah 2 nyawa insan tersayang dalam hidup ku Kau ambil, Kau kurniakan teman hidup ku yang sangat menghargaiku dan menjagaku dengan sempurna. Syukur Ya Allah…. Sesungguhnya setiap kejadian ada hikmahnya… Dan ini lah hikmah pemergian kedua orang tuaku… InsyaAllah… (^_^)


*bwh ni picture masa die kemas bilik sabtu aritu... I love my husband! *wink*wink*



Thanks for reading! ;)


No comments:

Post a Comment