Monday, July 15, 2013

Suami saya...



Assalamualaikum


Selamat berpuasa! Hangpa posa dak arini?? Make sure posa naa... Jangan tak posa... Sedar tak sedar dah seminggu kita berpuasa kan.. Kejap je rasa... Tinggal lagi 3 minggu je utk kte berpuasa...

Dan sedar tak sedar jugak dah sebulan rupanye saya dah En Suami bergelar suami isteri. Kejap sangat rasanye masa tu berlalu.. Huhuhuh... 15 Julai 2013 genap la sebulan ikatan kami sebagai suami isteri...

Okay nk share sikit la perasaan jadi seorang isteri ni. Untuk tatapan ku pada masa hadapan. Bukan ape, nanti lama2 kita makin lupa ape perasaan kita tika dan saat ini kan. Cewahh dah macam lagu rock kapak!

Masa saat diijabkabulkan perasaan rasa sayu n sebak n BERSYUKUR. Nape saya highlight BERSYUKUR tu. Sebab saya rasa tak mudah utk kita berada dalam ikatan suami isteri. Ikatan sah. Nampak mudah. Tapi sebenarnya tanpa izin Allah perkara tu takkan terjadi. Kun fayakun. Jadilah! Maka jadilah ia. So saya rasa bersyukur sangat2. Masa tu rasa macam ade beban besar yang dah lepas. Kita dah halal kepada seorang insan pilihan yang dicintai untuk menjadi pendamping kita. Pelindung kita. Peneman hidup seumur hidup (InsyaAllah.. Aminnn..) Menjadi penjaga kita. Imam kita. Subhanallah. Indah sungguh perasaan masa tu.


imamku.. :)

Sampai saat ni alhamdulillah tak pernah sedetik pon saya rasa pilihan saya salah. Makin hari makin saya nampak kebaikan dan kelembutan en suami. Betapa penyayangnya die. Betapa penyabarnya dia. Betapa bertanggungjawabnya dia. Makin hari makin rasa sayang pada en suami. Semoga perasaan ini kekal ke akhir hayat kami. Aminnn...

En suami memang seorang yang ringan tangan. Dia rajin tolong si isteri buat kerja umah. Bila si isteri penat n sangat mengantuk sampai tak sempat sidai baju, die bole kata mcm ni, 
"Takpe, sayang g tido.. Baju tu jangan risau..."

Kita ni pon blur2 pk. Ehh die bole kata takpe n suh tido? Biar betik die ni. Tup2 si isteri tengah dalam toilet tetiba die ade kat luar tengah sidai baju. Ya Allah. Sweetnye kamu en suami. Si isteri yang ngantuk tadi terus bergegas ke luar n sidai baju sama2. Tak sampai hati tengok en suami sindai baju tu. Rasa macam tu tugas kita, bukan die. Sweet kan die? (^_^)

Pastu selalu gak die kemas bilik. Kemas katil pas bangun. Kadang tu saya g keje dulu dari die.  Die sambung tido la pas saya g keje. Bila saya balik, die belum balik. Naik2 kat bilik tengok katil dah berkemas. Pandai die mengemas. Sejuk hati si isteri yang penat baru balik keje ni... :)

Selain tu die jugak seorang insan yang sangat penyabar melayan kerenah isteri yang macam2 ni. Isteri die ni kadang2 suka merajuk tak tentu pasal. Tetiba emo. Tetiba sedih. Die selalu menghiburkan bila macam tu. Kadang tu tetiba saya marah die tak tentu pasal. Die sabar je. N tetap panggil kita dengan mesra n senyum kat kita. Hukhukhuk. Minta maaf ye abg...Tapi sedih gak tau. Die keje malam 3 minggu ni. Balik kul 1pagi. Masuk kul 4 petang. Kita lak keje kul 8pg sampai 5 petang. So kul 1 pagi je la jumpa. Dalam bulan puasa die keje malam. Boleh kita berapa kali je bole bukak pose ngan en suami ;(

Tapi dia suruh sabar. Katanya inilah pengorbanan seorang isteri. 




Mane tak sejuk hati kita ngan die. Balik tu memang die layan kita dengan baik n lembut. Haishhhh u make me melting la mr hubby! Alhamdulillah. Ngeee~

Then sekarang ni ktorg mesti akan ke bazar sama2. Setiap hari. Amik die kat tempat keje then gerak g bazar. Pastu anta die g keje balik n die buka sana ngan kawan2 keje die. Yela, tak dapat buka sama kan. Dapat g bazar sama2 pon jadilaaa.... Hehehe..





Thanks for reading! ;)



No comments:

Post a Comment