Wednesday, July 17, 2013

Recommended Movie 2013: Pacific Rim!!


Assalamualaikum

Hye uols! Wahh hepi ko ye Mala. Mane tak hepi nye. Semalam dapat la dating jap ngan en suami since semalam die cuti. Yela sepanjang bulan pose ni die keje malam so takde masa nak dating. Hukhukhuk. Sadis!

En suami ajak tgk midnite semalam. Kat Setia City Mall. Asalnya isteri merajuk gak sbb ingatkan die nak ajak g Midvalley. Asyik g Setia City Mall je. Bosan. Astaghfirullahalazim. Cuba bersyukur sikit Mala! Dapat spend time ngan en suami pon dah cukup bagus tau. (-_-!)

Post jap pic b4 kuar umah.



Mula2 of cos la amik pic sorg *wink*wink*



En suami buat gaya ala2 hensem. Die kata smart buat mcm tu. Ok layankan je. Tapi nak gak pic tkde tangan! Lagi sekali.




Ade jugak sikit. Haishhhh!




Ok, ni baru takde. Hepi! Haha

Kami tgk cite PACIFIC RIM. En suami yang teringin nak tgk. Benda jadah pon saya taktau la. Since dah kawin ni langsung tak ikuti perkembangan movie semasa. Taktau langsung cite ape yang ade di pasaran sekarang. Wahh pasaran kau! En suami kata kawan tempat keje die beria kata cite tu best. So die pon nak try tgk.




En suami excited dapat tgk 3D. Die kata tak pnh tgk 3D. Kesian kan? Dari aritu lagi die kata nak tgk 3D. So layankan je. Dengan kita dok bakar2 die kata, “Best abang… 3D kan sampai timbul2 benda alah kat movie tu. Sampai rasa nak pegang2 je!” Die pon percaya dan excited. Tapi memang betul pon kan. Ngeee~




Dalam movie hall ktorg pon posing la ngan cermin mata 3D ktorg. Nampak la ke’excited’an en suami pakai spek tu. Comel la die ni. Hehe





Ok, basically cite ni saya bagi 10/10! Serius best! Die ala2 transformers la lebih kurang. Bole dikatakan 90% action je. Tak sempat nak bosan. Kite tgk cite tu sampai kite pon rasa nak masuk dalam tu nak lawan sekali. Saya tgk cite tu punya excited sampai saya pukul2 tangan en suami. Geram nye pasal. Haha.

Cite die lebih kurang macam ni. Ade monster bernama ‘Kaiju’ serang bumi dengan harapan dapat menakluki bumi. So ade marshall ni create la ‘monster’ utk lawan ngan Kaiju ni. Monster yang die create tu nama ‘Jaeger’. Die ala2 robot mcm transformers. Tapi besar gile2 dari transformers tu. Bezanye die ade manusia yang akan mengemudi Jaeger tu gunakan saraf otak dorg. Ade 2 orang manusia yang serasi akan sama2 duduk kat dalam tu bahagian mata robot tu utk menggerakkan robot tu.

Aim Jaeger ni adalah utk bunuh Kaiju2 ni n letupkan ‘ruang pemisah’ Kaiju kat China. Hong Kong tak silap. Haa itu la ceritanya. Lawan2 punya lawan akhirnya of cos la Jaeger menang kan. Tapi memang best la. Rasa nak tgk lagi je. Saya memang suka cite2 mcm tu. Transformers tu sampai 2,3 kali ulang kat wayang. Huhuhu.

Ohh i love Gipsy! Tetiba.

So korang2 pon ade masa g la tgk ye cite Pacific Rim ni. Seriously tak menyesal!




Saje upload pic masa g bazar petang tadi. Pas en suami amik saya balik keje kat opis. Sibuk dengan gaya gwiyomi die tu. Haisshhhh! Btw comel kan suami saya ;p

I love u husband!

Thanks for reading! ;)


No comments:

Post a Comment