Monday, July 8, 2013

Wedding Review - Butik Pesona Asmara, Mahligai Impian Catering - Part 1


Assalamualaikum

Hye everybody! Lama tak menulis. Lepas kawin terus senyap! More than 3 weeks takde khabar berita kan. Kikiki. Siyes busy. Tak tipu punya.

15 June 2013 - Nikah
16 June 2013 - Sanding

17 June 2013 - Cuti tapi pergi umah anak yatim utk bincang projek CSR (PPP)
18 June 2013 - Keje n sibuk siapkan report and presentation PPP
19 June 2013 - Keje n sibuk siapkan report and presentation PPP
20 June 2013 - Presentation PPP kat Putrajaya. The whole day, pagi smpai ptg
21 June 2013 - Keje

22 June 2013 - Cuti weekend
23 June 2013 - Cuti weekend

24 June 2013 - 27 June 2013 ---> Keje siapkan keje yang tertangguh sebab next week cuti seminggu. Siapkan ppp jugak. Bajet etc.

28 June 2013 - Cuti!!

29 June 2013 - Cuti Weekend
30 June 2013 - Cuti Weekend

1 June 2013 - Cuti. Pagi ke Pejabat Kesihatan Daerah jumpa person in charge utk program PPP pastu terus masuk opis sampai kul 4 ptg lebih kurang. Malam tu teman En Suami bowling tournament kat Monterez sampai 11mlm. Habis bowling tournament terus gerak ke Johor utk honeymoon! Weee~

1 June 2013 - 4 June 2013 ---> HONEYMOON!!!

5 June 2013 - Dah ade kat umah. Pas En Suami solat jumaat, kami ke rumah anak yatim buat final discussion psl program PPP esok. Habis discus terus beli barang2 yang perlu utk esok. Penuh satu kereta!

6 June 2013 - Program PPP kat umah anak yatim sampai ptg. Pastu terus g umah baba (nenek kesayangan En Suami :) ) ade wedding n sambut besday baba. Malam ikut En Suami bowling tournament kat Times Square.

7 June 2013 - En Suami dah start keje dan saya start mengemas rumah.

*pheww*!!

8 June 2013 - sibuk siapkan final report PPP yang nak kena submit 11 June 2013.

Haaa so reasonable tak saya senyap selama 3 minggu ni? Huhuhu...

Ok sekarang saya nak tunaikan janji saya utk buat wedding review pasal wedding dress etc.


Butik Pesona Asmara, Shah Alam

Untuk wedding dress n pelamin saya guna servis Butik Pesona Asmara, Shah Alam located at 3B, Jalan Plumbum R 7/R, Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam, Shah Alam Selangor. Deret Tutti Frutti, berhampiran Jakel Seksyen 7. Butik ni atas Al-Ikhsan

Saya amik butik ni sbb ia recommended by my ex housemate. Die guna servis butik ni dulu. Pelamin n wedding dress die cantik. So saya pon try la guna butik ni. So far alhamdulillah sgt puas ati! Kwn2 sekolah dulu pon ramai guna butik ni utk wedding dorg tp kat branch Bangi la sbb dorg sume dok Kajang.

Awal2 dulu sampai2 saya n En Suami (masa tu En Tunang la) terus berkenan kat satu dress ni. Color sgt menarik perhatian! Tiffany Blue.





Sama lak ngan tema wedding Elyana. Ngeee~



Tup2 last day fitting, seminggu lagi nak kawin ni saya ternampak satu wedding dress yang sama color kat butik tu tapi rasanye lagi cantik! So saya pon tuka fikiran sbb kebetulan takde org booking lagi baju tu masa wedding ktorg. En Suami pon geleng kepala. Pelik ngan perangai si isteri. hehehehe





Siap try test lagi uols! Of cos la kan. Tapi En Suami dah mula menunjukkan wajah dan gaya kebosanan. Kesian die!






Baju nikah lak color putih pink.




Hasil on the wedding day adalah seperti berikut. Okay sgt skema!

Baju Nikah














Baju Sanding













 









Okay, part 2 akan disambung dikemudian hari ye. Tak sempat nak update sume arini. Huhuuhu..

Sekian.


2 comments: